Sunt cardiolog și, prin urmare, le interzic rudelor să mănânce aceste 7 produse!

Sunt cardiolog și, prin urmare, le interzic rudelor să mănânce aceste 7 produse!

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 March 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Mâncarea, potrivit lui Hipocrate, ar trebui să fie medicament, nu otravă pentru om! Dacă nu puteți renunța la mâncarea rea, ar trebui cel puțin să limitați consumul acesteia. Totul este în echilibru în corpul nostru. În cantități mici, ne este permis orice!

Iată o listă de alimente care ar trebui evitate sau utilizate cât mai rar posibil pentru a evita să vă grăbiți la secția de cardiologie:

1. Salamuri, cârnați, carne procesată.

Conform gradului de nocivitate, experții OMS au egalat cârnații și slănina cu țigările. Studii recente au arătat că consumul de carne procesată crește riscul de a dezvolta can cer intestinal.

Carnea procesată conține compuși chimici nocivi care pot crește riscul de boli cronice: hipertensiune arterială (hipertensiune arterială), boli de inimă, boli pulmonare obstructive cronice.

2. Cipsuri de cartofi și alte gustări.

Confortul este apreciat în societatea modernă. Dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să consumați alimente procesate cu adaos de zahăr și sare în loc de un mic dejun complet, prânz sau cină.

Ar trebui să mănânci corect: mănâncă mai multe fructe și legume proaspete bogate în fibre. Carbohidrații simpli din chipsuri, biscuiți și alte gustări ne afectează vasele de sânge și organele. Alegeți cereale integrale în loc de gustări din făină albă sau cu mult amidon.

Toată lumea știe că zahărul este moartea albă. Ar trebui evitat sau chiar complet exclus din dietă. Răsfățați-vă cu plăcinte, înghețată și dulciuri maximum o dată pe săptămână, iar porția de dulciuri ar trebui să fie mică.

4. Prea multe proteine.

Recent, oamenii au devenit pur și simplu obsedați de proteine. Foarte des consumă mai multe proteine ​​decât au nevoie în timpul zilei. Însă, aceasta este o povară suplimentară pentru rinichi, fanii shake-urilor proteice se pot regăsi cu ușurință într-un pat de spital.

O altă problemă este că proteinele pe care le obținem adesea din carne sunt bogate în grăsimi saturate. Acestea din urmă cresc nivelul colesterolului rău din sânge. Medicii sfătuiesc să obținem cea mai mare parte a proteinelor din alimentele vegetale, dar să nu abuzăm de ele.

5. Mâncare rapidă de tipul fast-food.

Medicii au ajuns la concluzia că, consumul de mâncare rapidă (fast food) duce la diferite inflamații în vasele de sânge și crește conținutul de trigliceride din organism.

După ce a digerat alimente bogate în grăsimi, organismul începe procesele inflamatorii interne și disfuncția endotelială. Acest lucru duce inevitabil la insuficiență cardiacă.

6. Băuturi energizante.

Au mult zahăr, precum și substanțe care pot crește tensiunea arterială sau pot provoca aritmie. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să eliminați complet cofeina din dieta dumneavoastră.

Ceaiul și cafeaua au avantajele și proprietățile lor benefice. Alege ceaiul de calitate și cafeaua naturală, decât băuturile energizante. Bea aceste băuturi fără zahăr, frișcă, caramel și alți aditivi. Atunci acestea îți vor aduce numai beneficii.

7. Prea multă sare.

Sarea intră în alimentația noastră nu doar atunci când puneți sare în mâncare. Este prezentă și în multe produse cumpărate, chiar dacă nu au un gust sărat. De multe ori depășim cantitatea zilnică recomandată de sare.

Asigurați-vă că citiți informațiile de pe etichetă înainte de a alege. Aflați cât de multă sare este în produs. O dietă bogată în sare crește tensiunea arterială.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!