Suferi de anxietate dacă ai aceste 10 simptome.

Suferi de anxietate dacă ai aceste 10 simptome.

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 March 2021 in PsihologieSanatateSfaturi

Aveți aceste simptome? Cred că toți am experimentat anxietate la un moment dat în viața noastră. Poate că ai fost îngrijorat de întâlnirea cu șeful tău sau poate ai fost îngrijorat în prima zi de școală. Este normal să te simți anxios, nervos uneori.

Cu toate acestea, atunci când cineva suferă de o tulburare de anxietate, aceste sentimente de nervozitate și anxietate nu dispar și se pot transforma cu ușurință în sentimente de frică.

Potrivit Asociației Americane de Anxietate și Depresie, anxietatea este cea mai frecventă boală mintală. Afectează 40 de milioane de oameni, dar doar aproximativ 37% dintre cei afectați primesc tratament.

Suferi de anxietate dacă aveți aceste 10 simptome. Dacă recunoașteți oricare dintre aceste simptome în viața voastră, nu este niciodată prea târziu să primiți ajutor, să fiți fericiți și să vă recuperați viața.

1. Ești îngrijorat de orice se întâmplă

Acesta este unul dintre cele mai frecvente simptome ale anxietății. Practic, vă faceți griji cu privire la tot ceea ce urmează să faceți, chiar dacă totul este în control. Ai un disconfort constant în stomac, chiar dacă sincer nu știi de ce ești anxios.

2. Ai probleme cu somnul

Anxietatea poate provoca o serie de probleme de somn, inclusiv imposibilitatea de a adormi, trezirea frecventă noaptea și somn agitat. În cazurile severe, se poate dezvolta chiar și în insomnie.

3. Ai dureri musculare

Această durere poate apărea sub toate formele diferite. Unii oameni au dureri de stomac, unii au dureri de cap, unii au tensiune musculară, iar unii au toate trei. Această durere cronică vă poate afecta calitatea vieții și vă poate face și mai anxios.

4. Atacuri de panică

Sentimentele de panică vin cu anxietate, mai ales atunci când aveți un atac de panică.

5. Bătăi rapide ale inimii

Mulți oameni au un ritm cardiac rapid atunci când suferă de anxietate. Este foarte înfricoșător să simți că inima ta nu funcționează corect, iar asta îți măresc grijile.

Desigur, ar trebui să consultați un medic dacă inima începe să se comporte anormal, dar nu lăsați acest lucru să vă înrăutățească panica.

6. Ești obosit în mod constant

Anxietatea îți consumă multă energie, fizic, emoțional și mental și, uneori, îți ia toată energia necesară pentru a trece peste zi. Adăugați acest lucru la asta lipsa de somn pe care o experimentați și aflați că de fapt anxietatea este motivul pentru care vă simțiți foarte obosiți.

7. Nu te poți relaxa

Când anxietatea este deosebit de severă, îți este foarte greu să te relaxez. Mintea nu se poate odihni suficient pentru a te liniști, așa că atunci când încerci să te relaxezi, ajungi să devii și mai agitat. Dacă vă confruntați cu așa ceva, este posibil să aveți și o tulburare de anxietate.

8. Nu poți sta liniștit

Acest lucru merge mână în mână cu incapacitatea de relaxare. Acest lucru se poate manifesta prin faptul că vă înfășurați constant părul în jurul degetului, vă mișcați piciorul, bateți un pix sau vă mușcați unghiile.

9. Simți că ești în pericol și nu poți scăpa.

Uneori, când anxietatea ajunge în cel mai rău moment, te simți prins în minte și nu poți scăpa. Acesta este un sentiment normal pentru persoanele cu o tulburare de anxietate, mai ales după o perioadă deosebit de stresantă.

10. Frici iraționale

Oamenii se gândesc mereu la un rezultat negativ al oricărei situații. Ei creează această idee în mintea lor și chiar cred în ea.

Discutați cu medicul dumneavoastră sau găsiți un terapeut dacă aveți oricare dintre aceste simptome. Meriți o viață fericită.

Nu vei scăpa de anxietate (pentru că toată lumea este îngrijorată și asta este firesc), dar vei scăpa de frica și anxietatea pe care o experimentezi în fiecare zi și poți duce o viață normală din nou.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!