Sucul de varză probabil nu sună ca cea mai bună băutură la gust din lume, dar are multe beneficii pentru sănătate și este un remediu puternic pentru ulcer.
Sucul de varză proaspăt a fost folosit de mulți ani pentru tratarea ulcerelor peptice, dar există deja mai multe studii medicale care au dovedit acest lucru. Dacă sucul de varză se administrează zilnic pacienților cu ulcer, aceștia se vor vindeca într-un timp mai scurt comparativ cu pacienții care urmează doar dieta și terapia medicamentoasă.
Stratul protector al stomacului și al tractului digestiv sunt tratate de proprietățile puternice ale substanțelor din sucul de varză, cum ar fi L-glutamina, S-metilmetionina, glucozinolații și gefarnat.
Sucul de varză este o sursă naturală de aminoacid glutamină, care hrănește și vindecă mucoasa gastro-intestinală.
S-metilmetionina, cunoscută uneori sub numele de vitamina U sau factor de vindecare a ulcerului, se găsește în cantități bune în sucul proaspăt de varză. De asemenea, are un efect protector asupra ficatului, mai ales atunci când ficatul este deteriorat de acetaminofen (Tylenol).
Glucozinolații din sucul de varză se transformă în izotiocianați antiinflamatori în corpul nostru. Acești compuși benefici controlează bacteria pilorică (Helicobacter) din stomac, care bacterie contribuie la formarea ulcerului peptic.
Gefarnatul este o substanță cunoscută pentru a proteja mucoasa stomacului de deteriorări. A fost izolat și utilizat ca ingredient în medicamente pentru a deteriora stomacul.
Cum se prepară sucul de varză proaspăt
La fel ca în cazul majorității legumelor și fructelor, sucul de varză poate fi preparat cel mai ușor folosind un storcător.
Varza nu este în general considerată o cultură cu o încărcătură mare de pesticide, dar vă recomandăm să înmuiați frunzele în apă caldă în care ați pus oțet de mere înainte de a stoarce sucul. Această procedură ajută la eliminarea și neutralizarea pesticidelor din fructe și legume.
Desfaceți câteva frunze, cât veți folosi pentru suc (de exemplu 10), lăsați-le să se înmoaie 30 de minute în apă caldă cu oțet de mere, apoi clătiți-le și puneți-le în storcător.
La fel ca în cazul tuturor sucurilor proaspăt stoarse, sucul proaspăt de varză este bine să fie băut imediat sau în primele 15 minute de la preparare, pentru a nu-și pierde proprietățile.
Perioada de tratament
De trei ori pe zi, câte un pahar de suc de varză proaspăt stors este doza ideală. În cazul unui ulcer dureros, ar trebui să simțiți cum intensitatea durerii scade încă după primul pahar. Se recomanda ca tratamentul sa fie administrat pentru câteva zile și după ce durerile au încetat, pentru a vă asigura că zona s-a cicatrizat!
Multă sănătate!
Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.