Sucul de usturoi este un elixir pentru organismul tău – află ce schimbări se produc în organismul tău dacă îl bei pe stomacul gol!

Sucul de usturoi este un elixir pentru organismul tău – află ce schimbări se produc în organismul tău dacă îl bei pe stomacul gol!

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 April 2023 in Sanatate

Fără îndoială, pentru lunile de toamnă și iarnă, în cazul în care există un produs alimentar de sănătate benefic în această perioadă a anului, cu proprietăți diferite de protecție împotriva gripei și răcelii, este usturoiul.

Deși este folosit la gătit ca un condiment, în special la cartofi prăjiți, supe și fripturi, adevărul este că, pentru un timp destul de lung, de asemenea, a fost utilizat în mod tradițional și în diferite remedii naturale, datorită puterii sale de vindecare și proprietăților medicinale.

Printre aceste beneficii mai importante putem aminti că are capacitatea de a scădea colesterolul ridicat și trigliceridele crescute, datorită capacității sale de a reduce agregarea plachetară în timp ce crește activitatea fibrinolitică. Acest lucru face ca usturoiul să fie capabil de a trata natural arterioscleroza și a preveni accidentul vascular cerebral.

În ultimii ani, sucul de usturoi a devenit foarte popular, ca o modalitate de a vă bucura de diferitele sale calități de vindecare. Chiar dacă acesta este o alegere sănătoasă, nu este recomandat pentru cei care suferă de tulburări digestive și probleme de stomac, sau pentru cei care suferă de alergii sau intoleranță la usturoi.

Proprietățile sucului de usturoi

Detoxifiant natural minunat

Puteți bea suc de usturoi, așa cum beți apă caldă cu lămâie dimineața pe stomacul gol, acesta fiind un detoxifiant excelent natural, recomandat în special pentru detoxifierea corpului.

În acest sens, diferite studii științifice au demonstrat că un consum regulat de suc de usturoi ajută la prevenirea și reducerea riscului de cancer și alte boli cronice, cum ar fi diabetul. Putem menționa, de asemenea, bogăția sa în antioxidanți care ajută la prevenirea deteriorării celulelor.

Ajută la reducerea colesterolului și trigliceridelor

Indiferent dacă aveți valori crescute ale colesterolului sau trigliceridelor (sau ambele), sucul de usturoi ajută la scăderea valorilor mari ale grăsimilor din sânge, datorită prezenței de alicină, un compus cu sulf găsit în usturoi. Acesta este responsabil pentru faptul că usturoiul este atât de eficace în scăderea colesterolului și trigliceridelor.

De asemenea, foarte important este faptul că reduce hipertensiunea arterială, crește activitatea fibrinolitică și îmbunătățește circulația sângelui.

Antibiotic natural excelent

Sucul de usturoi acționează ca un antibiotic natural, iar consumul zilnic regulat al acestei băuturi naturale ajută la uciderea bacteriilor din corpul nostru. De asemenea, ajută la creșterea sistemului imunitar, prin urmare, consumul regulat de suc de usturoi ajută la evitarea sau prevenirea răcelii și gripei.

Bun dezinfectant intestinal

Sucul de usturoi acționează ca un antifungic, fiind un dezinfectant intestinal excelent.

Cum se pregătește sucul de usturoi care trebuie băut pe stomacul gol

Pentru a pregăti sucul de usturoi aveți nevoie doar de o căpățână de usturoi. În primul rând, curățați cățeii de usturoi. Puneți fiecare cățel de usturoi într-un mojar și pisați bine. Dacă doriți, puteți să-i puneți într-un blender și să-i amestecați bine până obțineți o pastă.

Odată realizat acest lucru, se trece usturoiul pisat printr-o sită. La final, se bea lichidul rezultat. Beți sucul de usturoi în fiecare dimineață înainte de micul dejun. Desigur, dacă începeți să simțiți că nu vă este bine, ar trebui să evitați și să îl înlocuiți cu un alt remediu, cum ar fi ulei de măsline și suc de lămâie, sau apă caldă cu zeamă de lămâie.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!