Stresul și alte motive pentru care creierul tău are nevoie de magneziu

Stresul și alte motive pentru care creierul tău are nevoie de magneziu

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 February 2021 in Dezvoltare PersonalaRemedii NaturisteSanatateSpiritualitate

Corpul uman este un sistem foarte complex în care totul este interconectat, iar problemele dintr-o parte a corpului pot afecta și alte părți. Un aport echilibrat de oligoelemente esențiale și minerale joacă un rol important în menținerea sănătății.

Magneziul este implicat în procesele metabolice și biochimice celulare de bază din organism, este important în special pentru activitatea creierului. Prin urmare, în cazul deficienței sale, pot exista consecințe negative pentru organism. În ceea ce privește creierul și sistemul nervos în general, magneziul are următoarele efecte pozitive:

  • ajută la învățare și îmbunătățește memoria;
  • combate stresul și anxietatea;
  • te ajută să dormi mai liniștit;
  • previne dezvoltarea bolii Alzheimer.

Uneori funcționarea creierului se deteriorează din cauza circulației sanguine slabe, care este cel mai adesea cauzată de boli ale sistemului cardiovascular (CVS), tulburări metabolice (diabet, ateroscleroză), iar magneziul este implicat în procesele metabolice și în mecanismele care reglementează activitatea inimii și a vaselor de sânge.

De asemenea, acest mineral joacă un rol semnificativ pentru:

  • tensiunea musculară și relaxare;
  • detoxifierea corpului;
  • întărirea oaselor și a articulațiilor.

Așadar, utilizarea magneziului în cantități recomandate ajută la îmbunătățirea multor procese. De exemplu, creșterea energiei fizice a unei persoane, reducerea simptomelor depresiei, prevenirea migrenelor.

De asemenea, magneziul poate amplifica tratamentul complex al bolilor cronice la persoanele în vârstă, persoanele supraponderale și persoanele care au prediabet, deoarece participă la mecanisme care reduc severitatea procesului inflamator, participă la procesele de asimilare a altor oligoelemente, cum ar fi vitamina D și calciu.

De unde putem procura cantitatea necesară de magneziu? În primul rând, din complexe de vitamine pe care un medic le va prescrie în urma unei consultații consultație. Alternativ, puteți procura magneziu din următoarele alimente: nuci (migdale, caju); spanac; avocado; semințe de dovleac, fasole; ciocolata neagra; smochine.

Consumul acestor alimente este benefic pentru a vă menține sănătos în general, deoarece conțin alți nutrienți esențiali. Corpul tău îți va mulțumi dacă adopți o alimentație echilibrată și sănătoasă.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!