Strămoșii până la a șaptea generație și influența lor asupra sorții unei persoane

Strămoșii până la a șaptea generație și influența lor asupra sorții unei persoane

Publicat de Larisa Moldovan pe 11 March 2021 in Spiritualitate

În tradițiile multor culturi ale planetei, este recunoscută influența enormă a strămoșilor asupra sorții descendenților. Acest lucru se explică ușor prin genetică modernă, dar tratatele religioase clarifică faptul că nu numai culoarea ochilor, forma urechilor și timbrul vocii unei persoane depind de strămoși, ci și dacă va fi fericit în viață și ce energie el va transmite mai departe copiilor săi.

În legătură cu acest aspect, se găsesc foarte des mențiuni despre șapte triburi (generații).

Înțelepții antichității credeau că șapte generații de strămoși au jucat un rol decisiv în destin. Cu multe secole și chiar milenii în urmă, cei care doreau să facă răul cel mai mare dușmanului îl blestemau până la a șaptea generație.

A fost cel mai cumplit blestem din toate timpurile și pentru multe națiuni. În mitologia grecilor antici, este descris cazul blestemului descendenților Tantalului până la a șaptea generație. Aceasta a fost pedeapsa pentru pruncucidere.

Învățăturile lui Zarathustra (Zoroastru)

Fundamentarea sensului profund al legăturii dintre cele șapte generații ale familiei este stabilită în „Cartea strămoșilor” de către marele fondator al religiei mondiale a zoroastrismului. Profetul persan Spitama Zarathustra (sau Zoroastru) a descris așa-numitul arbore genealogic Faravahar (într-o altă lectură Fravahar).

Acest concept în sine este simbolul central al zoroastrianismului ca religie. Fravahar a fost descris ca un disc cu aripi, care simboliza îngerul păzitor sau Soarele înaripat.

Arborele genealogic a fost descris și sub forma unui cerc, în centrul căruia se afla persoana însăși, adică descendentul familiei care trăiește pe pământ în acest moment. Din acest moment, ramurile arborelui genealogic au plecat în direcții diferite – strămoșii acestei persoane.

Erau 7 niveluri în total, inclusiv punctul central sau prima generație. Înțelepții persani credeau că o persoană trebuie să-și cunoască toți strămoșii până la a șaptea generație. Acest lucru determină multe momente din viață, caracterul unei persoane și face posibilă prezicerea viitorului său.

Arbore genealogic

Este destul de simplu să ne imaginăm și să descriem cele 7 generații ale arborelui genealogic Fravahar.

Arată așa:

  1. Prima generație sunt eu însumi, care trăiesc acum.
  2. A doua generație – părinții mei, 2 persoane.
  3. Al treilea sunt bunicii mei (4 persoane).
  4. În al patrulea rând , străbunicele și străbunicii (8 persoane).
  5. A cincea – stră-străbunicii, stră-străbunicele (16 persoane).
  6. A șasea – bunicii străbunicilor (32 de persoane).
  7. Al șaptelea – străbunicii străbunicilor (64 de persoane).

Desigur, acum puțini oameni își cunosc toți strămoșii până la a șaptea generație. Dar pentru oamenii din timpurile străvechi, aceste cunoștințe aveau o importanță extraordinară. Nu degeaba, chiar și Evul Mediu și timpurile ulterioare, oamenii din cercurile aristocratice au dedicat atât de mult timp și efort pentru a-și confirma strămoșii. Acest lucru a făcut posibilă confirmarea purității sângelui, precum și dovedirea legitimității pretențiilor la bogăția ancestrală.

În Persia antică, compilarea arborelui genealogic Fravahar a avut o semnificație mai profundă, mistică și chiar religioasă. Fiecare generație a familiei a fost asociată cu un anumit element și energia sa.

Primul genunchi (I) interacționează direct cu energia Soarelui.

Al doilea genunchi (părinții) – cu energia Lunii, care ne afectează sănătatea, mediul imediat și emoțiile.

Al treilea genunchi (bunicii) – ne transmite potențial intelectual, talente și sociabilitate.

Al patrulea genunchi formează un scenariu de dragoste și bunăstare materială în viața noastră.

Al cincilea genunchi ne oferă voință și asertivitate. Dacă a existat o inflexiune de-a lungul acestei linii, atunci aceste trăsături de caracter se pot transforma în agresivitate.

Al șaselea genunchi afectează poziția în societate, elevarea socială.

Cel de-al șaptelea genunchi, căruia îi aparțin străbunicii străbunicilor, joacă poate cel mai important rol. Strămoșii acestui al șaptelea genunchi determină ceea ce se numește soarta sau Destinul.

Există un studiu interesant al criminalistului italian, psihiatrul Cesare Lombroso, în care omul de știință a încercat să recreeze arborii genealogici ai celebrilor ucigași. El a descoperit că fiecare astfel de individ din familie avea mulți infractori și oameni cu un nivel ridicat de agresivitate.

Din fericire, se moștenesc nu numai calitățile rele, ci și talentele. Acest lucru poate fi văzut în exemplele multor familii artistice.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!