Știai că stelele cântă? 15 lucruri înfricoșătoare și interesante pe care omul a reușit să le descopere despre Univers

Știai că stelele cântă? 15 lucruri înfricoșătoare și interesante pe care omul a reușit să le descopere despre Univers

Publicat de Larisa Moldovan pe 11 December 2022 in AstrologieCuriozitățiStiinta

Spațiul este imens, iar pentru o persoană este, de asemenea, destul de înfricoșător. În primul rând, oamenii știu foarte puțin despre ceea ce se află dincolo de planeta noastră și, în al doilea rând, o mare parte din ceea ce oamenii de știință au reușit să descopere în spațiu este nebunește de frumos.

1. Găuri de drenaj ale universului

Găurile negre se formează atunci când stelele mor. Nu numai că mor, ci se degradează într-o asemenea măsură încât devin adevărate scurgeri ale universului. Ele absorb tot ceea ce se apropie, inclusiv alte stele.

2. Asteroizii au dus la exterminarea dinozaurilor

Asteroizii au ucis dinozaurii. Omenirea poate fi, de asemenea, distrusă… În special, unul dintre acești asteroizi potențial periculos, numit 3753 Cruithne, orbitează Soarele la aproape aceeași distanță cu Pământul. Are mai mult de 5 kilometri în diametru și ne putem imagina ce s-ar întâmpla dacă s-ar prăbuși în Pământ. Din fericire, distanța de la asteroid la planeta noastră este de câteva milioane de kilometri.

3. „Planeta X”

Există religii întregi care cred că Pământul ar putea fi lovit de o planetă invizibilă. Aparent, temerile lor nu sunt complet nefondate, deoarece NASA studiază serios posibilitatea existenței așa-numitei „Planete X”.

4. Aurul

Tot aurul de pe Pământ a fost adus din spațiu de meteoriți. Prin urmare, dacă cineva poartă un inel de aur, poate pretinde destul de serios că este din altă lume.

5. Norul „Himiko”

Norul Himiko este cel mai mare obiect din universul cunoscut. În ciuda dimensiunii sale gigantice (doar jumătate din dimensiunea galaxiei noastre), „himiko” rămâne un mister pentru oamenii de știință. Acest nor de gaz este situat la 12 miliarde de ani lumină de Pământ, iar oamenii de știință cred că este de fapt rămășițele unei galaxii care s-a format cu mult timp în urmă.

6. Apa curgătoare a lui Marte

Marte este pe cât de fascinant, pe atât de înfricoșător. Este foarte posibil ca pe Marte să fi luat naștere viața (sub formă de microbi), iar apoi cu ajutorul unui asteroid să fi fost adusă pe Pământ. Oamenii de știință știu deja că a existat apă curgătoare pe Marte.

7. Stelele cântă

Din păcate, frecvența sunetului pe care îl emit este de aproape un trilion de hertzi, așa că auzirea cu urechea „goală” nu va funcționa. Dar stelele aflate la milioane de ani-lumină de Pământ chiar „cântă”.

8. Aisberguri de diamant

Aceasta nu este o poezie ciudată, ci presupunerile oamenilor de știință despre cum arată suprafața lui Neptun și Uranus. Ei sugerează că acolo poate ploua chiar și cu diamante.

9. Găurile negre se plimbă prin spațiu

Nu sunt obiecte staționare, dar se mișcă destul de repede. În același timp, găurile negre se ciocnesc uneori cu alte obiecte, pe care din anumite motive nu le absorb, ci își schimbă direcția de mișcare. Este ca un pinball la scară cosmică.

10. Sateliți naturali interesanți

Uneori, sateliții diferitelor planete sunt la fel de interesanți ca planetele în jurul cărora se învârt. De exemplu, luna lui Saturn, Titan. Gravitația pe acesta este atât de scăzută încât, dacă o persoană și-ar atașa aripi de mâinile sale pe acest satelit, ar putea zbura ca o pasăre. Cel puțin, până când va fi ucis de o ploaie chimică.

11. Vedete zombie

Astfel de stele sunt numite supernove de tip Ia. Sunt un fel de pitice albe care sunt inerte (nu suferă reacții termonucleare) până când „sug” suficientă materie de la vecini, după care explodează și se transformă în supernove.

12. Furtuna uriașă a lui Jupiter.

Există o furtună uriașă pe Jupiter, atât de mare încât trei Pământuri ar putea încăpea în ea. Mai mult, această furtună nu s-a oprit de multe secole.

13. Planeta albastră a frumuseții și a morții

Există o planetă albastră pe care plouă cu sticlă topită. Este atât de aproape de steaua sa încât temperatura de la suprafața sa este de aproximativ 2000 de grade. Probabil că orice lucru din spațiu poate ucide o persoană instantaneu. Oamenii de știință „romantici” au numit această planetă albastră îndepărtată, care combină frumusețea și moartea, HD 189733b.

14. Si bemol

Cea mai joasă notă din univers este sunetul care vine dintr-o gaură neagră. Este si bemol, care este la 57 de octave sub mijlocul lui si la pian. Găurile negre cântă și ele în timp ce zboară prin spațiu.

15. 234 impulsuri anormale

Este posibil ca extratereștrii să fi început să comunice cu oamenii în 2016. Cuvântul „comunica” în acest caz înseamnă fulgerări de lumină și, pentru a fi mai specific, sclipirea stelelor. În octombrie 2016, au fost înregistrate 234 de astfel de pulsuri anormale, care ar putea fi semnale de la civilizații extraterestre chiar în propria noastră galaxie. În orice caz, oamenii de știință nu știu ce este.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!