Stafide + apă = un ficat recunoscător. Datorită acestui remediu am scăpat de oboseală cronică, edem, imperfecțiuni ale pielii!

Stafide + apă = un ficat recunoscător. Datorită acestui remediu am scăpat de oboseală cronică, edem, imperfecțiuni ale pielii!

Publicat de Larisa Moldovan pe 11 January 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi si Trucuri

Unul dintre principalele organe din corpul uman este ficatul. Acesta îndeplinește o serie de funcții care sunt responsabile pentru asigurarea mijloacelor noastre de trai. Acest organ este implicat în procesele de digestie, circulația sângelui și metabolismul tuturor substanțelor din organism. De aceea, trebuie să aveți grijă de sănătatea ficatului, să îl protejați de daune și să îl curățați de toxine.

Există multe medicamente, inclusiv farmacologice, care sunt concepute pentru a curăța ficatul. Astăzi vrem să vă învățăm cum să vă curățați ficatul de toxine cu produse naturale, și anume – apă și stafide.

O mică mână de stafide dimineața curăță corpul de colesterolul rău și are un efect benefic asupra sănătății inimii. Aceste fructe uscate conțin un număr mare de vitamine și minerale. În plus, stafidele sunt una dintre cele mai bogate surse de antioxidanți.

Utilizarea decoctului de stafide va fi și mai utilă. Decoctul de stafide conține mult mai puțin zahăr decât fructele uscate în forma obișnuită. Consumând decoct de stafide doar 4 zile, veți observa îmbunătățiri semnificative ale sistemului digestiv și veți simți afluxul de energie.

Acest instrument este indispensabil în combaterea senzației de greutate din abdomen. Datorită faptului că stimulează secreția de suc gastric, alimentele sunt mai bine digerate, iar organismul absoarbe mai mulți nutrienți.

Acest decoct are un efect stimulator asupra proceselor biochimice implicate în purificarea sângelui, precum și întărește sistemul imunitar. Utilizarea stafidelor și decoctul său reprezintă o bună prevenire a diferitelor boli ale sistemului cardiovascular și ale ficatului.

Cum se face un decoct de stafide

Ingrediente:

  • 400 ml apă
  • 150 g stafide

Pregătire:

Spălați bine stafidele. Apoi se toarnă apa de băut într-o oală curată și se pune la fiert.

După ce fierbe apa, adăugați stafidele spălate în oală și lăsați-le pe foc mic timp de 20 de minute.

Apoi lăsați amestecul la infuzat peste noapte. Dimineața, strecurați decoctul și încălziți puțin înainte de a consuma.

Când cumpărați stafide, acordați atenție culorii și texturii lor, care nu trebuie să fie prea moi sau dure. Evitați fructele uscate strălucitoare și alegeți stafidele de tonuri mai închise.

Decoctul se consumă cald dimineața pe stomacul gol, o cană de 250 ml cu 30 de minute înainte de a mânca timp de 4 zile. Tratamentul de detoxifiere a ficatului poate fi ținut o dată pe lună. Un bonus plăcut va fi și rezolvarea problemelor de piele.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!