Spune-ti in gand “Sunt fericit(a)” chiar si atunci cand viata nu este roz, si vei schimba asta! Fericirea vine din interior!

Spune-ti in gand “Sunt fericit(a)” chiar si atunci cand viata nu este roz, si vei schimba asta! Fericirea vine din interior!

Publicat de Larisa Moldovan pe 1 February 2020 in De Suflet

De multe ori alegem sa fim nefericiti doar pentru ca nu mai stim drumul spre fericire. Ne-au fost prea de multe ori strivite sperantele, asa ca preferam sa traim mediocru. Sa nu tintim spre mai sus, de teama ca aripile nu ne-ar putea sustine zborul.

De multe ori alegem oamenii care nu ne aduc nimic bun, pentru ca nu stim suficient de bine cat valoram noi. Nu stim ca suntem frumosi si ca putem sa fim si selectivi. Asa ca acceptam dezamagiri cu stoicism. Iar cand oameni minunati ne apar in drum, ne intrebam cum de nu i-am vazut mai demult.

De prea multe ori ne privim in oglinda rasturnata pe care ne-o pun cu abilitate in fata oamenii interesului. Si ne vedem mici, stersi, fara calitati. Si dureaza, uneori, prea mult pana ne dam seama ca oglinda ne deforma, si ca noi suntem altfel, suntem oameni cu suflete calde, cu dorinte si aspiratii, cu doruri si vise.

De multe ori preferam sa acceptam ceea ce este la indemana, ceea ce ni se ofera fara efort si ne regasim mai tarziu pustii, cu visele scufundate si fara speranta doar pentru ca nu am stiut sa spunem la timp „ajunge!” lucrurilor fara folos care ne-au furat timpul.

Pentru ca ne lasam, de prea multe ori, timpul furat si irosit. Iar cand ne descoperim pe noi, cand ne vedem cu ochii nostri, nu cu ai altora, cand stim ce vrem, realizam ca avem nevoie de timp.

Atunci, inainte de acel timp, nu ar fi mai potrivit sa stim cui acordam timp din timpul nostru, clipe de pret din viata noastra si cui ii putem spune fara ocolisuri „poate altadata…”?!

Pentru ca oamenii si fericirea se afla mereu de parti diferite ale timpului…dar, cumva, tine doar de noi cum ne orientam prin timp si cat de des ne dam noua timp-pentru un vis, o speranta, o clipa fericita..

Fericirea nu se masoara, nu are limite si nu se poate sa existe om care sa nu fi fost fericit, insa ce te faci atunci cand iti vezi fericirea doar in lucrurile care te inconjoara, in material si nu in tine?

Vad tot mai des oameni nefericiti din vina lipsurilor, dar ma intreb, daca ai vase de spalat inseamna ca ai avut ce sa mananci, daca ai haine de spalat sau impachetat inseamna ca ai cu ce sa te imbraci, dar nu esti multumit. Vrei mai mult, mai bun, mai repede si mai usor.

Pentru fericire nu e nevoie de lucruri, e nevoie de oameni sa iti fie alaturi. Nu te poti bucura singur. Fericirea vine din lucruri mici, facute cu dragoste de catre persoanele care iti sunt alaturi.

Cat de fericit esti azi ca a rasarit soarele? Sau ca ai simtit primii stropi de ploaie pe pielea ta? Daca iesi din casa, ce te face fericit?

Este adevarat ca timpul nu ne mai ajunge, ca pare comprimat, dar ia o pauza si priveste in jurul tau, admira tot ce ochiul tau poate sa vada, miroase tot ce nasul tau poate simti si asculta tot ce urechea ta aude. Trage aer in piept si crede ca viata e frumoasa! Fericirea vine din interior!

Fericirea te face frumos!

de OanaDistribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!