Amintește-ți aceste 4 sfaturi în momentele dificile ale vieții

Amintește-ți aceste 4 sfaturi în momentele dificile ale vieții

Publicat de Larisa Moldovan pe 13 January 2021 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologieSfaturiViata

Dificultățile vieții vin atât de brusc încât aproape că ne dau jos din picioare. Uneori, nici măcar sprijinul celor dragi nu ajută la depășirea problemelor. Mai devreme sau mai târziu totul se va schimba în bine, dar dacă vă simțiți la doborâți în anumite situații, repetați aceste fraze:

1. Acum o să plâng puțin, ca să pot râde din nou mai târziu

Ușurarea emoțională este foarte importantă pentru a supraviețui unei perioade grele, pentru a ne împăca cu eșecul, greșelile, dificultățile. Nu vă opriți niciodată și nu vă simțiți vinovați pentru că ați fost deprimați și lipsiți de forță.

Plânsul din cauza problemelor noastre are un scop foarte clar: să ne ajute să acceptăm ce s-a întâmplat, să mergem mai departe, să schimbăm situația și pe noi înșine. Meriți să începi din nou să zâmbești.

Persoana care mă poate ajuta cel mai bine să trec prin dificultăți sunt eu însumi
Poți fi înconjurat de prieteni buni, un partener sensibil și o familie iubitoare care să aibă grijă de tine. Cu toate acestea, trebuie să poți face față singur acestor momente și dificultăți.

2. Nu pot schimba situația, dar îmi pot schimba atitudinea față de ea

Există lucruri care nu pot fi evitate: pierderea unei persoane, boala, separarea, o relație care se termină în ciuda tuturor eforturilor noastre …

Niciunul dintre noi nu poate controla 100% aceste dificultăți și circumstanțe pe care uneori viața ni le scoate în cale. Cu toate acestea, numai noi suntem responsabili pentru modul în care privim situația.

„Nu pot” ne paralizează complet și ne aduce doar emoții negative. În timp ce „o pot face” ne schimbă complet starea de spirit și găsim o nouă forță.

3. Voi începe să trăiesc abia când îmi voi înfrânge temerile

În articolele noastre am vorbit de multe ori despre zona de confort. Acesta este spațiul invizibil care ne înconjoară și ne oferă un sentiment de securitate și control asupra situației.

Cu toate acestea, atunci când avem dificultăți și necazuri, simțim că aceste ziduri invizibile se prăbușesc, lăsându-ne complet fără apărare. Trebuie să depășim această frică și să ieșim din zona noastră de confort pentru a ne putea trăi viața exact așa cum vrem.

4. Trebuie să am grijă de liniștea și pacea mea interioară în fiecare zi

Întreabă-te, când te-ai gândit ultima dată la sentimentele, nevoile și liniștea ta interioară?
 Este util să vă puneți această întrebare în fiecare zi. Dacă acordăm prioritate nevoilor altora, începem să ne neglijăm pe noi înșine.

Dacă ne concentrăm eforturile asupra lucrurilor materiale, străduindu-ne să le acumulăm sau să le primim, uităm de lucruri cu adevărat importante: fericirea noastră, integritatea noastră ca oameni.

Când vin vremurile grele, trebuie să fim pregătiți, iar cea mai bună strategie este să ne menținem pacea interioară în fiecare zi, să ne întărim stima de sine. Fără a uita, în primul rând, că viața merge înainte și totul se schimbă constant. Ne place sau nu, trebuie să facem parte din această proces.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!