Spune-mi unde sunt ridurile tale și îți voi spune ce probleme de sănătate ai

Spune-mi unde sunt ridurile tale și îți voi spune ce probleme de sănătate ai

Publicat de Larisa Moldovan pe 20 September 2021 in CuriozitățiSanatateSuperstitiiViata

Cu siguranță ați fost măcar odată la un medic cu experiență care, numai aruncând o privire asupra pacientului, își dă seama ce probleme poate avea acesta.

Da, acest lucru este adevărat, este de ajuns ca un medic experimentat să se uite la fața pacientului pentru a pune un diagnostic preliminar. Și asta pentru că ridurile de pe față sunt un fel de hartă a sănătății. Ele pot spune multe despre bolile ascunse ale organelor interne.

1. Pliul nazolabial este asociat cu intestinul subțire. Prin urmare, dacă observați riduri în acea zonă, mai bine vă rezolvați problemele intestinale decât să dați banii pe proceduri cosmetice costisitoare.

2. Pliul glabelar sau, după denumirea sa populară, ridul încruntat apare de obicei la cei care supraîncarcă ficatul și au boli ale acestui organ.

3. Ridurile transversale pronunțate pe frunte indică faptul că o persoană suferă de dureri de cap. La pacienții cu atacuri de migrenă acută, aceste linii sunt deosebit de profunde. Dacă liniile sunt discontinue, acest lucru indică o încălcare a sistemului nervos autonom.

4. Ridurile verticale deasupra bazei nasului semnalează aritmii cardiace. La pacienții care au avut un atac de cord, aceste riduri sunt deosebit de pronunțate.

5. Dacă ridurile din apropierea ochilor care se formează atunci când oamenii zâmbesc rămân vizibile chiar și atunci când stau serioși, acesta este semnul unei vezici slabe.

6. Un rid vertical în mijlocul frunții la nivelul podului nasului indică probleme de stomac.

7. Ridurile verticale dintre nas și buza superioară sunt cauzate de disfuncții metabolice. Consecințe posibile: întreruperea procesului digestiv, până la forma acută a diabetului zaharat.

8. Prezența unui rid profund între buză și nas semnalează un defect al valvei cardiace, care este de obicei de origine reumatică.

9. Un pliu nazolabial profund și alungit pe ambele părți este cel mai evident semn al stresului crescut asupra inimii și a organelor circulatorii.

10. Pielea flască și lăsată pe pomeți indică probleme ale vezicii urinare.

11. O bărbie ușor umflată înseamnă că există probleme cu rinichii.

12. Un rid transversal al bărbiei poate fi un semn al congestiei ficatului sau pelvian. Dacă pielea de pe pomeți este foarte subțire, atunci ar trebui să verificați starea ficatului.

13. Ridul transversal de pe puntea nasului indică hipotiroidism.

14. Ridurile profunde și simetrice de pe ambele părți ale nasului indică o disfuncție gastro-intestinală.

15. Dacă pliul nazolabial continuă până la bărbie, acest lucru indică probleme digestive – gastrită cu aciditate ridicată, ulcer stomacal sau duodenal, colită.

16. Ridurile verticale de la colțurile gurii în jos avertizează asupra unei posibile gastrite cu funcție secretorie redusă și cu predispoziție la boli ale pancreasului.

17. Când se formează o mulțime de riduri cruciforme peste puntea nasului, este posibil să aveți o problemă la coloana vertebrală.

18. Ridurile orizontale pe frunte deasupra podului nasului sunt un simptom obișnuit al tendințelor de migrenă.

19. Dacă s-a format o canelură verticală profundă între sprâncene, atunci corpul vă avertizează că nu are suficient oxigen în sânge.

20. Riduri în formă de semilună sub ochi indică faptul că e posibil să aveți probleme la vezica urinară.

21. Umflarea pleoapelor superioare indică faptul că e posibil să aveți probleme cu rinichii.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!