spun că te-ai schimbat, când nu mai faci așa cum vor ei

spun că te-ai schimbat, când nu mai faci așa cum vor ei

Publicat de Larisa Moldovan pe 30 September 2023 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturi

Mulți au trecut prin asta sau se confruntă acum cu această atitudine din partea celor apropiați. Omul crește, se dezvoltă, își stabilește limitele. Lucrează asupra lumii sale interioare, își îmbunătățește sănătatea, aspectul exterior. Avansează, face achiziții semnificative și multe altele.

Se pare că nu este nimic rău în asta. Faci totul cu propriile forțe și resurse. Ei singur decizii, stabilești priorități, te străduiești. Nu te comporți arogant, nu te lauzi, nu umilești pe nimeni. Însă din partea prietenilor și a familiei poți primi o reacție ambiguă sau direct negativă:

  • – Ești diferit
  • – Înainte nu erai așa
  • – Da, te-ai schimbat mult

O persoană care aud astfel de comentarii, vede fețele nemulțumite ale celor din jur., deși nu pare să fie criticat direct. Nu i se face vreo reproșare directă. Pur și simplu nu există un motiv pentru așa ceva. Totuși, cuvântul “schimbat” are adesea o intonație ciudată.

Iată ce înseamnă adesea aceste comentarii. Este foarte simplu.

1) Devenind mai puternic și având o stimă de sine mai mare, devii mai puțin manipulabil.

Aceasta este răspunsul la multe întrebări legate de acest subiect. Nu ești ușor de controlat acum. Nu poți fi deranjat cu orice întrebare. Ai îndrăznit să te alegi pe tine și să te prețuiești? Pentru unii dintre cei din jurul tău, acest lucru nu este o bucurie, ci o pierdere.

2) Nu toți cei pe care îi consideri apropiați sunt dezinteresați.

Din păcate, nu mereu relațiile apropiate, fie ele conjugale, de familie sau de prietenie, garantează încredere și altruism.

De multe ori, paraziții se manifestă în reacția la schimbările tale pozitive.

3) Sunt cei care nu îți vor ierta niciodată fericirea și succesul.

Din păcate, printre acești oameni pot fi chiar cei apropiați ție. La început vor încerca să te tragă în jos, vor încerca să te distragă de la obiectivele tale. Apoi, vor păstra răutate și te vor înțepa periodic, vor privi ciudat la tine.

4) Pentru unii, este mai ușor să tragă pe cineva în jos decât să se ridice la nivelul său.

Sunt și oameni care aplică această abordare în viața lor. Ei pur și simplu nu pot sau nu vor altfel.

Dar asta nu înseamnă că trebuie să accepți aceste reguli de joc.

5) Cel mai important este starea ta de spirit și capacitatea de a te bucura de schimbări.

Ai realizat deja multe, ai ajuns la acest nivel. Ce importanță are dacă unora nu le place? Prețuiește-te și mulțumește, întărește-ți și mai mult puterea și încrederea.

6) Oamenii adevărați și sinceri sunt bucuroși de creșterea și schimbările pozitive.

Oamenii care te iubesc sincer, cu siguranță, vor fi bucuroși pentru tine și îți vor oferi sprijin. Adevărata apropiere și dragoste se manifestă atât în tristețe, cât și în bucurie.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!