Soarta si destinul nu inseamna acelasi lucru. Iata care este diferenta si de ce nu trebuie sa ne gandim la ce va urma!

Soarta si destinul nu inseamna acelasi lucru. Iata care este diferenta si de ce nu trebuie sa ne gandim la ce va urma!

Publicat de Larisa Moldovan pe 12 March 2019 in Spiritualitate

“Nu eşti răspunzător pentru că te naşti. Dar eşti direct răspunzător pentru ce trăieşti.” — Tudor Mușatescu

Te-ai intrebat vreodata care este sensul vietii ?

Nu esti singurul care si-a pus aceasta intrebare, insa ea trebuie formulata altfel daca vrei cu adevarat sa obtii niste raspunsuri.

Presupunem din start ca exista un raspuns general valabil pentru noi toti, care odata inteles, ne va aduce claritate in ceea ce priveste viata. Dar fiecare dintre noi este diferit, complex, si fiecare are o alta soarta si un alt destin, deci nu poate exista acelasi raspuns pentru noi toti.

Intrebarea corecta asupra careia trebuie sa meditam este: „Care este sensul vietii MELE?”. Formuland intrebarea astfel, devenim constienti de ceva important, evident, si anume de faptul ca suntem unici. Unicitatea este cheia intelegerii destinului nostru, care ni se dezvaluie pe masura ce viata isi desfasoara cursul.

Soarta si destinul nu inseamna acelasi lucru. Stii care este diferenta?

Soarta reprezinta aspectele vietii noastre care nu depind de vointa sau deciziile luate. Nu putem alege tara in care ne nastem, cultura, calitatile umane, talentele native.

Soarta poate fi o binecuvantare sau o povara, depinde de perspectiva din care privesti lucrurile. Deseori este negata sau ignorata, insa doar prin acceptarea ei si lucrand cu instrumentele care ne-au fost daruite de catre soarta, ne putem afla destinul si ne putem intelege pe noi insine.

Destinul sta ascuns in dezvaluirea constanta a posibilitatilor in fata carora suntem pusi de catre soarta si deciziile pe care le luam in aceasta viata, incluzand gandurile pe care alegem sa le gandim si credintele pe care le avem.

Alegerile noaste ne determina destinul si daca le facem pe cele corecte, ghidati de pasiunile si intuitia noastra, ne vor oferi posibilitati inimaginabile.

Exista magie in viata care ne-a fost data, mai multa decat putem noi intelege, iar soarta si destinul lucreaza in favoarea noastra atunci cand avem incredere in puterea lor.

Nu este nevoie sa fim ingrijorati in legatura cu ce ne rezerva viitorul, chiar daca circumstantele din prezent par sa nu fie cele dorite. Este nevoie sa avem incredere in acest proces fara sa ne opunem, si sa luam cele mai bune decizii.

Destinul ne poate oferi circumstante si si oportunitati care sunt in armonie cu Universul nostru interior : resursele oferite de soarta, credintele care constient sau inconstient ne slefuiesc drumul, deciziile pe care le luam in fiecare moment al existentei noastre.

Este adevarat ca nu ne putem schimba soarta, dar ne putem schimba modul de a gandi, de a simti si deciziile care influenteaza fiecare aspect al vietii noastre. Astfel, avem puterea de a ne schimba destinul.

Nu exista un singur destin, dragoste, pasiune sau adevar pentru fiecare. Viata este mult mai generoasa si asta e bine de stiut.

Nu-ti mai face griji cu privire la ce va urma in viata ta.

Traieste fiecare zi, fii cat mai constient de momentul PREZENT, permite ca soarta si destinul sa-ti dezvaluie care va fi urmatorul pas. Ai incredere in acest proces, ai incredere in tine si totul se va aranja in favoarea ta.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!