Situatiile in care cel mai bine este sa nu te bagi, daca tii minte asta, s-ar putea sa te scape de multe probleme in viitor

Situatiile in care cel mai bine este sa nu te bagi, daca tii minte asta, s-ar putea sa te scape de multe probleme in viitor

Publicat de Larisa Moldovan pe 26 January 2019 in Dezvoltare Personala

“Acceptaţi fiecare moment şi tot ceea conţine el, ca şi când ar fi alegerea voastră. Imediat, viaţa va începe să lucreze în favoarea şi nu împotriva voastră. Apoi, priviţi miracolul pe care îl dezvăluie viaţa.” – Eckhart Tolle

Zece situatii cand ar fi mai bine sa taci:

1. Nu ai destule dovezi

Unul dintre cei mai cunoscuti autori de proza scurta a spus: „Nu ai dreptul la opinie proprie, ai dreptul la o opinie argumentata”. Sa accepti sau nu aceasta expresie – e alegerea ta. insa, daca vei vorbi despre un subiect, fara sa fii documentat, fara sa ai dovezi si argumente clare, atunci risti sa creezi imaginea unui om prost.

In situatiile delicate ar fi bine sa taci pana cand vei poseda argumentele necesare.

2. Eesti sigur ca ceea ce spui poate sa raneasca alti oameni

Fiecare dintre noi am avut momente cand am ranit pe cineva, prin cuvinte, fiind furiosi. Fiind constienti de efectul rezultat, oricum le-am spus. Pentru a evita asemenea situatii, ar fi mai bine sa taci atunci cand esti furios.

3. Crezi ca o sa iti para rau de ce vei spune

Aceasta situatie este direct legata cu punctul de mai sus. Atunci cand devii impulsiv si furios, este mare posibilitatea ca ceea ce vei spune va face rau altor oameni dar si tie insusi. Oare merita sa spui acum ceea ce ulterior vei regreta? Sigur ca nu.

4. Trebuie sa asculti pe altii

Adevarul este ca oamenii foarte rar reusesc sa se concentreze asupra a ceea ce spun alti oameni. De obicei oamenii vor sa fie ascultati. incearca sa te concentrezi si sa asculti ce spun alti oameni – asta te va ajuta sa-ti imbunatatesti relatiile cu ceilalti si sa-ti imbunatatesti cunostintele.

5. Nu ai ce spune

Toti stim cat de chinuitoare poate fi tacerea unui om, insa purtarea unei discutii trebuie anumite capacitati de comunicare. insa de ce sa spui orice, daca nu mai ai ce spune?

6. Esti provocat

Probabil nu esti pe placul cuiva sau cineva isi doreste, fara motiv, sa rada de tine – nimeni nu este protejat de asta. Cand cineva incearca sa te provoace, nu trebuie sa raspunzi.

7. Incerci sa-ti schimbi comportamentul

Este laudabil faptul ca incerci sa scapi de anumite obiceiuri proaste, insa acest lucru nu este usor. Viciile noastre se intorc daca nu suntem atenti. Daca incerci sa iti schimbi modul de vorbire, ai ganduri si sentiment contradictorii. Mai bine sa taci pana cand vei reusi sa-ti controlezi gandurile.

8. Esti dominat de emotii negative

Iarasi, nu exista nicio regula care te obliga ca discuti cu oamenii, atunci cand esti intr-o dispozitie proasta. Cum am scris mai sus, emotiile negative pot aduce consecinte neplacute.

9. Ai putea sa faci ceva mai productiv

De ce ai purta discutii banale, cand ai putea sa faci ceva productiv? Discutiile banale – o metoda de a scapa de responsabilitati.

10. Spui ceva de rau despre altcineva

Incercand sa vorbesti de rau de cineva, facandu-i rau – este prostesc, iar tu nu castigi nimic. Se refera la prieteni, parteneri, rude si colegi. Daca problema a aparut intre tine si un strain, incearca sa o rezolvi prin discutii directe.

Sursa: dozadesucces.ro

“Noi suntem ca un cantec, nu credeti? Un cantec nu se poate canta niciodata de la sfarsit spre inceput. Trebuie sa-l canti totdeauna indreptandu-te spre sfarsit.” – Octavian Paler

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!