Singurul produs care distruge toți virușii, ciupercile și bacteriile pur și simplu în același timp!

Singurul produs care distruge toți virușii, ciupercile și bacteriile pur și simplu în același timp!

Publicat de Larisa Moldovan pe 22 November 2022 in Remedii NaturisteSanatate

Atunci când enzimele digestive ale albinelor și substanțele rășinoase ale plantelor sunt amestecate, se formează o substanță lipicioasă cu o formulă unică – propolis.

Albinele au nevoie de propolis pentru protecția și dezinfectarea fagurilor și a stupilor, iar oamenii au nevoie de el pentru tratament.

În ciuda faptului că propolisul este cunoscut încă de la începutul timpurilor, medicina modernă continuă să-i descopere din ce în ce mai multe proprietăți. Poți folosi acest produs în multe moduri diferite: poți să-l iei simplu, să-l adaugi în lapte (tratează perfect tusea) sau sub formă de tinctură de propolis extern și intern.

Proprietățile medicinale ale tincturii de propolis:

Atunci când este luată intern, tinctura de propolis ajută la întărirea imunității, ameliorează procesele inflamatorii și acționează ca un antioxidant. Spectrul de acțiune atunci când este aplicat extern este și mai larg: dezinfectează și vindecă rănile, regenerează pielea, ameliorează durerea, elimină bacteriile.

Medicii prescriu medicamentul pentru o mare varietate de afecțiuni și boli: pentru tratamentul amigdalitei, faringitei, sinuzitei, otitei, pentru traheită, bronșită, pneumonie, pentru eliminarea infecțiilor virale (gripă, herpes), pentru toate patologiile dentare, în ginecologie pentru eroziunea cervicală și chiar pentru tratamentul bolilor de stomac.

Cel mai adesea, se folosește tinctură de propolis 10% . Cel mai convenabil este să cumpărați medicamentul dintr-o farmacie, dar îl puteți pregăti și singur.

Cum se utilizează tinctura de propolis:

1. Pentru faringită și amigdalită, clătiți gâtul cu tinctură diluată în ser fiziologică în raport de 1:10.

2. Cu aceeași concentrație, puteți pregăti o soluție pentru clătirea cavității bucale în cazul afecțiunilor dentare .

3. Pentru sinuzită: puteți face spălături nazale cu aceeași soluție diluată de tinctură de propolis indicată mai sus.

4. În caz de otită , puneți în ureche un tampon de vată înmuiat în tinctură. Dacă procedura se efectuează pe un copil, tinctura trebuie diluată cu apă caldă fiartă într-un raport de 1:1. De asemenea, adulții pot pune câte 2 picături de tinctură cu concentrație de 5% în fiecare ureche până la recuperarea completă.

5. Inhalarea de tinctură de propolis (soluție de 1 picătură de tinctură la 5 ml de ser fiziologic) este bună pentru bolile tractului respirator. Lichidul preparat trebuie turnat în inhalator.

6. Ca tonic: dizolvați 15-20 de picături de tinctură într-o lingură de lapte sau apă și beți cu 30 de minute înainte de masă.

7. Pentru tratamentul bolilor de stomac se diluează 15-20 de picături de tinctură în 100 ml apă caldă și se bea cu 30 de minute înainte de masă.

8. Leziunile pielii, rănile, erupțiile cutanate herpetice, infecțiile fungice ale picioarelor și unghiilor pot fi tratate cu tinctura cu ajutorul bandajelor.

Cu toate efectele pozitive ale propolisului asupra corpului uman, ar trebui să consultați totuși un medic pentru un diagnostic și tratament precis!

Contraindicații:

Propolisul este contraindicat persoanelor cu alergii la produsele apicole. Datorită riscului ridicat de reacții alergice, în general nu se recomandă tratarea copiilor sub 3 ani cu medicamente pe bază de propolis. Pentru copii, femei însărcinate și șoferi, este contraindicată utilizarea internă a medicamentelor pe bază de alcool (pot fi utilizate numai extern).

Informațiile sunt doar cu scop informativ și educațional și nu înlocuiesc sfatul, diagnosticul sau tratamentul medical profesional. Acest produs nu are efect terapeutic dovedit științific. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebare pe care o aveți despre sănătatea dumneavoastră.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!