Singuri ne croim viitorul, chiar daca nu ne dam seama de asta, orice gand, orice alegere pe care o facem ne influenteaza viitorul

Publicitate

“Trecutul nu poate pieri, căci viitorul se va naşte din el. ” – Anatole France

Cum ne creăm viitorul?

Prin gând. Iar dacă gândul este susţinut devine credinţă. Prin credinţa într-un anumit gând ne creăm realitatea conform acelui gând. Iar în timp credinţa creează neurochimia pentru a apărea un sentiment care se înregistrează ca un adevăr în fiinţă. Toate zilele de mâine sunt proiectate prin gândurile noastre de azi, căci fiecare gând pe care îl avem, creează în corp un sentiment, care este înregistrat în suflet.

Acel sentiment fixează apoi un precedent în condiţiile din viaţa noastră, căci ne atrage circumstanţele ce vor creea şi se vor potrivi cu aceleaşi sentimente care ne-au fost înregistrate în suflet.

Fiecare cuvânt pe care îl rostim ne creează zilele care vor urma, căci vorbele nu sunt decât sunetele ce exprimă sentimentele din suflet, care au fost născute prin gând.De exemplu: o persoană care gândeşte ori de câte ori cât îi este de rău, sau greu că: va fi bine, se vor rezolva toate problemele, trece şi asta după un timp, chiar experimentează această stare de bine.

O altă persoană care oricât i-ar fi de bine spune e greu, e rău, criza asta mă duce la faliment, nu mai am forţă, ce credeţi că va experimenta după un timp oarecare? Ceea ce spune aceea se va materializa şi aici sigur aveţi exemple nenumărate din viaţa voastră când vi s-a întâmplat asşa cum aţi gândit.

De multe ori nu suntem conştienţi de cât de mult rău ne facem prin gândurile noastre şi vorbele pe care le rostim. La fel cum nu suntem constienţi de cât de mult bine ne putem face dacă schimbăm un gând mai puţin sănătos pentru noi şi viaţa noastră, cu un gând plin de viaţa şi de bucurie.

Este foarte simplu, ce avem de făcut este să fim constienţi în fiecare clipă de noi, de gîndurile şi vorbele noastre, iar dacă ceva ne trece prin minte şi nu suntem de acord cu acel gând îl schimbăm şi gata. Nimeni nu poate face în locul nostru asta, adică nimeni nu poate intra în mintea noastră să ne-o curăţe şi să o deschidă spre infinite posibilităţi.

Numai noi putem face asta cu noi. Cel mai simplu mod este prin afirmaţii de genul: sunt dintotdeauna (cum vreţi voi, sau ce vreţi voi)…., şi repetaţi acea afirmaţie până mintea limitată nu se mai opune şi atunci este semn că v-aţi creat realitatea viitoare.Tot ce ni se întâmplă în viaţă am gândit, am crezut şi am simţit cândva.

Publicitate

Aici avem diverse situaţii, şi anume:

– Fie am privit acele lucruri ca temeri (Spune un proverb că: “de ce ţi-e frică de aceea nu scapi”. De ce credeţi oare că se întâmplă aşa? Deoarece când îţi este teamă de ceva, mereu ai acea temere în vizor, în partea conştientă din tine, mereu te gândeşti la ea, şi până la urmă o atragi deoarece te concentrezi foarte des şi mult la acea temere).

– Fie cineva ţi-a spus că aşa se va întâmpla ceva, cândva – prin ghicitori în cărţi, în stele, clarvăzători de toate felurile, fie preoţi cu har – ei văd ceva despre tine dar văd o linie de destin posibilă pentru momentul în care eşti, văd pentru momentul în care le soliciţi să te consilieze, dar dacă tu ai plecat de acolo şi ai luat o altă decizie pentru viaţa ta, sau te-ai întâlnit cu o persoană care ţi-a dat o informaţie foarte preţioasă cu care ai luat imediat o decizie în legătură cu viaţa ta, acea linie de destin nu mai e valabilă, deoarece ai accesat alt potenţial de viaţă.

Dar dacă tu ai acceptat aceasta ca un adevăr, ai crezut în el şi aşa s-a întâmplat, şi uneori mai zici, “ce bine a văzut, chiar aşa s-a întâmplat, cum mi-a spus X sau Y, este un ales a lui Dumnezeu şi, mereu vei merge să-ţi spună ceva în care să crezi ca să-ţi creezi realitatea şi de fapt să rămâi pe aceeaşi linie de potenţial. Interesant, nu?.

Cine e stăpânul vieţii tale de fapt? Deci în ceea ce crezi aia se va întâmpa. Adică dacă vrei să crezi, crezi şi se va întâmpla; dacă nu vrei să crezi, nu crezi şi nu se va întâmpla. Am destule exemple personale când diverşi spuneau ceva şi nu s-a întâmplat deoarece am zis că eu sunt stăpânul vieţii mele şi ce cred eu aceea se va întâmpla.

Am avut încredere în Dumnezeu că va face aşa cum vreau eu. Şi aşa s-a întâmplat întotdeauna.

Autor articol: Psiholog Niculina Gheorghiţă

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala

Suntem un aluat plamadit din iubire. Iubirea face parte din noi. Putem sa o daruim, putem sa o primim iar ea va face restul pentru noi…

Publicitate

“Nu avem nevoie de o listă a lucrurilor bune și rele, tabele cu ce trebuie să faci și ce nu trebuie să faci. Avem nevoie de cărți, timp și liniște. „Să nu faci…” este imediat uitat însă „A fost odată ca niciodată…” este etern,” – Philip Pullman

Gresim atunci cand credem ca nu suntem iubiti. Exista atat de multe iubiri. Atat de multe sentimente. Nu trebuie decat sa deschizi sufletul in fata atator posibilitati si sa te lasi iubit.

Primim atat de multe dovezi de iubire pe care le ignoram sau le dam deoparte pentru ca nu sunt venite in forma dorita de noi. Gesturi simple dar venite din suflet. Zambete de la oamenii dragi care ne inconjoara. Cuvinte placute, incurajatoare de la prietenii care ne sunt aproape.

Gandurile si emotia parintilor. Sacrificiile facute in taina. Fiecare gand frumos venit de departe. Nu sunt toate acestea forme ale iubirii ? Nu sunt toate acestea dovezi graitoare ale faptului ca suntem iubiti?

Gresim atunci cand nu apreciem fiecare lucru marunt pe care ceilalti il fac pentru noi.

Gresim atunci cand ne plangem ca nu suntem iubiti, ca nu ne simtim protejati, alinati, mangaiati.

Gresim atunci cand presupunem ca un gest simplu nu va fi apreciat.

Gresim in toate clipele in care refuzam sa primim micile semne de dragoste de la cei din jurul nostru.

Gresim in toate momentele in care refuzam sa fim iubiti doar pentru ca iubirea nu vine in forma dorita de noi.

Gresim pentru ca avem alte asteptari, alte ganduri, alte intelesuri pentru iubire. Gresim pentru ca punem egal in dreptul iubirii atunci cand ne simtim bine fizic langa o persoana si nu sufleteste.

Publicitate

Gresim pentru ca apropierile fizice de altii nu au nimic in comun cu dragostea atata timp cat nu exista sentimente la mijloc. Mizam pe lucruri materiale. Pe atractie. Pe fizic. Pe exterior. Dam deoparte toate lucrurile marunte care ne-ar putea incalzi sufletul.

Gresim pentru ca nu vedem la timp toate aceste mici dovezi ale iubirii dintre oameni si pierdem putin cate putin din dragostea care ne este destinata.

Gresim. Dar haideti sa deschidem ochii. Si sufletul. Inima tanjeste dupa iubire. Ea se poate hrani cu orice sentiment frumos, indiferent care este expeditorul. Pentru ca inima noastra stie sa puna pret pe calitate si nu pe cantitate, dar uneori, noi suntem cei care nu-i permitem sa simta. Haideti sa gandim mai putin atunci cand vine vorba de iubire si sa simtim mai mult. Haideti sa nu mai cautam motive ascunse pentru care nu am fi iubiti ci sa permitem iubirii sa intre in viata noastra si sa ne schimbe, sa ne transforme complet.

Haideti sa nu mai stagnam in greseala de a crede ca nu suntem iubiti si sa ne deschidem larg inimile si sa primim ceea ce am refuzat pana acum. O iubire sincera, completa, simpla, dar calitativa. De la familie, prieteni, cunoscuti, de la necuvantatoare, de la viata, de la tot ce ne inconjoara.

Suntem un aluat plamadit din iubire. Iubirea face parte din noi. Putem sa o daruim, putem sa o primim iar ea va face restul pentru noi.

Greseala noastra nu este ca nu credem in iubire ci ca nu reusim sa-i intelegem tainele, sa-i descifram misterul, sa o acceptam asa cum este.

Sursa: anasstassya.wordpress.com

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Articole