Sindromul sărăciei – 5 lucruri care te țin sărac

Sindromul sărăciei – 5 lucruri care te țin sărac

Publicat de Larisa Moldovan pe 31 October 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturi

Ce fac întotdeauna oamenii care nu reușesc; ce îi face diferiți de cei bogați și de succes? Oamenii de știință au început să studieze comportamentul și modul de gândire al persoanelor care merg din eșec în eșec, așa că îi vom numi în mod convențional „săraci” pe cei pe care banii și succesul îi ocolesc.

Și au găsit anumite semne care atrag sărăcia și eșecul. Sărăcia începe prin gânduri și declarații – aceasta este principala diferență dintre săraci și bogați. „Sindromul sărăciei” este în minte.

Pentru a deveni sărac, trebuie să:

Să te plângi. Oamenii săraci se plâng în mod constant fără să observe. Nu doar despre sărăcie; despre orice se petrece în viața lor. Întreaga conversație cu o astfel de persoană se reduce la plângeri. Despre vreme, despre sănătate, despre relațiile cu cei dragi, despre copilăria grea pe care au avut-o, despre nedreptatea societății… Nu e de mirare că, comunicarea cu astfel de oameni nu este foarte interesantă.

Prin plângerile sale, o persoană își scade stima de sine și îi înstrăinează pe cei din jur. Nu toți oamenii din jur vor să discute despre lucruri negative, iar cei care acceptă asta, se bucură când află că nu o duci bine, deci decât să le dai satisfacție, mai bine evită astfel de subiecte.

Găsește scuze pentru orice. Găsește scuze pentru a fi leneș sau pentru a nu face ceva. Spune „Nu pot să desenez pentru că nu am talent!”. Încearcă să eviți orice oportunitate de a învăța lucruri noi și de a te dezvolta și asta sigur te va ajuta să rămâi sărac.

Nu poți să faci exerciții, pentru că nu ai timp, muncești mult, părinții nu te-au învățat… Deși poți spune pur și simplu: „Sunt prea leneș!”. Sindromul sărăciei te îndeamnă să cauți în permanență scuze. Facem acest lucru pentru a transfera responsabilitatea de la noi asupra celorlalți.

Schimbarea responsabilității – învinovățirea altora. „Nu am bani pentru că i-au furat oamenii vicleni”, „nu mă plătesc pentru cât merit”, „părinții mei sunt de vină pentru toate”, „șeful meu este de vină pentru toate”, „nimeni nu mă ajută”, „din cauza lor nu am reușit eu”, „țara asta este vinovată pentru că sunt sărac”… Omul sărac dă vina pe cineva mereu și aruncă responsabilitatea în umerii altor persoane.

Judecă alte persoane care au reușit să ajungă bogați în loc să lucrezi pentru a obține succesul. Fiecare om pe care tu îl consideri de succes a luptat mult pentru a ajunge acolo, mai sunt și oameni care au făcut câteva afaceri cu statul și au devenit bogați peste noapte, dar probabil și pentru abilitățile acelea trebuie să îți pui mintea la contribuție!

A devaloriza talentul, abilitatea, munca grea a altcuiva este cel mai specific simptom al sindromului sărăciei. Un om sărac nu apreciază, nu observă cât au muncit și cât a trebuit să lucreze cei care au obținut succesul. El invidiază rezultatul, dar nu vede munca din spate.

Pentru el, toți oamenii cu bani și de succes sunt hoți, pentru că, consideră că nu te poți îmbogăți din muncă cinstită. Iar cu o astfel de mentalitate, succesul și banii nu vor fi atrași niciodată.

Punând laolaltă toate aceste caracteristici, „sindromul sărăciei” poate fi numit „sindromul nemernicului”.

Și să vă dau câteva exemple: oamenii săraci găsesc instantaneu răspunsul la întrebarea: „De ce bogăția este rea?”

  • Pentru că bogații sunt toți ticăloși și răi.
  • Pentru că banii strică o persoană;
  • Pentru că bogăția este ușor de pierdut;
  • Pentru că banii reprezintă risc și responsabilitate;
  • Pentru că toată lumea te va invidia.

Săracul va găsi o mulțime de răspunsuri. Însă bogații, atunci când primesc o astfel de întrebare, răspund cu o altă întrebare: „ce e în neregulă cu bogăția? E bine să fii bogat!”…

Desigur, cuvintele „săraci” și „bogați” pot deranja când vine vorba de oameni din diferite medii. Mai degrabă, vorbim despre oameni de succes și cei fără succes. Despre cei care realizează ceea ce își doresc și despre cei care nu realizează…

Dar există un sâmbure de adevăr în acest articol, desigur. Dacă vrei să ai succes, mai întâi trebuie să scapi de sindromul sărăciei. Un pic de autocontrol și încredere în sine fac minuni. Și te ajută să te îmbogățești.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!