Simti ca nu ai motivatie? Iata care sunt lucrurile care te fac sa iti pierzi motivatia

Publicitate

„Dacă s-a făcut penicilina din pâine mucegăită, cu siguranţă şi din tine se poate face ceva.” – Muhammad Ali

Fiecare persoană are un scop clar, pentru care muncește enorm ca să îl realizeze. Cu toate acestea, se întâmplă uneori că, chiar dacă la începutul drumului ești plin de putere și hotărâre pentru a-ți atinge obiectivele, însă în procesul de muncă, motivația ta se pierde în van. Și nu pentru că ai realizat brusc că aspirațiile tale sunt lipsite de sens, ci pentru că tu ți-ai ucis motivația, fără să observi acest lucru.

Îți vom spune despre câteva motive care îți distrug treptat motivația, iar tu ne promiți că vei încerca să nu faci acest lucru din nou.

1. PERCEPI NEGATIV FIECARE SITUAȚIE

Urmărește-ți comportamentul. Poate că ești ești extrem de pesimist: în orice situație, nu contează dacă este rea neutră sau bună, tot timpul vezi doar părțile negative. Chiar și în ciuda rezultatelor pozitive, continui să analizezi opțiunile de eșec din cap sau cauți ceva negativ în ceea ce s-a dovedit a fi excelent. Cât de periculos este pentru tine? În primul rând, din acest motiv, nivelul tău de eficiență scade. Și în jumătate afectează rezultatul oricărui plan pe care îl ai.

În al doilea rând, cu cât mai mult negativism cauți, cu atât mai mult el îți domină viața, iar acest lucru poate duce la o subestimare a stimei de sine. Prin urmare, te sfătuim să renunți căutarea paranoică a răului și să percepi orice rezultat ca o experiență. Acest lucru te va ajuta să evaluezi cu mai multă seriozitate evenimentele care vi se întâmplă.

2. EȘTI INVIDIOS

Fiecare persoană din viața lui probabil a simțit la un moment dat un sentiment de invidie. Dacă este dezvoltat astfel încât acesta să funcționeze în mod constant, este rău. Orice manifestație a invidiei nu are un efect foarte bun asupra progresului de realizare a obiectivele tale și îți subestimează treptat motivația.

În ce fel? Când începi să invidiezi pe cineva, vei uita imediat tot ceea ce ai deja și, de asemenea, vei devia imediat de la cursul ales. Proprietatea sau succesul altcuiva îți întunecă punctul de vedere al vieții tale, concentrându-ți imediat atenția asupra obiectului care ți se pare necesar.

În plus, când invidiezi, motivația este complet absentă, din moment ce pur și simplu dorești să ai ceea ce nu ai, dar nu să muncești pentru ceea ce meriți. Ai grijă de tine, și dacă observi brusc cea mai mică manifestare a invidiei, încearcă să afli de unde ai căpătat-o? Dacă dorința de a avea ceva este atât de puternică, pur și simplu include-o în lista obiectivelor tale. Apoi, motivația va reveni la tine.

3. NU AI RĂBDARE

Ar trebui să înveți să ai răbdare.La urma urmei, nerăbdarea nu îți va aduce beneficii, indiferent de cât de mult îți dorești asta. Dacă crezi că trebuie să faci toate lucrurile odată, atunci o să fii dezamăgit. O astfel de tentativă de atingere a scopului nu numai că te va ține pe loc, dar și îți va aduce suferință emoțională. Iar după asemenea stări, motivația ta va fi ucisă complet.

Imaginează-ți o astfel de situație: te-ai dus la supermarket, dar la intrare ai decis să nu iei nici un coș sau un cărucior, gândindu-te că poți să transporți totul în mâini pentru că nu trebuie să cumperi atât de multe. Iar acum pare că ai luat totul, vrei să mergi la casă, dar la fiecare pas încetinești, pentru că ceva poate cădea din grămada din mâinile tale.

Publicitate

Este necesar să te oprești și să le aranjezi din nou. Și apoi ți-ai amintit că ai uitat să iei un borcan cu castraveți. Chiar dacă îl poți cumpăra în altă parte, dar te întorci pentru el. Iar când culegi de pe raft și castraveții mult râvniți, toate produsele din brațele tale cad pe podea. Starea de spirit este distrusă, vrei să pleci mai repede. Între timp, dacă ai fi luat un cărucior sau un coș, ai încărcat toate produsele necesare iar apoi mergeai acasă. Concluziile le faci singur.

4. NU AI MINI-OBICEIURI

Să ajungi cu pași mare aproape de obiectivul propus – este puțin probabil să reușești. Cu siguranță ai plecat vreodată în munți. Dacă da, atunci amintește-ți că cu cât ajungi mai repede aproape de vârf, cu atât îți este mai greu să mergi. Apoi, te străduiești să mergi în așa fel încât să distribui în mod echilibrat încărcătura pentru a a-ți facilita ridicarea.

Și în curând vei ajunge la obiectul propus. Și dacă încerci să faci pași mai mari, te vei obosi mai repede și probabil vei face cale întoarsă. Iată și un alt factor care îți ucide motivația. Pentru a atinge orice scop trebuie să ai cel puțin câteva obiceiuri minime care te vor ajuta să îl atingi.

De exemplu, trebuie să citești un manual de instrucțiuni. Citește, dar nu în grabă – altfel este puțin probabil ca informațiile să fie digerate de creierul tău. Fă o regulă pentru a citi două sau trei capitole pe zi, în timp ce practici în același timp și altceva. Principalul lucru este să te asiguri că această acțiune nu îți va ocupa întreaga zi, pentru că altfel aceasta nu va fi un mini-obicei, ci un antrenament greu.

5. NU ȘTII SĂ ÎȚI ADMINISTREZI TIMPUL

Unul dintre principalii asasini ai motivației tale. La urma urmei, timpul este resursa principală, datorită căreia vei putea să te apropii de obiectivul tău. Însă, pe de altă parte, odată cu utilizarea irațională, se va transforma în principalul tău rival. Pentru a-ți salva timpul și, odată cu aceasta, motivația, în primul rând să înveți să îți planifici ziua.

Nu uita nici măcar cele mai mici detalii, gândindu-te că ele nu îți pot face rău. Dar totul este posibil. Uneori lucrurile mici pot deveni mari probleme pentru tine. Un alt sfat care te va ajuta să îți gestionezi timpul: nu-ți distruge regimul de viață obișnuit. Iar dacă nu îl ai deloc, atunci trebuie să îl dezvolți. Culcă-te nu mai târziu de ora 24:00, dar trezește-te la ora 07:00. Atunci vei avea grijă de tine și timpul tău în forma corectă, care te va ajuta să îți păstrezi motivația. Prin utilizarea irațională a timpului este mai probabil ca eșecurile suferite să te facă să renunți.

6. PETRECI PREA MULT TIMP PE REȚELELE DE SOCIALIZARE

Acest lucru, apropo, nu îți ucide doar motivația, ci și timpul, care este atât de scump. Dar dacă totul este destul de clar cu timpul, cum influențează Instagram sau Facebook rezultatele tale? În primul rând, capacitatea ta de a-ți exprima gândurile corect și coerent începe să scadă. Adică nu poți să formulezi corect ceea ce îți dorești să spui. În al doilea rând, dacă urmărești succesul celorlalți pe Internet, poți reduce stima de sine, ceea ce afectează, fără îndoială, nivelul de motivare. Deci, încearcă să nu utilizezi în mod irațional rețelele de socializare.

Sursa: dozadesucces.ro

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala

Atunci cand cauti iubirea sa nu te grabesti, iar cand ai gasit-o, sa ai curajul sa ramai langa ea!

Publicitate

“Noi toți ne-am născut pentru a iubi. Acesta este principiul existenței noastre și singurul său sfârșit.” – Benjamin Disraeli

Asumă-ți răbdarea cu care cauți iubirea. Și curajul de a fi acolo atunci când o vei găsi.

Dragostea nu doare. Nu te face să plângi. Nu te scufundă în deprimare și singurătate. Dragostea atinge suflete, scaldă în căldură și frumusețe inimile care se caută, unește gânduri și emoții, umple goluri și lipește bucăți de suflet pierdute pentru totdeauna. Dragostea este generoasă și blândă, chiar și cu cei care o confundă, chiar și cu cei care spun „te iubesc” dar nu-i înțeleg adevărata semnificație, chiar și cu cei care se mulțumesc cu câteva nopți de pasiune.

Dragostea nu pedepsește. Nu ține ranchiună. Nu te ceartă. Nu te învinuiește pentru faptul că uneori tinzi să accepți sentimente banale, suflete goale și reci lângă tine de teama singurătății. Dragostea rămâne la fel de pură și încântătoare ca întotdeauna. La fel de misterioasă și tăcută. La fel de frumoasă și zâmbitoare. Noi suntem cei care ne schimbăm. Noi suntem cei care ne mulțumim cu puțin ca mai apoi să aflăm că nu este suficient. Noi suntem cei care ne plângem alegerile. Cei care nu știu să aștepte, să spere, să creadă într-un suflet asemănător cu al nostru.

Noi suntem cei care ne grăbim să acceptăm lângă noi persoane care ne vor face nefericiți, oameni care nu ne pot întregi oricât am încerca. Pentru că pasiunea, atracția, chimia dintre două trupuri nu înseamnă neapărat și întregire, regăsirea a două suflete. E ca și cum te-ai trezi în mijlocul iernii cu nimic altceva decât cu o păturică care să-ți acopere trupul, astfel încât gerul singurătății să nu te înghețe. Și nu vei îngheța. Îți va fi frig totuși. Și vor fi unele nopți cu ger cumplit care îți vor transforma sufletul în țurțuri de gheață.

Și vor fi momente în care îți vei dori să fi așteptat, să fi înfruntat teama de a rămâne singur decât cumplita dezolare care te cuprinde în timp ce sufletul ți-a înghețat.

Publicitate

Dragostea ține de cald sufletelor pereche. E ca și cum în miezul celei mai cumplite ierni arde un soare numai pentru ele. Un soare numai al lor.

Dragostea își revarsă magia și frumusețea numai asupra celor care împărtășesc aceleași emoții, aceleași gânduri, aceleași trăiri.

Este dătătoare de pace, de armonie, de simplitate și frumusețe.

Așa că nu fi în căutare de înlocuitor al iubirii. Nu te mulțumi să îmbraci sufletul în haine contrafăcute, chiar dacă alții nu văd diferențele tu singur vei ști că nu sunt originale. Nu te grăbi să alegi un suflet doar pentru ambalajul frumos în care vine. Poate alții vor fi înșelați de hârtia lucioasă și scumpă în care este împachetat, dar tu vei știi că nu este nimic de valoare înăuntru.

Dragostea este cel mai frumos sentiment din lume. Să poți simți și avea în viața ta un suflet cu care să o împarți, cu care să te bucuri și să te simți fericit este cel mai mare dar pe care ți-l poți face în viața aceasta. Căci dragostea nu se oprește la omul pe care îl iubești. Dragostea este mereu în căutare de iubire, de suflete pure, greu încercate, care vor ști să-i prețuiască calitățile, care vor ști să o dea mai departe altor suflete.

Dragostea este un izvor nesecat de bunătate, blândețe, generozitate, căldură și speranță pentru cei care știu să aștepte, pentru cei care știu să aleagă corect, pentru cei care știu să vadă dincolo de exterior și să citească în adâncul sufletelor..

“Nu există balanța pentru cântărirea sentimentelor. Se spune că în dragoste, întotdeauna, dai mai mult decât primești sau, poate, e invers? Să iubești și să-i dăruiești persoanei iubite ce-și dorește, nu doar posibilitatea de a-și satisface plăcerile mondene, ci să-i jertfești chiar onoarea ta este, oare, o dovadă supremă de dragoste, sau de nesfârșită încredere, sau de copilărească naivitate, sau, pur și simplu, de nesăbuință?” – Honore de Balzac

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Relatii