Simptomul periculos al colesterolului ridicat, care trebuie identificat înainte să fie prea târziu

Simptomul periculos al colesterolului ridicat, care trebuie identificat înainte să fie prea târziu

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 December 2020 in SanatateSfaturiViata

Durerea la nivelul extremităților este numită de experți un simptom al colesterolului ridicat, despre care puțini oameni știu. Acest simptom poate reflecta o patologie vasculară periculoasă care poate duce până la amputare.

Un simptom puțin cunoscut și periculos al colesterolului ridicat poate fi durerea în brațe și picioare.

„Este posibil ca simptomele colesterolului ridicat să nu fie sesizabile mult timp, ceea ce face dificilă diagnosticarea problemei. Dar uneori durerea la nivelul extremităților poate vorbi despre un exces de colesterol ”, au spus medicii în publicația Express.

Potrivit medicilor, apariția unei astfel de dureri este cauzată de o creștere a depunerilor acumulate în vasele care conțin colesterol, grăsimi, deșeuri celulare, calciu și fibrină (proteină). Acest proces este asociat cu dezvoltarea unei stări periculoase de ateroscleroză, în care vasele se îngustează și se întăresc. În acest context, poate apărea o boală arterială periferică, al cărei semn este durerea severă, ascuțită, adesea resimțită la nivelul picioarelor.

O astfel de durere tinde să se manifeste atunci când mergeți, alergați. Persoana care o experimentează este forțată să se oprească pentru o perioadă. Astfel de semne sunt un motiv serios pentru analize mai amănunțite. Fără corecție și tratament, această tulburare, provocată de colesterol ridicat, amenință cu pierderea membrelor.

Medicii ne-au recomandat să cunoaștem și să controlăm depunerile de colesterol din corpul nostru. Ei au reamintit că depunerile de colesterol sunt un factor determinant în atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale.

Există semne neobișnuite care indică faptul că nivelul colesterolului din organism este prea ridicat – de exemplu, un astfel de semnal ar putea fi senzația de frig constant, picioare și mâini reci.

Colesterolul este o substanță grasă care se acumulează în sânge. Nivelul său ridicat înseamnă, de obicei, un conținut crescut de colesterol „rău”, care are proprietatea de a se lipi sub formă de placă pe pereții interiori ai arterelor – acest lucru, expune o persoană la risc crescut de atac de cord, alte boli de inimă și accident vascular cerebral.

„Picioarele reci sunt unul dintre acele semne de avertizare neobișnuite ale unei probleme care nu poate fi ignorată ”, avertizează experții în sănătate.

Experții afirmă că picioarele reci pot indica prezența unei boli arteriale periferice, care încetinește sau blochează fluxul de sânge către picioare și picioare.

„Boala arterelor periferice este o afecțiune obișnuită în care acumularea de depuneri grase în artere restricționează aportul normal de sânge la mușchii picioarelor și, ca urmare, rămân reci. Fumatul, hipertensiunea, vârsta și nivelurile ridicate de colesterol vă cresc șansele de a suferi de acesta problemă”, au spus medicii.

Ei subliniază faptul că o circulație bună este foarte importantă și perturbările nu pot fi ignorate. Pe lângă senzația de picioare reci, problemele arteriale cauzate de nivelurile ridicate de colesterol pot prezenta și alte simptome neobișnuite (la prima vedere).

Acestea includ:

  • crampe la picioare care apar în mers
  • crampe la picioare care apar în repaus (cum ar fi în poziția culcat)
  • amorțeală la picioare
  • decolorarea pielii picioarelor,
  • căderea părului la mâinilor și picioare,
  • schimbarea culorii și grosimii unghiilor de la picioare.

Medicii ne îndeamnă să ne controlăm regulat nivelul colesterolului. O dietă sănătoasă cu fibre și grăsimi sănătoase și o activitate fizică regulată sunt eficiente în reducerea acestuia, spun doctorii.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!