Simptomele tăcute ale diabetului de tip 2: 3 semne care indică niveluri ridicate de zahăr

Simptomele tăcute ale diabetului de tip 2: 3 semne care indică niveluri ridicate de zahăr

Publicat de Larisa Moldovan pe 19 September 2021 in Sanatate

Creșterea zahărului din sânge este o boală insidioasă, deoarece mulți oameni nici măcar nu știu că au diabet de tip 2 până când nu apar alte condiții. Simptomele pot fi minore la început. Pe măsură ce glicemia crește, simptomele încep să apară treptat, deci este important să fii conștient de trei lucruri. Cei trei P – polidipsie, poliurie și polifagie – sunt semne revelatoare ale diabetului de tip 2.

Diabetul de tip 2 este o afecțiune frecventă în care nivelurile de zahăr din sânge (glucoză) devin prea mari. Este cauzată de probleme cu insulina și este adesea asociată cu supraponderalitatea, inactivitatea și ereditatea. Boala vă poate afecta viața de zi cu zi. Poate fi necesar să vă schimbați dieta, să luați medicamente și să vă faceți controale periodice.

Nivelurile ridicate de zahăr din sânge încep să afecteze vasele de sânge care furnizează sânge organelor vitale. Dacă nu este tratat, poate duce la neuropatie diabetică – afectarea nervilor. Unul dintre principalele semne ale acestui lucru este contactul cu diferite suprafețe. Potrivit Clinicii Mayo , neuropatia periferică – cea mai frecventă formă de neuropatie diabetică – poate duce la sensibilitate crescută la atingere.

Nivelul ridicat de zahăr din sânge în timp poate deteriora sau distruge nervii, ducând la furnicături, amorțeli, arsuri, durere sau o posibilă pierdere a senzației, care începe de obicei de la vârfurile degetelor de la picioare și se extinde treptat în sus.

Simptomele neuropatiei periferice sunt adesea mai grave pe timp de noapte.

Polidipsie

Potrivit experților, polidipsia descrie senzația de sete excesivă – iar acesta este unul dintre simptomele inițiale ale diabetului. Este recomandat să beți șase până la opt pahare de lichid pe zi. Dacă beți mai multă apă fără a face efort, ar putea fi un semn al creșterii nivelului de zahăr din sânge.

Un sfat simplu pentru a vă putea urmări aportul de lichide este să aveți o sticlă de apă de 1 litru din care beți. Setea excesivă „este de obicei însoțită de gură uscată temporară sau prelungită” , spun experții . Considerat unul dintre „cele trei mari” semne ale diabetului de tip 2, altul de care trebuie să fii conștient este poliuria.

Poliuria

Poliuria este o dorință frecventă de a urina care, atunci când este combinată cu sete excesivă, are sens. Dacă urinați mult de fiecare dată – și adesea pe tot parcursul zilei – acesta ar putea fi un semn al creșterii nivelului de zahăr din sânge. Medicii au sugerat că poliuria este clasificată ca urinând „mai mult de trei litri pe zi”.

În comparație cu o urinare normală, persoanele adulte elimină o cantitate de urină zilnică „normală” de până la doi litri, dar este puțin probabil ca cineva să-și măsoare nivelul de urină.

Urinarea în fiecare oră sau noaptea este un simptom deranjant obișnuit al diabetului de tip 2.

Polifagia

Un alt semn al glicemiei este polifagia. Polifagia este o dorință crescută de a mânca din ce în ce mai multe alimente fără a vă simți complet sătul.

Această foame excesivă persistă chiar și după ce mâncați o masă grea și ar putea fi un semn al diabetului de tip 2. Dacă aveți oricare dintre aceste simptome, asigurați-vă că vă adresați medicului dumneavoastră.

 


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!