Sfeclă roșie – un elixir pentru inimă, creier, ficat

Sfeclă roșie – un elixir pentru inimă, creier, ficat

Publicat de Larisa Moldovan pe 18 February 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

De ce ar trebui să mâncăm sfeclă roșie? Această legumă este de cele mai multe ori ignorată în magazine, puțini oameni se gândesc să o cumpere. Însă sfecla roșie este incredibil de sănătoasă și ar trebui să fie inclusă mai des în alimentația noastră.

Motivele pentru care ar trebui să mâncăm mai des sfeclă roșie:

1. Reglează tensiunea arterială

Sfecla are capacitatea de a reduce tensiunea arterială, deoarece este bogată în oxid nitric. Aceasta relaxează și dilată vasele de sânge, ameliorând presiunea de pe pereții lor.

2. Reduce riscul bolilor cardiovasculare

Sfecla roșie are un efect pozitiv asupra sănătății și funcțiilor sistemului cardiovascular. Consumul regulat de sfeclă roșie reduce riscul de atacuri de cord și boli cardiovasculare.

3. Combate anemia

Este foarte recomandat să includeți sfeclă roșie în dieta dumneavoastră dacă suferiți de anemie, deoarece aceasta au capacitatea puternică de a stimula producția de hemoglobină.

4. Crește rezistența la efortul fizic

Mulți sportivi consumă această legumă, pentru că simt efectul benefic al sfeclei roșii. Studiile arată că substanțele nutritive pe care le conține combat oboseala și măresc rezervele de energie ale organismului. Pigmenții care colorează urina atunci când se consumă sfeclă roșie sunt rămășițele substanțelor responsabile de creșterea rezistenței corpului tău.

5. Îmbunătățește funcția creierului

Datorită proprietăților sale vasodilatatoare, sfecla este un aliment foarte sănătos pentru creier. Substanțele conținute de aceasta fac posibilă saturarea creierului cu oxigen și substanțe nutritive. Unele studii arată că sfecla roșie îmbunătățește memoria, concentrează și suprima procesele degenerative din creier care duc la demență și boala Alzheimer.

Ajutorul ficatului

Sfecla conține betaină, un aminoacid care îmbunătățește funcția celulelor hepatice și reduce acumularea de grăsimi în ea.

Schimbarea anotimpurilor este stresantă pentru organism și suprasolicită sistemul imunitar. În această perioadă de adaptare, fiecare răceală creează condiții favorabile apariției oricăror microorganisme patogene. Pot apărea atât viruși, cât și bacterii, iar dacă sistemul imunitar nu este destul de puternic, atunci apar răcelile și gripele.

Sfecla roșie, napul și cartofii sunt unele dintre cele mai bune alimente de consumat în perioada trecerii de la toamnă la iarnă. Acestea încarcă organismul cu putere și cresc imunitatea.

În noiembrie, energia corpului este concentrată spre interior spre nucleul uman. Așa este și în natură, frunzele copacilor cad și sucurile alimentare sunt îndreptate în jos. Astfel, nutrienții sunt „depozitați” în tuberculii plantelor.

Una dintre modalitățile de a obține nutrienții, vitaminele și oligoelementele necesare este să includem în alimentația noastră mai multe legume rădăcinoase: sfeclă, napi, cartofi.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!