Sfaturile unui medic japonez, ajuns la105 ani: „Femeilor, e suficient să aveți grijă la ce mâncați și să dormiți suficient!” Să trăiești mult…

Sfaturile unui medic japonez, ajuns la105 ani: „Femeilor, e suficient să aveți grijă la ce mâncați și să dormiți suficient!” Să trăiești mult…

Publicat de Larisa Moldovan pe 1 December 2022 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSanatateSfaturi

Întotdeauna am respectat Japonia și oamenii săi, dar Shigeaki Hinohara pur și simplu ne-a uimit. A trăit 105 ani fericiți și a lucrat într-o clinică medicală până în ultima zi. Astfel de înțelepți nu s-au mai născut de mult timp și este puțin probabil să-i întâlnim în viitorul apropiat. Recomandările sale pentru o viață fericită sunt simple, dar înțelepte.

Secretele unei vieți fericite:

1. Bucură-te mai des!

Sentimentul de bucurie aduce mai multe beneficii decât somnul și mâncarea. Iată ce spune Dr. Hinohara despre asta:

„O persoană nu primește energie din mâncare sau somn, ci din distracție. Amintiți-vă, în copilărie, atunci când ne distram, uitam și de foame și nu aveam nevoie de somn. Adulții sunt la fel. Așadar, nu ar trebui să-ți epuizezi corpul cu o dietă sau cu un program de somn strict.”

2. Mănâncă corect!

Secretul longevității japoneze constă în consumul moderat de alimente. O ceașcă de cafea, lapte sau suc de portocale dimineața este tot ce consumă ei la micul dejun. La prânz puteți mânca ceva simplu și rapid, dacă sunteți ocupat cu munca, cu siguranță nu o să vă stea gândul la mâncare.

Pentru cină, cel mai bine este să mănânci legume și pește cu orez. Consumul de carne ar trebui să fie limitat, câte 100 de grame de două ori pe săptămână este suficient, spune medicul.

3. Planificați totul din timp

Planificarea este foarte bună când te gândești la viitor, deoarece nu vei avea timp să te uiți înapoi și să fii supărat de probleme. De asemenea, atunci când ai totul planificat, nu mai pierzi timpul gândindu-te la ce ai de făcut, poți să te apuci direct de treabă.

4. Împărtășiți cunoștințele cu lumea

Shigeaki Hinohara a susținut cel puțin 150 de lecții pe an. Durata fiecăreia era de până la o oră și jumătate, iar toate aceste lecții le-a predat stând în picioare.

5. Medicii nu pot vindeca orice boală!

„Când un medic vă recomandă să luați niște medicamente sau să faceți o operație, întrebați-l, le-ar recomanda la fel copiilor, soției sau rudelor sale?”

Medicina comercială nu mai este un panaceu. De ce ar trebui o persoană să treacă printr-o suferință inutilă dacă boala nu se poate vindeca? Uneori muzica preferată sau animalele de companie te ajută mai bine decât medicii cu experiență, pentru că îți provoacă bucurie.

6. Faceți mișcare!

Activitatea fizică nu trebuie făcută în sală. Mersul pe jos, mersul cu bicicleta, urcatul scărilor în loc de lift sunt activități mult mai bune decât nimic. Canapeaua este cel mai rău inamic, într-adevăr, trebuie să vă odihniți , dar trebuie să fiți și activi. La vârsta de 105 de ani, Hinohara urca câte două trepte deodată, forțându-și mușchii să lucreze.

7. Citește!

Găsește-ți o carte care îți oferă inspirație. Las-o să te ajute să îți determini scopul în viață. Medicul ne sfătuiește astfel: „Trebuie să-ți stabilești obiective mari în artă și în viață. Dacă ai de gând să desenezi un cerc, ar trebui să fie atât de mare astfel încât să nu-l poți termina în timpul vieții tale. Putem vedea doar o parte din acest cerc, restul este dincolo de viziunea și viața noastră.”

8. Găsește ceva care să îți distragă atenția de la durere!

Ar trebui să fie mai multă distracție în spitalele moderne: muzică, dans, animale de companie. Terapia prin artă și veselie ajută mai bine decât medicina. Căutați ceva interesant care să vă distragă atenția de la durere, veți uita imediat de ea.

9. Pune accent pe valorile sufletești!

În căutarea îmbogățirii materiale, o persoană uită de cele mai importante lucruri: dragostea, grija, bunătatea și mila. Cuvintele înțeleptului despre acest lucru: „Amintiți-vă: nimeni nu știe când îi va suna ceasul. Nu vei lua nimic cu tine când vei pleca.

10. Vezi știința tratării bolilor ca pe o artă!

Este imposibil să ajuți o persoană cu formule științifice și fraze de neînțeles. Bolile sunt strâns legate de sufletul uman. Toți oamenii sunt diferiți, iar abordarea tratamentului ar trebui să fie individuală.

11. Fii pregătit pentru surprize!

Corpul nostru este capabil să creeze lucruri incredibile. Shigeaki Hinohara a spus o poveste uimitoare despre cum a fost pus într-o situație în care s-a putut baza doar pe propriile sale forțe. Dragostea și respectul pentru corpul tău te vor ajuta să depășești orice provocări fizice.

12. Găsește un mentor!

Găsește un model de urmat și fă tot posibilul să devii mai bun decât el. Eroul lui Hinohara a fost tatăl său, ulterior s-a inspirat și de alte personalități: „Când mă aflu într-o situație dificilă, încerc să-mi imaginez ce ar face acești oameni în locul meu”.

13. A trăi mult timp este minunat!

Bucură-te de viață în fiecare minut, în fiecare clipă. Fă tot posibilul ca ziua prezentă să fie mai bună decât cea anterioară. În același timp, gândește-te și la ceilalți, după 60 de ani ajută pe toată lumea să fie fericită cât mai mult posibil. Nu este nevoie să primești nimic în schimb. Faptul că trăiești este cel mai mare salariu.

Aceasta este întreaga esență a unei vieți fericite.

Dr. Shigeaki Hinohara a încetat din viață pe 18 iulie 2017, la 105 ani. El a fost un cunoscut doctor, președintele Clinicii Internaționale St. Luke din Tokyo și a continuat să vadă și să trateze pacienți până în ultima sa zi din viață. Fie ca memoria lui să rămână în mintea tuturor.

Poate că nu este atât de ușor să înțelegi secretele unei vieți lungi și fericite, cu atât mai mult să le pui în practică. Dar cu timpul vei învăța să le înțelegi și să trăiești după ele.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!