Sfaturile care te vor ajuta sa ai o dispozitie mai buna, chiar si in cele mai grele perioade

Sfaturile care te vor ajuta sa ai o dispozitie mai buna, chiar si in cele mai grele perioade

Publicat de Larisa Moldovan pe 27 April 2018 in Dezvoltare Personala

10 sfaturi pentru o dispozitie mai buna

1. Ca intotdeauna sa ai o stare de dispozitie buna, incearca sa te controlezi. Nu te supara de la fleacuri, nu incerca sa te certi cu persoanele care nu te iubesc, mai bine iarta-i. Prin iertare vei scapa de furie si razbunare – sentimentele care te distrug in primul rand pe tine.

2. Incearca sa te uiti la lume cu umor. Chiar daca esti jignit sau te afli intr-o situatie dificila, zambeste in continuare si spune-ti in gand – „Asta va trece!”. Incredibil, dar cei care cred cu adevarat in asta, observa cum tot raul trece.

3. Nu sta acasa suparat pe toata lumea! Poti sa nu te indoiesti ca afara in compania prietenilor dispozitie rea nu poate fi. Dovedit!

4. Adu elemente de noutate in viata ta. Psihologii recomanda sa schimbam obiceiurile noastre din cand in cand. De exemplu schimba-ti stilul de a te imbraca sau hobby-ul. Alege o garderoba noua. Nimic nu actioneaza mai puternic decat atentia altora asupra ta.

5. Invata sa te relaxezi. Atunci cand efectuezi vreun lucru obositor gandeste-te la ceva placut. De exemplu, urmatoare reuniune cu prietenii sau la iubit/a. Nu uitati de esentele de ulei care au un efect benefic asupra starii de spirit: mandarine, portocale, lamaie, grapefruit si bergamota.

6. Ocupa-te cu inotul. Apa ajuta organismul sa se relaxeze, imbunatatind tonusul, starea de spirit si pielea. In plus, posibilitatea unui accident sau a unei raniri in timpul inotului este minimala.

7. Opreste-te si uita-te in jur… Uneori oamenii se afla intr-o capcana in care au putin timp sa gandeasca, sa faca ce le place sau sa analizeze imprejurimea. Trebuie sa-ti faci timp pentru tine, timp in care iti faci ordine printre ganduri, asa cum faci ordine in casa.

8. In viata fii mai simplu. Intotdeauna este loc pentru fapte marete, dar nu sunt necesare tot timpul. Incearca sa te concentrezi pe ceea ce faci in acest moment. Bucura-te de succese si realizari mici.

9. Pastreaza sentimentul de perspectiva. Viata este miscare, iar faptul ca azi ai o tragedie, maine poate fi un zambet pe buze. „Dimineata e mai inteleapta decat noaptea.”

10. Daca iti vine sa stai in pat si sa lenevesti, mai bine sa nu mergi legat de aceasta dorinta, de obicei asta te duce la o depresie. Famiscare – astfel si emotiile tale vor deveni mai mobile. Uita-te la un film, fa curat in casa… Acesta este cel mai eficient mod de a preveni depresia.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Povestea creionului

Copilul îşi privea bunicul scriind o scrisoare . La un moment dat , întrebă :

-Scrii o poveste care ni s-a întîmplat nouă ? Sau poate e o poveste despre mine ?

Bunicul se opri din scris , zîmbi şi-i răspunse nepotului :

– E adevărat , scriu o poveste despre tine . Dar mai important decît cuvintele este creionul cu care scriu . Mi-ar plăcea să fii ca el , cînd vei fi mare.

Copilul privi creionul intrigat , fiindcă nu văzuse nimic special în el .

– Dar e la fel ca toate creioanele pe care le-am văzut în viaţa mea !

– Totul depinde de felul cum priveşti lucrurile . Există cinci calităţi la creion , pe care , dacă reuşim să le menţinem , vom fi totdeauna un om care trăieşte în bună pace cu lumea . Prima calitate : poţi să faci lucruri mari , însă să nu uiţi niciodată că există o mînă care ne conduce paşii .

Pe această mînă o numim Dumnezeu şi El ne conduce totdeauna conform dorinţei Lui .

A doua calitate : din cînd în cînd trebuie să mă opresc din scris şi să folosesc ascuţitoarea . Asta înseamnă un pic de suferinţă pentru creion , dar pînă la urmă va fi ascuţit . Deci , să ştii să suporţi unele dureri , pentru că ele te vor face mai bun .

A treia calitate : creionul ne dă voie să folosim guma pentru a şterge ce era greşit . Trebuie să înţelegi că a corecta un lucru nu înseamnă ceva rău , ceea ce este neapărat este faptul că ne menţinem pe drumul drept .

A patra calitate : la creion nu este important lemnul sau forma exterioară , ci mina de grafit din interior . Tot aşa , îngrijeşte-te de ce se întîmplă înlăuntrul tău .

Şi , în sfîrşit , a cincea calitate : lasă totdeauna o urmă . Tot aşa , să ştii că tot ce faci în viaţă la lăsa urme , astfel că trebuie să încerci să fii conştient de fiecare faptă a ta .

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!