Există trucuri psihologice care funcționează la nivel subconștient. Ele ajută la câștigarea afecțiunii interlocutorului, la integrarea într-un nou grup sau la calmarea instantanee într-un moment de stres.
Un psiholog ne-a spus 12 dintre cele mai eficiente dintre ele, care funcționează 100% și vor fi utile în orice situație.
1. Când mai mulți oameni râd în același timp, fiecare se uită la cel care îi place cel mai mult
După o glumă reușită sau în timpul unei discuții pline de viață în compania oamenilor, toată lumea se uită instinctiv la persoana care este cea mai atractivă pentru ei. Prin urmare, pentru a afla totul despre relațiile dintre prieteni, pregătiți câteva anecdote amuzante.
2. Dacă ești nervos, mestecă ceva
Înainte de o conversație, un discurs sau un eveniment important care ne dă emoții, se recomandă să mestecați gumă sau chiar să mâncați ceva.
Nimeni nu va mânca în fața pericolului. Prin urmare, în timp ce mestecăm, creierul nostru crede că nu există niciun pericol și astfel ne putem relaxa. Când mestecăm, creierul trimite un semnal care ameliorează tensiunea nervoasă și ajută la calmare.
3. O privire mai atentă va ajuta la aflarea oricărei informații
Dacă răspunsul interlocutorului tău la o anumită întrebare nu a fost complet, convingător sau ți se pare că nu ți-a răspuns sincer, continuă doar să-l privești în ochi în tăcere.
Într-o astfel de situație, tăcerea va deveni atât de insuportabilă pentru interlocutor, încât acesta se va simți obligat să-ți spună totul.
4. Atunci când dai un interviu, imaginează-ți că persoana din fața ta este vechiul tău prieten
Pentru a nu-ți face griji în timpul unui examen sau interviu important, imaginează-ți că persoana din fața ta este prietenul tău, pe care nu l-ai mai văzut de mult și urmează să îi povestești ce ai mai făcut. Acest lucru vă va ajuta să vă calmați instantaneu, iar răspunsul la întrebări va fi mult mai ușor.
5. Dacă lucrezi mult cu oamenii, pune o oglindă în spatele tău
Dacă comunici adesea cu diferiți oameni la locul de muncă, plasează o oglindă mică în spatele tău. Vei fi surprins, dar mulți clienți se vor comporta mai politicos și vor veni mai des la tine. Totul pentru că oamenilor nu le place să se privească atunci când se comportă inadecvat.
6. Dacă crezi că cineva se uită la tine, căscă
Fiți atenți la această tehnică. Căscatul este incredibil de contagios. Este suficient să caști și să te uiți în jur pentru a afla cine se uita la tine. Persoana care te privea, cel mai probabil, va căsca și ea.
7. Dacă vrei să oprești o ceartă, ia ceva de mâncare și pune-te între cei care se ceartă.
Acest fenomen se numește „efectul de gustare”. Secretul este că mintea asociază mâncatul cu liniștea și relaxarea. Probabilitatea ca o persoană să atace persoana care mănâncă este foarte mică, iar astfel conflictul se va opri rapid.
8. Dacă vrei să te împrietenești cu o persoană repede, cere-i ajutorul
Ar trebui sa fie ceva cât se poate de simplu (să vă dea sosul din celălalt capăt al mesei, să vă dea un șervețel, o bucată de hârtie sau un pix). Persoana care furnizează serviciul va înțelege subconștient că a fost drăguță cu tine, așa că o va face din nou.
9. Cel mai bine este să programezi o întâlnire importantă la începutul sau la sfârșitul zilei
Oamenii își amintesc cel mai bine ceea ce au de făcut chiar la începutul sau la sfârșitul zilei. Tot ce se întâmplă între acest interval este amintit mai vag. Prin urmare, programați o întâlnire importantă la sfârșitul sau începutul zilei. Iar la interviu, încearcă să fii primul sau ultimul dintre candidați, pentru că vei ieși în evidență.
10. Fii atent la picioarele oamenilor în timpul unei conversații
Picioarele unei persoane în timpul unei conversații vor ajuta la aflarea atitudinii față de interlocutor și a emoțiilor ascunse. Dacă te apropii de oameni și aceștia se întorc doar cu corpul, iar poziția picioarelor lor rămâne aceeași, atunci e clar că nu au chef de vorbă.
Apropo, vârfurile picioarelor interlocutorului întoarse în lateral indică faptul că acesta vrea să plece repede.
11. Imitarea gesturilor altora va ajuta la stabilirea încrederii
Imitarea gesturilor, a posturii sau a expresiilor faciale te va ajuta să câștigi rapid încrederea interlocutorului. Chiar dacă o persoană nu observă acest lucru, prin gesturi familiare, se vede subconștient în tine și te va considera apropiat.