Sfaturi pentru a incepe frumos fiecare zi – “În unele zile e nevoie ca tu să-ți creezi propriul răsărit.”

Sfaturi pentru a incepe frumos fiecare zi – “În unele zile e nevoie ca tu să-ți creezi propriul răsărit.”

Publicat de Larisa Moldovan pe 18 November 2018 in Dezvoltare Personala

“Când te trezești dimineața, gândește-te ce privilegiu prețios ai să fii în viață, să respiri, să gândești, să te bucuri, să iubești.” – Marcus Aurelius

“În fiecare dimineaţă, înainte de orice activitate, reculegeţi-vă un moment, în ideea de a introduce în voi pacea şi armonia, legându-vă de Creator şi consacrându-i, prin rugăciune şi meditaţie, această zi care începe.

Esenţial este începutul. Aici, la început, forţele noi se declanşează şi se orientează. Pentru a acţiona corect, începeţi prin a căuta Lumina. Când vine noaptea, nu vă grăbiţi, în întuneric, să luaţi un obiect sau să începeţi vreo activitate; aprindeţi mai întâi o lampă şi apoi acţionaţi.

Ei bine, pentru orice activitate în viaţă, mai întâi aveţi nevoie să aprindeţi lumina, adică să vă concentraţi, să vă reculegeţi, înainte de a şti cum să acţionaţi. Dacă nu aveţi această lumină, veţi orbecăi, la stânga sau la dreapta, veţi bate la toate porţile, dar nu veţi face nimic bun.

Întreaga zi se va înscrie pe făgaşul pe care îl veţi da, chiar de dimineaţă, gândurilor voastre. Ca urmare a faptului că sunteţi sau nu atenţi şi vigilenţi, vă veţi deschide drumul sau, din contră, vi-l veţi bloca cu tot felul de lucruri inutile sau chiar nocive.

Dacă aveţi pentru fiecare zi un scop precis, o orientare precisă, un ideal de atins, toate activităţile vi se vor ordona, încet-încet, se vor organiza şi vor contribui la realizarea acestui ideal. Chiar dacă unele gânduri şi sentimente străine, negative, vor încerca să pătrundă în voi, ele vor fi orientate şi puse în slujba Lumii Divine, vor fi obligate să meargă în direcţia pe care aţi ales-o.

Astfel, mulţumită acestui gând fundamental pe care vi l-aţi pus dis-de-dimineaţă în minte, în inimă, veţi putea înscrie această zi în Marea Carte a Vieţii.

Cum totul se înregistrează, odată ce aţi trăit o zi minunată, o zi a Vieţii Veşnice, nu numai că ea va fi înregistrată, nu numai că nu va muri, dar va încerca să antreneze şi celelalte zile pe urmele ei, pentru a-i semăna.

Încercaţi cel puţin, să trăiţi bine o singură zi, căci ea le va influenţa pe celelalte: le va invita să le vorbească şi să le convingă să fie asemenea ei: echilibrate, ordonate, armonioase.”

Dimineata, cu ochii inca inchisi, imagineaza-ti cea mai recenta situatie in care ai fost calma si ai detinut controlul. Incearca sa reproduci sentimentul acela, spunandu-ti ca poti sa controlezi lucrurile si sa faci ceea ce ai de facut. setarea mentala este cheia unui inceput promitator.

Gandeste proactiv

Doctorul Ron Friedman demonstreaza ca daca iti incepi dimineata raspunzand la emailuri, iti setezi mintea sa lucreze reactiv. In loc sa iti incepi ziua astfel, acorda-ti spatiu si cateva momente dedicate tie. Atunci cand iti incepi ziua in control si atenta la tine, renunti la tiparul anxios de gandire. Acesta este de multe ori responsabil pentru iritabilitatea pe care o resimtim. Daca nu stii cum sa renunti la reactivitate, incearca lucruri simple pentru inceput precum sa: bei un pahar cu apa (hidratarea are un rol foarte important), sa gasesti un gand pozitiv, sa citesti sau sa meditezi.

Pentru a medita, poti incerca, spre exemplu, sa stai in liniste, cu ochii inchisi, golindu-ti mintea de preocuparile zilnice si imaginandu-ti un loc placut in care te simti relaxata.

Planifica

Dimineata, profita de faptul ca ai mintea limpede si incearca sa fii mai prezenta aici si acum. Acest lucru iti permite sa planifici ziua productiv. Gandeste-te la ce ti-ai propus pentru ziua in curs, priveste sarcinile dintr-o perspectiva pozitiva si, de ce nu, ierarhizeaza-le. Pentru mai multa claritate, poti face o lista a lucrurilor pe care le ai de indeplinit. Te va ajuta sa te concentrezi mai bine si sa ai o mai buna perspectiva asupra lor. Evita ganduri legate de ziua anterioara sau grijile pentru ziua urmatoare.

Fii atenta la ceea ce se intampla si ce ai de facut acum. Debarasandu-ne de bagajul intamplarilor trecute deja si al nelinistilor legate de ce va urma, vom fi mai relaxate si calme in abordarea planurilor pe care le avem.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!