Cum să îmbătrânim frumos. Şase sfaturi care nu te vor lăsa să observi că au trecut anii
Profesorul român de yoga Dana Ţupa a întâlnit mulţi maeştri care, deşi erau trecuți bine de 60 de ani, se aflau într-o condiţie fizică excepţională. Când i-a întrebat care este secretul longevităţii, a descoperit că au o reţetă aproape identică, formată din câteva principii de bază.
Continuă să înveţi toată viaţa! Educaţia disciplinează, oferind mai multă ordine în viaţă. Un om lipsit de educaţie va avea tendința de a acţiona în general haotic, iar haosul îi va deveni o sursă de stres. Nu fuma! Un crez comun al celor întâlniți este cel legat de fumat.
Chiar dacă mulţi oameni fumează pentru a se relaxa, în realitate acest viciu a contribuit cel mai mult la boli fatale, scăzând speranţa de viaţă în ultimele decenii. Nu abuza de alcool! La fel ca şi fumatul, consumul în exces de alcool a contribuit major la afecțiuni foarte grave.
Mai mult decât atât, studiile arată că peste jumătate dintre divorţuri au avut printre principalele motive consumul de alcool în exces. Exerciţii fizice şi menţinerea unei greutăţi sănătoase. Lipsa de mişcare şi excesul de mâncare fast-food conduc la obezitate infantilă, iar la doar 20 de ani, tot mai mulţi copii suferă de boli ale inimii, ale pancreasului, ale ficatului sau ale colonului.
Exerciţiile fizice şi adoptarea unei alimentaţii sănătoase se impun a face parte din stilul de viaţă a oricărei persoane. Găsește modalități sănătoase de a face față greutăţilor vieţii. Multe persoane nu ştiu să reacţioneze în mod conservator atunci când sunt puse faţă în faţă cu greutăţile vieţii.
O metodă de a ne relaxa în fața situațiilor dificile este de a ne opri din ceea ce facem şi să respirăm profund de minim 10 ori. Fii în permanenţă înconjurat de oameni buni şi îmbătrâneşte alături de ei! Se spune că suntem media celor 5 persoane cu care ne petrecem cel mai mult timp din viață. Fă un calcul simplu și evaluează dacă te afli în compania potrivită, iar în caz că nu, schimbă ceva. Un secret important este acela de a te plasa într-o companie superioară, pentru a învăța noi aptitudini.
Invata sa te iubesti si sa te bucuri de viata!
A fi iubit stă la baza nevoilor umane. Vrem pe cineva care să ne iubească și să ne împlinească. Dacă așteptăm să vină dragostea dintr-o sursă exterioară, dacă ceva/cineva nu ne împlinește fanteziile, ne vom simți și mai rău decât înainte. Specialiștii spun că, pentru a putea fi iubit, trebuie să te iubești și să te respecți tot așa cum îi respecți pe ceilalți.
Stima și iubirea de sine sunt corelate. Dacă „suferi“ de stimă de sine scăzută e posibil ca rădăcinile să fie în iubirea de sine insuficientă. Cei care nu sunt obișnuiți să-și acorde dragoste nu își acordă nici atenție. Practic, se autosabotează.
Când nu te iubești, de fapt transmiți Universului mesajul că nu meriți dragoste, nu meriți să ți se întâmple lucruri pozitive. Învățând să te iubești, ai intenția să devii fericit și să ai o viață de care să te bucuri. Nu aștepta să fii iubit de cei din jur, nu ai cum să fii plăcut/iubit de toată lumea!
Cum să ai o viață împlinită?
Când iei decizia de a te iubi, spui de fapt că vrei să devii vie. Accepți că ești responsabilă pentru realizările pe care ți le dorești și vrei să strălucești pentru a trăi o viață plină de satisfacții. A te iubi este egal cu a te privi cu ochi prietenoși, a te trata bine, a învăța că ești cea mai importantă persoană pentru tine, în primul rând. Dacă tu nu te vezi cu ochi buni, cine să te vadă? Dacă nu ai primit iubire, nu ai fost învățată să te iubești, poți să începi de acum să te privești cu ochi iubitori.
Niciodată nu e prea târziu pentru o relație bună cu tine. Nu știi de unde să începi? De la lucruri simple. Iată câteva sugestii la îndemâna oricui, pentru a trăi o viață împlinită:
1. Îndrăgostește-te de tine. Gândește-te ce lucruri te fac să te simți tu însăți. Iubește-te pentru toate cele bune pe care le vezi la tine și acceptă imperfecțiunile de care toată lumea are parte. Nu înseamnă să nu schimbi nimic din ce nu-ți place, dar cu siguranță înseamnă să fii amabilă cu tine în ciuda defectelor.
2. Elimină autocritica. Dacă depistezi că vocea interioară te critică des – îți spune că faci greșeli, ești stupidă sau nu ești bună de nimic – pentru ce ai făcut/nu ai făcut, oprește-te! Pune capăt acestor mesaje negative către tine!
3. Fii amabilă și pozitivă. Când începi să gândești pozitiv despre tine, pur și simplu iubirea de sine crește. Fă-ți un obicei zilnic din a-ți spune lucruri frumoase, a-ți face complimente.
Daca ti-a placut, te invitam sa distribui si tu mai departe, iti multumim!