Sfaturi de viata care te vor ajuta sa devii un om puternic!

Sfaturi de viata care te vor ajuta sa devii un om puternic!

Publicat de Larisa Moldovan pe 18 March 2019 in Dezvoltare Personala

“Ne cunoastem doar cand ne aflam in fata propriilor noastre limite.” – Paulo Coelho

Toata lumea are capacitatea de a-si construi puterea mentala, dar cei mai multi oameni nu stiu cum. Ne petrecem mult timp vorbind despre forta fizica si sanatatea fizica, dar mult mai putin timp dedicam puterii mentale si sanatatii mintale.

Mai jos, poti regasi cateva lucruri pe care oamenii puternici le evita, deoarece acestia au obiceiuri sanatoase. Isi gestioneaza emotiile, gandurile si comportamentul cu succes.

Ce lucruri evita oamenii puternici?

1. Nu-si pierd timpul plangandu-si de mila – Persoanele puternice din punct de vedere mental nu stau sa se planga de circumstante sau de modul in care sunt tratate de altii. In schimb, isi asuma responsabilitatea pentru rolul lor in viata si inteleg ca viata nu este intotdeauna usoara sau corecta.

2. Nu renunta la puterea lor – Acestia nu le permit altora sa ii controleze si nu renunta la puterea lor. Nu spun niciodata ca seful lor ii face sa se simta prost, pentru ca inteleg ca au controlul asupra propriilor emotii si au posibilitatea de a alege modul in care raspund.

3. Nu se tem de schimbare – Persoanele puternice mental nu incearca sa evite schimbarile. In schimb, sunt deschise la schimbari si sunt dispuse sa fie flexibile. Acestea inteleg ca schimbarea este inevitabila si cred in abilitatile lor de a se adapta.

4. Nu-si consuma energia pe lucruri pe care nu le pot controla – Nu vei auzi o persoana puternica din punct de vedere mental ca se va plange de bagajele pierdute sau de blocajele din trafic. In schimb, se va concentra asupra a ceea ce poate controla in viata sa. Aceasta recunoaste ca, uneori, singurul lucru pe care il poate controla este atitudinea sa.

5. Nu incearca sa le faca pe plac tuturor – Persoanele cu o mentalitate puternica stiu ca nu trebuie sa multumeasca pe toata lumea mereu. Nu le este frica sa spuna ceva atunci cand este nevoie. Se straduiesc sa fie bune si corecte, dar isi dau seama ca nu ele sunt cauza fericirii altor persoane.

6. Nu se tem de riscurile calculate – Acestia nu se lasa prada riscurilor nesabuite, dar nu se tem de riscurile calculate. Persoanele puternice isi petrec timpul cantarind riscurile si beneficiile inainte de a lua o decizie importanta si sunt de deplin informate cu privire la posibilele dezavantaje inainte de a face ceva.

7. Nu traiesc in trecut – Persoanele puternice nu isi pierd timpul traind in trecut si dorindu-si ca lucrurile sa fie diferite. Acestea isi accepta trecutul si invata din acesta. Cu toate acestea, nu revin in mod constant la experientele negative. Traiesc in prezent si planifica pentru viitor.

8. Nu fac aceleasi greseli din nou – Acestia accepta responsabilitatea pentru comportamentul lor si invata din greselile din trecut. Drept urmare, nu repeta greselile. In schimb, trec mai departe si iau decizii mai bune in viitor.

9. Nu sunt invidiosi pe succesul altora – Oamenii puternici din punct de vedere mental pot aprecia si sarbatori succesul altora de-a lungul vietii. Acestia nu sunt gelosi si nu se simt inselati atunci cand ceilalti ii depasesc.
In schimb, acestia recunosc ca succesul vine dupa munca si sunt dispusi sa munceasca din greu pentru propria sansa la succes.

10. Nu renunta dupa primul esec – Acestia nu considera ca esecul reprezinta un motiv pentru a renunta. In schimb, utilizeaza esecul ca o oportunitate de a creste si de a se imbunatati. Sunt dispusi sa continue sa incerce pana cand vor reusi.

11. Nu te tem de timpul petrecut singuri – Oamenii puternici nu au o problema cu timpul petrecut singuri si nu le este frica de tacere. Nu se tem de propriile ganduri si pot folosi aceste momente de singuratate pentru productivitate. Se bucura de propria companie si nu sunt dependenti de compania celorlalti, putand fi fericiti si singuri.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!