Sfatul unui psiholog: „Iubește-te pe tine însuți, astfel încât să nu fii nevoit să depinzi de dragostea altei persoane.”

Sfatul unui psiholog: „Iubește-te pe tine însuți, astfel încât să nu fii nevoit să depinzi de dragostea altei persoane.”

Publicat de Larisa Moldovan pe 28 February 2021 in De SufletDezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieRelatii

Cel mai ușor este să căutăm aprobarea celorlalți, deoarece sprijinul altcuiva ne permite să justificăm acțiunile și deciziile, chiar dacă noi înșine credem că greșesc.

Să te iubești este o provocare, dar astfel ești capabil să te tratezi cu dragoste chiar și în zilele în care ai chef să spulberi fiecare oglindă din casă. Ești capabil să te tratezi cu dragoste, chiar și în zilele în care vrei să profiți și să speli tristețea sau chiar să faci ceva ce vei regreta mai târziu.

Ești capabil să te iubești pe tine însuți pentru că meriți dragostea ta – meriți dragostea pe care o oferi celorlalți oameni.

Ai voie să fii cine ești și nimeni (nici măcar tu însuți) nu ar trebui să te facă să te simți în afara locului. Ai tot dreptul să nu-ți fie rușine de tine.

Iubirea de sine nu este întotdeauna ușoară. Chiar și pentru cei care par să aibă un zâmbet fericit pe față. La urma urmei, cu toții ne simțim triști din când în când, cu toții trecem uneori prin eșecuri și ne simțim inconfortabili în propriul corp.

Iubirea de sine este o provocare, dar este un lucru pentru care merită să lupți.

Iubește-te atât de mult, încât nu trebuie să cauți dragoste în relațiile cu oamenii toxici. Iubește-te atât de mult încât nu trebuie să te întorci la relații care te-au făcut să suferi și să te regăsești în situații care te fac să simți durere.

Cel mai ușor este să căutăm aprobarea celorlalți, deoarece sprijinul altcuiva ne permite să justificăm acțiunile și deciziile, chiar dacă noi înșine credem că greșesc.

Ești persoana care te cunoaște cel mai bine pe tine însuți și este important să-ți folosești timpul pentru a te cunoaște și mai bine. Trebuie să descoperiți și să explorați toate acele părți ale personalității voastre care sunt înspăimântătoare pentru a depăși frica și a le accepta.

Nu fugi de tine, pentru că până și cea mai urâtă parte face parte din ceea ce te face să fii ceea ce ești.

Înțelegeți că nimeni nu este perfect și toată lumea are puncte slabe. Înțelegeți că dragostea care este în inima voastră este suficientă pentru voi. Înțelegeți că iubirea de sine nu este egoism, ci o necesitate. Înțelegeți că meritați dragoste, în special a voastră.

Cine ești este mai mult decât suficient pentru tine. Prin urmare, iubeste-te așa cum meriți.

Ești capabil să-ți oferi iubirea pe care încerci să o găsești din exterior.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!