Sfatuieste-te cu intuitia pentru a lua decizii bune! Cum sa-ti activezi intuitia si sa o lasi sa ia decizii pentru tine!

Publicitate

“Căutaţi folosul şi nu frumuseţea. Frumuseţea vine de la sine.” – Gogol

Te simti un pic blocat atunci cand vine vorba de a te increde in propriile-ti senzatii? Oamenii in mod obisnuit isi spun unul altuia „Asculta-ti intuitia”, de parca este intotdeauna la fel de usor ca o floare la ureche.

Cel putin ca in lumea auto-ajutorarii, acest termen este aruncat de colo colo precum chiflele frantuzesti in Paris. Dar adesea, oamenii nu stiu cum sa intre in contact cu aceasta nestemata de aur dinlauntrul lor– ce sa mai zicem de a o asculta.

Mai degraba decat sa ocolim fara scop subiectul, hai sa plonjam in cinci simple moduri in care iti poti asculta chiar acum intuitia.

1. Cere calauzire. – Asta nu inseamna sa ceri calauzire de la vecinul tau sau de la vreun . In loc de astprieten. In schimb acorda-ti o clipa pentru a inchide ochii si a cere pur si simplu calauzire. Adreseaza-te catre acel lucru in care crezi. Poate sa fie Dumnezu, sau universul, vreun spirit sau zeu, Isus, Buddha ori sinele cel mai inalt. Cere raspunsuri la o chestiune specifica, apoi asculta. Poate ca faci un pas suplimentar si scrii orice raspunsuri sau ganduri iti vin in minte.

2. Decizi daca raspunsul tau la o intrebare este „sigur ca DA!” sau „cu siguranta ca NU!”? – Este amuzant sa intrebi, si incredibil de entuziasmant sa raspunzi cu un astfel de raspuns concis. Cand nu stii ce decizie sa iei, pune-ti chiar aceasta intrebare.

De exemplu, „vreau sa merg la restaurantul ____________ in seara asta? Este „sigur ca DA!” sau „cu siguranta ca NU!” raspunsul?”

Oricare raspuns vine primul este raspunsul tau.

3. Armonizeaza-te launtric cu propriul tau corp, pentru a vedea daca se extinde sau se contracta.- Corpurile noastre sunt cu mult mai stralucitoare decat le credem noi. Ele intrupeaza intelepciunea sufletului. De fapt, ele detin raspunsurile pentru care adesea cheltuim prea mult timp tot framantandu-ne mintile, pana la punctul in care ne producem dureri de cap.

Publicitate

De ce sa nu utilizezi aceasta inteligenta corporala in avantajul tau si sa ii dai mintii un pic de odihna?
Intreaba-te ceva de genul „Este o idee buna pentru mine sa folosesc aceasta noua oportunitate de angajare?” Apoi inspira. Pe masura ce inspiri, vezi daca cumva corpul tau se simte de parca s-ar extinde( coastele, stomacul, plamanii tai)? Simti o usurare in piept?, Daca este asa, asta este un „DA!”

Sau simti de parca te-ai contracta? Ai brusc arsuri la stomac? Uau!

Pieptul ti se strange, sau ai noduri la stomac? Ti se scurteaza rasuflarea, sau simti o contractie generala a corpului? Daca este asa, ai ghicit; este un „NU” mare si gras. Sau cel putin „Neaa, nu de data asta”.

4. Scoate teama din ecuatie. – Cand scoti teama din ecuatie, aterizezi miraculos intr-o stare iubitoare si intuitiva . Dupa cum s-ar putea sa fi auzit si mai inainte, FRICA este Falsa, Rautacioasa, Inselatoare, Contraindicata si Antipatica. Cand iti acorzi tie insuti ingaduinta de a te increde in raspunsurile ce apar atunci cand nu este implicata frica, vei avea incredere in propria miscare spre progres cu toate instinctele launtrice.

5. Ai incredere ca posezi inlauntrul tau raspunsurile. – Daca asta pare un pic de speriat, este OK. Nu te crispa prea tare. Fa un pas mic si ia in considerare faptul ca s-ar putea sa fii capabil sa te increzi pe deplin: ai deja inlauntrul tau raspunsurile. Gandeste-te cu adevarat la asta ca optiune.

Daca nu iti iesie, sa nu crezi cumva ca esti singura persoana de pe pamant care s-a nascut fara intuitie; nu esti o exceptie aici. Cu totii, absolut fiecare dintre noi, avem intuitie. Iar vestea buna este ca nu poti gresi. Nu esti notat la sfarsitul zile pentru performantele in viata, si nu exista nici o destinatie finala.

Pe masura ce iti intaresti increderea in cunoasterea ta launtrica, vei experimenta mai multa usurinta, incredere si entuziasm decat ai fi visat ca este posibil.

Bucura-te de calatorie.

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Articole

Cateva vorbe de suflet care te vor ajuta sa te ridici in momentele grele ale vietii

Publicitate

Fiecare dintre noi se confruntă cu obstacole în viaţă. Cum putem trece mai uşor peste ele ne spune psihologul clinician psihoterapeut specialist Ramona Pencea Irimie.

Aceasta susţine că originea suferinţelor se află în mintea noastră şi că sunt o grămadă de întrebări pe care ni le punem de-a lungul vieţii. Ramona Irimie spune că ajungem să avem emoţii atât de intense încât intrăm într-un cerc vicios, datorită gândurilor noastre deficitare, şi ajungem să ne izolăm sau să evităm persoane sau situaţii de frică că vom trece din nou prin ce am trecut. Astfel apar bolile şi tulburările.

„Boala sau tulburarea emoţională sunt semne care ne avertizează că ne-am îndepărtat de echilibru, semne că suntem dominaţi de convingeri eronate, interpretări greşite. Cine nu a trecut prin clipe de umilinţă când i s-au spus vorbe urâte, denigratoare, insulte, vorbe pe care le auzea apoi toată noaptea tot mai intense, încât somnul nu mai venea, iar mintea făcea scenarii negative? Ai suferit din cauza egoismului celorlalţi când ţi s-a spus că eşti diferit şi nu ai valoare? Ai suferit când ai fost iubit(ă) doar când ascultai ce ţi se cerea şi neiubit sau respins când greşeai sau refuzai să faci un lucru ce te-ar fi prejudiciat? Ai simţit furie, ură când ceilalţi te criticau din egoism sau invidie?”, întreabă psihoterapeutul Ramona Pencea.

Aceasta spune că psihoterapia este calea spre sine şi spre ceilalţi, pentru că doar cunoscându-te pe tine însuţi (însăţi) poţi trăi bine şi în armonie cu ceilalţi. Psihoterapeutul Ramona Pencea vine şi cu câteva sfaturi:

1. “Cine e mai valoros sau mai demn de respect decât mine?”- pune-ţi întrebarea asta şi nu te grăbi să răspunzi!

2. Ce te învaţă religia ta? Citind Biblia afli că eşti o faptură atât de minunată, mai mult, afli că: ”minunate sunt lucrurile tale şi mai mult şi sufletul meu le cunoaşte foarte”- Psalmul 138.

3. Ascultă-ţi sufletul! El cunoaşte valoarea ta ca om, ştie că valoarea ta ca om nu depinde de ceea ce spun alţii despre tine, tu nu devii ce spun alţii că eşti! Şi toţi cei care fac parte din viaţa ta, dar şi ceilalţi sunt făpturi minunate ! Da, inclusiv cei care s-au comportat cu tine într-un mod ce ţi-a adus durere!

Întâlnind în viaţă persoane care se comportă aşa cum ţie nu îţi place, puneţi întrebarea care e partea ta de răspundere, ce ai de învăţat din asta. Îţi poţi da seama că în acest timp îţi dezvolţi caracterul, îţi dezvolţi inteligenţa de a evalua raţional situaţia, vei fi mai rabdător, tolerând imaturitatea persoanei care se comportă urât, îţi dezvolţi compătimirea pentru că aceea persoană care se comportă atât de neplăcut este dominată de o gândire iraţională.

Publicitate

4. Un dicton tibetan spune: ” nu e nebun nebunul, ci cel care îi răspunde.” În psihoterapia cognitiv-comportamentală te antrenezi să fii asertiv, adică să-ţi recunoşti drepturile, să le respecţi şi să alegi soluţia de-a ieşi din situaţia în care se abuzează de tine sau nu se ţine cont de opiniile sau sentimentele tale. Nimeni nu-ţi spune să tolerezi răul şi să-l accepţi, aşa cum procedează soţia bătută şi abuzată zilnic de un soţ cu probleme de gândire şi comportament, de exemplu.

5. Evoluăm în raport cu ceilalţi, avem nevoie de ceilalţi, ne dezvoltăm în contactul cu ei, de aceea, a nu ne cunoaşte, a nu cunoaşte cine suntem şi cum să gândim sănătos înseamnă ignoranţă, suferinţă, criză existenţială.

6. Ne sunt maeşrtii şi cei care ne ajută cu bunătate şi necondiţionat, dar şi cei care sunt dominaţi de cerinţe imperative iraţionale, adică cei care se comportă urât sau nedemn cu noi. Cum am putea afla cât de magnifică e mintea noastră dacă nu am fi supuşi la provocări şi cum am cunoaşte forţa sufletului nostru dacă nu am avea ocazii de vindecare? Cum ne-am da seama dacă un comportament este bun într-o situaţie dacă nu am greşi sau nu am testa şi altceva? Emoţiile noastre provin din gândurile noastre şi este deosebit de plăcută senzaţia care o ai când poţi să le schimbi, schimbându-ţi gândurile. Verifică şi tu!

7. Respectă-ţi drepturile, respectă drepturile celorlalţi, elimină acţiunile care nu te ajută şi fac rău. Caută un psiholog-psihoterapeut să te ajute în cunoaşterea şi perfecţionarea ta personală, când te doare o măsea nu mergi la un doctor dermatolog.

8. Originea suferinţelor se află în mintea noastră! Vindecarea se află în mintea noastră şi depinde de acţiunile noastre, nu ale celorlalţi, oricât le-ar plăcea unora să dea vina pe alţii!

9. Toţi suntem valoroşi şi demni de respect, de la cel mai mic până la cel mai mare! Vom greşi, dar vom critica constructiv acţiunile, comportamentul, nicidecum pe noi ca persoane.

10. Corpul nostru se schimbă în fiecare moment, organele noastre funcţionează ca o orchestră, alege să-ţi schimbi gândirea şi comportamentul şi să rămâi în echilibru cu tine şi cu ceilalţi, rămânând în echilibru vei fi sănătos şi fericit, vei vedea măreţia ta ca făptură de lumină.

11. Mai ţine cont de faptul că orice gând, fie bun, fie rău, se-ntoarce la sursa care l-a creat, fie că îţi place sau nu, fie că te crezi îndreptăţit sau nu, fie că ai fost conştient sau nu… conştientizează gândurile, convingerile, credinţele formate şi fă ordine în tine.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala