Sentimentele cu care te duci la culcare devin duble până dimineaţa. Gânduri cu care să te duci seara la culcare. Merită citit și încercat.

Publicitate

Dacă seara mergi la culcare cu un sentiment negativ de nemulţumire, de vinovăţie, de îngrijorare sau te mustri că „Ahh! Iar n-am făcut X activitate! A mai trecut o zi şi iar n-am făcut nimic!”, până dimineaţa, acel sentiment devine dublu.

Robin Sharma ne recomandă, ca seara înainte de culcare să notezi 5 lucruri pe care le-ai făcut bine pe parcursul zilei, din care 2 sau 3 să fie din categoria celor care nu-ţi plac, dar le-ai făcut. Deja când notezi şi realizezi că ai făcut ceva în ziua care tocmai se încheie, mergi la culcare cu un sentiment de mulţumire. Iar a doua zi te trezeşti fresh şi dornic să continui să faci ce ai început.

Ce mănânci seara îţi influenţează somnul, prin urmare şi ziua următoare

Evident, ca să ai o zi bună, ai grijă ce mănânci seara.

Dacă seara mănânci alimente grase şi îţi încarci foarte mult stomacul, sau mănânci doar seara pentru că ai fost foarte ocupat în timpul zilei, somnul tău va fi afectat.

S-ar putea să nu te poţi odihni bine, să adormi târziu, sau să visezi tot felul de monştri.

Sunt persoane care sar peste cină, din dorinţa de a reduce kilogramele în plus. Săritul peste mese, spun toate cărţile pe care le-am citit, nu te ajută să reduci acele kilograme în plus. E recomandat să mănânci seara, dacă te interesează să fii şi sănătos şi fit, dar să reduci cantitatea sau să schimbi calitatea alimentelor.

Dar dacă alegi să mănânci ceva uşor, poate nişte legume, sau nişte fructe, vei avea un somn mai liniştit şi te trezeşti mai plin de energie.

Ce pui seara în mintea ta, îţi va afecta ziua următoare

Foarte multe persoane se uită seara la ştiri sau la filme (de acţiune).

Pentru că ştirile sunt axate predominant pe aspectele negative din ceea ce se întâmplă în lume sunt menite să producă panică în rândul celor care le urmăresc.

Filmele de acţiune, cu multă violenţă te fac şi ele să crezi că lumea este rea, că ai nevoie să devii violent ca să poţi supravieţui şi îţi influenţează gândirea şi energia.

Mai mult, faptul că sunt vizionate chiar înainte de culcare, creierul le transformă pe timp de noapte prin procese fizico-chimice şi le transferă în memoria de lungă durată. Astfel că, începi frecvent să te temi pentru ziua de mâine, pentru evenimentele care urmează să se desfăşoare în viaţa ta.

Publicitate

Începi să experimentezi tot mai des sentimente de teamă, îngrijorare, ură, dorinţă de răzbunare faţă de răutatea din lume sau din viaţa ta.

Dar dacă înainte de culcare citeşti o carte, un articol de dezvoltare personală, acela va creşte în mintea ta până dimineaţă.

În cartea Forţa gândirii pozitive, autorul Norman Vincent Peale ne recomandă să ne încheiem ziua citind din Biblie şi să subliniem acele pasaje care vorbesc de încredere, de putere, de credinţă, de iubire, linişte sufletească etc.

Vei deveni, încet-încet peste noapte sau peste fiecare noapte o persoană mai bună, mai încrezătoare, mai optimistă, mai plină de vitalitate, mai sănătoasă şi oricum îţi mai doreşti.

„Oamenii care nu au linişte sufletească sunt victimele mecanismului de autopedepsire.”

Norman Vincent Peale

Seara curăţă toate emoţiile care te-au afectat negativ

Astfel, dacă vrei să ai o zi extraordinară mâine, curăţa seara toate gândurile şi emoţiile negative de peste zi.

Dacă nu ştii să foloseşti aceste tehnici prin care te poţi curăţa singur de ceea ce tot singur ai pus în sufletul tău, poţi să foloseşti rugăciunea şi să-i ceri lui Dumnezeu să facă curăţenia pentru tine. Şi Dumnezeu te va ajuta. Seara poţi să spui o rugăciune în trei paşi. Mai întâi te rogi să te cureţe, apoi îţi manifeşti încrederea că Dumnezeu poate să te cureţe şi la final îi mulţumeşti lui Dumnezeu pentru curăţare. Iată, cum ar putea să sune o variantă de rugăciune în trei paşi:

Doamne curăţeşte-mă de toate sentimentele de teamă, anxietate, îngrijorare, ură, furie… de peste zi. Repetă de cinci ori. Apoi, spune, cu credinţă:

Doamne, cred că TU mă poţi curăţa de teamă, anxietate, îngrijorare, ură, furie… repetă tot de cinci ori.

Mulţumesc, Doamne că m-ai curăţat de teamă, anxietate, îngrijorare, ură, furie… repeţi tot de cinci ori.

În plus, dacă eşti o persoană conservatoare, poţi folosi cărţile de rugăciune cu texte consacrate pentru fiecare nevoie.

Dacă eşti o persoană care preferă să folosească propriile cuvinte, fă-o! Roagă-te cu cuvintele tale şi cere-i lui Dumnezeu să te cureţe de toate emoţiile negative pe care le-ai acumulat pe parcursul fiecărei zile.

Schimbă cuvintele pe care le foloseşti.

Sursa: sfaturiutile.info

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala

Ai grija cui ii povestesti viata ta pentru ca s-ar putea sa iti aduca rau, din invidie ca iti este bine, sau din bucurie ca iti este rau! Nu trebuie sa dai explicatii nimanui ce faci cu viata ta!

Publicitate

Multe dintre solutiile noastre dau nastere la intrebari si comentarii din partea altora. Membrii de familie, prietenii si chiar strainii intotdeauna au o parere despre cum ar trebui sa te comporti, cum sa arati, cu cine sa comunici si cum sa construiesti relatii.

Uneori, acesti oameni merg atat de departe incat sa necesite explicatii despre alegerile tale personale de viata. Psihologul si bloggerul popular David William crede ca absolut nu trebuie sa dai explicatii atunci cand ti se va cere urmatoarele 10 de lucruri.

1. Nu trebuie sa explici nimanui situatia ta din viata – Daca esti casatorit sau te muti dintr-un apartament inchiriat in altul, sau locuiesti cu parintii tai, chiar daca ai peste douazeci – nu trebuie nimanui sa raportezi de ce faci asa si nu altfel. Daca esti pe deplin constient de situatia ta din viata, inseamna ca ai propriile motive pentru a te mentine asa, si asta pe nimeni nu trebuie sa intereseze.

2. Nu trebuie nimanui sa explici prioritatile tale de viata – Ai propriile ganduri despre ceea ce poti face pentru confortul si fericirea celor dragi tie – asta e prioritatea ta principala. Din moment ce toti suntem indivizi unici, cu valori diferite, vise, aspiratii si prioritatile, o persoana va fi invariabil diferita de cealalta. Tu esti o personalitate si nu ar trebui sa fii responsabil in fata altora.

3. Nu trebuie sa-ti ceri scuze daca nu doresti – Daca nu iti pare rau pentru actiunile sale, inca mai crezi ca cineva a gresit sau nu merita iertare, nu ai nevoie sa-ti ceri scuze. Multi oameni incearca prea repede sa-si ceara scuze pentru a vindeca repede ranile care nu sunt inca gata pentru astfel de “tratament”. Acest lucru poate agrava doar situatia. Tu chiar nu trebuie sa-ti ceri scuze daca nu te simti vinovat.

4. Nu trebuie sa te justifici in fata nimanui pentru timpul petrecut in singuratate – Multi oameni se tem de a fi de marca “nepoliticos”, “anti-social”, “arogant”, in cazul in care anuleaza planurile sau refuza invitatii, deoarece au nevoie de ceva timp pentru a fi singur cu sine insusi, sa se relaxeze sau pur si simplu sa citeasca o carte buna. De fapt, astfel de timeout-uri sunt o practica perfect normala si necesara pentru majoritatea dintre noi. Ia-le cu incredere si nu te deranja de explicatii.

Publicitate

5. Tu nu esti obligat sa accepti convingerile personale ale cuiva – Doar pentru ca cineva spune cu pasiune despre convingerile sale, nu trebuie sa stai si sa dai din cap in semn de aprobare. Daca nu impartasesti ideile lor, nu este bine fata de tine si de cei din jur sa te prefaci ca esti de acord cu ei. Recunoaste bunatatea altor oameni decat sa acumulezi dezaprobare si dezamagire.

6. Nu trebuie sa spui “Da” – Ai tot dreptul sa spui “Nu” in cazul in care pentru a fi de acord nu ai nici un motiv bun. Cel mai mare succes in toate domeniile il ating oameni care stapanesc arta de a renunta la tot ceea ce nu este prioritatea lor. Accepta bunatatea altora si fii recunoscator, dar spune cu indrazneala “Nu” pentru tot ceea ce iti distrage atentia de la principalele obiective.

7. Nu trebuie sa te scuzi pentru exteriorul tau – Poti sa ai o figura de invidiat sau poti fi gras, poti fi inalt sau scund, simpatic sau fara a te evidentia prea mult, dar nu trebuie sa te explici in fata cuiva de ce arati astfel. Aspectul tau este treaba ta, aici esti obligat doar in fata ta. Nu lasa aspectul exterior sa determine respectulde sine.

8. Nu trebuie sa explici opiniile tale politice sau religioase – Daca esti democrat, republican, catolic, protestant sau musulman – este alegerea ta personala. Nu trebuie sa explici credinta ta. Cand cineva nu poate accepta ceea ce esti – asta e problema lui, nu a ta.

9. Nu trebuie sa explici de ce esti singur – Esti casatorit sau nu, acest lucru nu ar trebui sa priveasca pe nimeni. Singuratatea nu este o tulburare de personalitate. Esti liber sa alegi, intri intr-o relatie sau nu. Doar aminteste-ti: Tu nu inseamna familie. Nu este nevoie sa te lipesti de niste etichete sociale inutile.

10. Nu trebuie sa te intalnesti cu cineva doar pentru ca ti-a cerut asta – Cineva poate fi dulce si dragut, dar nu trebuie sa mergi la o intalnire cu el. Daca simti ca nu ai nevoie de aceasta intalnire, atunci nu merge la ea. Gaseste un motiv pentru refuz si nu-ti schimba decizia.

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala