Sensul iubirii adevărate

Sensul iubirii adevărate

Publicat de Larisa Moldovan pe 22 February 2018 in De Suflet

Când vorbiți despre iubire, ea trebuie să fie necondiționată. Nu există iubire condiționată și iubire necondiționată. Pe de-o parte sunt condițiile, de altă parte este iubirea. În momentul în care apare o condiție, totul se rezumă la o tranzacție. Poate că este o tranzacție convenabilă, poate că e un aranjament bun – poate mulți oameni au făcut aranjamente excelente în viață – dar asta nu te va împlini, nu te va transporta într-o altă dimensiune. Este doar ceva convenabil.

Când spui “iubire”, nu e nevoie să fie neapărat convenabil; de cele mai multe ori nu este. Este nevoie de viață. Dragostea nu este un lucru măreț de făcut, pentru că te înghite. Dacă crezi că ar trebui să fii îndragostit, nu ar trebui. Tu, ca persoană, trebuie să fii dispus să cazi, doar atunci acest lucru se poate întâmpla. Dacă personalitatea ta rămâne puternică în acest proces, este doar o situație convenabilă, asta este tot. Avem nevoie să recunoaștem ce este o tranzacție și ce este cu adevărat o poveste de dragoste. O poveste de dragoste nu trebuie să fie cu o anume persoană; ai putea trăi o mare iubire, fără să ai pe nimeni în particular, cu viața însăși.

Ceea ce faci și ceea ce nu faci depinde de circumstanțele din jurul tău. Acțiunile noastre se întâmplă după cum o cer situațiile externe. Ceea ce faci în exteriorul tău depinde întotdeauna de multe condiții. Dar iubirea este o stare interioară – felul în care ești înăuntrul tău poate fi cu certitudine o stare necondiționată.

Faceți din iubire o calitate interioară!

Dacă faceți parte din viață, este foarte natural să iubiți. Fiecare ființă umană este capabilă de iubire, dar, din păcate, mulți s-au mutilat cu tot felul de sisteme de credință, opinii, filosofii, ideologii – de toate, cu excepția vieții înseși.

Iubirea nu e importată din cer

Oamenii fie mărturisesc că îl iubesc pe Dumnezeu, fie cred că Dumnezeu îi iubește. Ipoteza este aceea că, pesemne, iubirea este importată din cer. Dar știe cineva dacă într-adevăr Dumnezeu iubește sau nu? Ne închinăm la Cel care a creat această măreață creație – o creație care depășește capacitatea de înțelegere a minții. Ne închinăm la Creator, dar nu știm dacă El este dragoste, bucurie sau pace.

Iubirea este o creație omenească

Oamenii sunt capabili de iubire, atunci când vor. Din păcate, noi vrem să exportăm în cer tot ce este frumos în viața noastră și să trăim fără sens pe această planetă. Iubirea, bucuria, beatitudinea- acestea sunt posibilități umane.

Un proces simplu

Iubirea nu este ceva de făcut cu o altă persoană. Iubirea nu este niciodată între doi oameni. Este ceea ce se întâmplă în tine și nu trebuie să fie înrobită de altcineva. Timp de 15-20 de minute în fiecare zi, mergi și stai lângă un lucru care nu semnifică nimic pentru tine – poate fi un copac, o pietricică, un vierme sau o insectă. După un timp, vei descoperi că te poți uita la acel lucru cu tot atâta dragoste câtă manifești față de soția, soțul, mama sau copilul tău. Poate că viermele nu știe acest lucru. Asta nu contează. Dacă te poți uita la tot ceea ce este cu dragoste, toată lumea devine frumoasă în experiența ta. Îți dai seama că iubirea nu este ceva ce faci să se întâmple; iubirea este modul în care ești.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!