Semnificatia Copacului vietii – Ancorat în pământ – înălțându-se spre stele…..!

Semnificatia Copacului vietii – Ancorat în pământ – înălțându-se spre stele…..!

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 August 2018 in Spiritualitate

Imaginea metafizică a Copacului vieții este simplă…. tu ești copilul Universului.

Ai dreptul de a exista

Ai responsabilitatea de a crește și de a deveni tu însuți

Semnificația Copacului vieții ca simbol spiritual este bine cunoscută și, asemeni copacului însuși, multe ramuri ale sale sunt adânc înrădăcinate în timp.

Copacul vieții poate fi imaginat precum propria ta Familie Cosmică Arboricolă, ce istorisește povești antice despre rădăcinile tale care te leagă de trecut, arătându-ți luptele și aspirațiile comune ale tuturor ființelor; dorința de a ajunge la Lumină.

Copacul Vieții trece peste orice granițe culturale, strămoșii noștri trăiau foarte aproape de copaci și în comuniune cu ei, simbolul sămânței germinate, ce crește într-un copac nu le era străin. Copacl a devenit un simbol comun de atunci, un simbol al vieții, ancestralității, mitologiei, învățăturilor spiritului, istoriei, al descendenței, al speranței pentru viitor și al atingerii cerurilor.

În metafizică se studiază mesajele lumii naturale ca explicații ale celei spirituale. Știința, religia, filosofia și mitologia se contopesc în înțelegerea noastră. Tot ce există se afectează reciproc, iar noi devenim mai deschiși spre Lumina înțelegerii Divine – scopul este de a deveni unic în timp ce ești parte din Unitatea spirituală pe care o căutăm.

Copacii pot arăta foarte asemănător, în special când sunt puieți – însă apoi cresc, prosperă, se schimbă, sunt loviți de furtuni și ploi, se rup, iar pe măsură de îmbătrânesc devin unici. Devin așa cum ne dorm cu toții să fim, Individuali. Un proces metafizic, spiritual prin care devenim sinele nostru unic, și pentru asta ne potrivim perfect în locul unde este nevoie de noi și unde suntem destinați să ajungem. Totul face parte din procesul de Ascensiune.

Copacul vieții ne auce aminte că suntem înrudiți cu Universul – cu familia noastră umană, cea animală, cea pământeană, și cea din afara pământului.

Tot ce se află în Cosmos este interconectat, ne leagă ADN-ul și substanțele, iar în asemănări putem găsi compasiunea și toleranța iar în diferențe se află întrebările.

Așa că, conceptul dimensiunilor inter-conectate ne este adus deasemenea de Copacul Vieții.

Întrucât suntem „Praf de Stele” și înrudiți cu tot Universul, de ce nu am fi și parte interdependentă a Tărâmurilor Eterne?

Totodată, Copacul vieții ne aduce aminte că, deși suntem înrădăcinați în pămând, ne înălțăm spre Tărâmurile Spirituale. Aici fiecare este singur, acolo suntem toți împreună.

Folosește Copacul Vieții ca simbol al tuturor acestor mesaje metafizice. Arat-o în munca ta, în casa ta, în propria persoană, ca semn al înțelegerii faptului că ești un Copil al Universului și ai dreptul să te afli aici, și ai responsabiitatea de a-i ajuta pe ceilalți să fie aici, mergând împreună spre viitor.

Dorește-ți – de Max Ehrmann

Mergi în mijlocul zgomotului și al agitației, și acolo adu-ți aminte ce poate însemna pacea și liniștea.

Cât mai mult posibil, fără să cedezi, fii în teremeni buni cu toate persoanele. Spune-ți adevărul încet și clar; ascultă-i pe ceilalți, chiar și pe cei plicticoși sau ignoranți, și ei au propriile povești. Evită persoanele gălăgioase și agresive căci ele îți tulbură spiritul.

Dacă te compari cu alții, s-ar putea să devi vanitos și înverșunat, întrucât mereu vor fii persoane mai bune și mai puțin bune ca tine. Bucură-te de reușitele tale la fel și de planurile tale. Păstrează-ți intereseul asupra propriei cariere, însă rămâi umil.

Fii precaut în afaceri, căci lumea este plincă de înșelătorii. Însă nu lăsa asta să te orbească în fața virtuții; multe persoane luptă pentru idei mărețe, iar pretuindeni viața este plină de eroism. Fii tu însuți. Și mai ales nu te împotrivi afecțiunii. Nici nu fii cinic în privința dragostei, căci în fața deșertăciunii și descântecului este perenă precum iarba.

Ascultă cu umilință sfaturile anilor și renunță cu grație la lucrurile tinereții. Educă-ți tăria spiritului pentru a te apăra când nenorocul vine pe nepregătite. Însă nu te destresa cu imaginația. Multe temeri se nasc din istovire și singurătate.

Mai presus de binefăcătoarea disciplină, fii blând cu tine.

Ești un copil al Universului, cu nimic mai prejos decât copacii și stelele; ai dreptul de a fii aici. Și chiar dacă îți este sau nu clar, nu te îndoi, căci universul se desvăluie exact cum trebuie.

Așa că fii în pace cu Dumnezeu, oricare crezi tu că ar fii acela, și oricare ți-ar fii munca și aspirațiile, în gălăgioasa confuzie a vieții, păstrează-ți pacea în suflet. Chiar dacă adesea este o corvoadă de vise spulberate, este în continuare o lume superbă.

Fii optimist și tânjește spre fericire.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!