Semnele care iti atrag atentia ca iti irosesti timpul in loc sa te concentrezi pe ceea ce iti aduce succesul

Publicitate

“Cei doi mari inamici ai fericirii sunt durerea și plictiseala.” – Arthur Schopenhauer

De obicei, când eşti copil, comunici mai uşor cu sufletul tău, aşa că răspunsurile pe care le dai sincer atunci par să fie cele mai bune. Dacă nu ţi le-ai dat sau nu ţi le mai aminteşti, te poate ajuta să-ţi faci astrograma. În funcţie de nodul nord şi alte configuraţii semnificative, poţi să restrângi aria de căutări la o zonă accesibilă.

10  semne că îţi iroseşti viaţa, dar nu vrei să recunoşti

1. Acorzi prea mult timp lucrurilor care nu merită. Televizor, jocuri pe calculator, navigat în derivă pe net. Prea multe dependenţe, prea mulţi prieteni nocivi, prea multă muncă. Ce faci în majoritatea timpului? Te ajută la ceva? Cum ar arăta viitorul tău dacă vei continua să trăieşti exact la fel încă 10 ani? Dacă nu-ţi place răspunsul, ai înţeles ideea.

2. Te plângi foarte mult. Ştii modelul: lumea e nemulţumită de job, de şef, de prea puţini bani, de prea puţin timp, de iubit, de lipsa iubitului… Numai că văicăreala asta nici nu schimbă lucrurile, nici nu te face să te simţi mai bine, din contră. Aduce şi mai multe neguri. Hai să facem un mic efort şi să descoperim şi lucruri care ne fac plăcere, chiar pentru care putem să fim recunoscători.

3. Nu-ţi pui mintea la treabă. Şcoala vieţii nu se încheie odată ce ţi-ai luat ultima diplomă. Nu te mai sprijini pe gloriile trecutului, du-te şi învaţă ceva nou. Lasă-te provocat de viaţă. Mulţi avem tendinţa să ne construim un “cuib” călduţ în care adăstăm, şi nu ne dăm seama când tâmplele ni se albesc. Când ne-om trezi să nu fie prea târziu ca să mai facem ce ne-am dorit.

4. Gândeşti prea mult negativ despre tine. “Nu pot să fac aia…”, “Sunt prea obosit ca să mă mai duc nu ştiu unde…”, “Am depăşit vârsta pentru asta…” – şi aşa mai departe. Henry Ford spunea: “Şi dacă crezi că poţi, şi dacă crezi că nu poţi – ai dreptate”. Orice gândeşti devine realitatea ta. Ţi-o creezi chiar acum. Îţi place ce vezi?

5. N-ai inspiraţie. Nu-ţi place nimic, nu te interesează nimic. Dar uite ce spun specialiştii: nu există aşa ceva. Sigur este ceva care îţi aduce împlinire, şi trebuie neapărat să găseşti acel lucru şi să îl faci. Pentru tine!

6. Nu-ţi faci planuri de viitor. Pentru corabia care nu are o ţintă, niciun vânt nu e bun. Lasă aia cu trăitul în “aici şi acum”, nu despre ea vorbim acum. Trebuie să ai un scop, un ideal pe care să-l atingi. Chiar şi dacă se referă numai la forma corpului tău, tot îţi dă elan. Dacă îţi alegi un ideal spiritual, cu atât mai mult.

Publicitate

Dar ai grijă să fie în concordanţă cu ceea ce crezi cu adevărat, pentru că dacă nu eşti sincer, şi îţi alegi un ideal care nu e al tău, o să te trezeşti că nu mişti şi că eşti gol pe dinăuntru şi deprimat. Aşadar, caută acel ideal în care crezi şi fă-ţi planuri de viitor în legătură cu el.

7. Petreci prea mult timp cu persoane care nu te ajută să creşti. Nu e vorba să colectezi laude sau să te foloseşti de oameni, uneori chiar aceia care te provoacă cel mai mult te ajută să creşti. Dar există şi aşa numiţii “vampiri energetici”, care îţi sug energia şi nu pun nimic în loc.

Cum îţi dai seama de asta? După ce te întâlneşti cu astfel de oameni te simţi realmente secătuit. Nu mai ai chef să faci nimic constructiv. Preferi să te refugiezi într-o acţiune care să te facă să uiţi. Mai bine petrece-ţi timpul cu oameni care te inspiră şi te motivează să dai ce e mai bun din tine.

8. Depinzi de telefonul tău mobil. Nu numai să vorbeşti, dar şi să trimiţi mesaje sau să postezi non-stop pe facebook sau pe instagram. Cum apare ceva interesant, în loc să-l savurezi ca atare, te repezi pe telefon să-i faci o poză. Mergi pe stradă când plouă, şi deodată vezi un căţel pe care cineva l-a legat de gard, învelit într-o pelerină roz. Cum să nu pozezi aşa ceva?? Cum să nu-l pui pe facebook? Dar eşti sigur că l-ai văzut cu adevărat? L-ai mângâiat pe botic? Te-ai bucurat cum a dat din coadă? În fine, înţelegi ideea…

9. Dai bani pe lucruri care nu-ţi trebuie. Shoppingul o fi el o terapie în felul lui, dar dacă găseşti în şifonier lucruri pe care ţi le-ai luat acum un an şi încă nu le-ai purtat… ceva nu e în regulă. Pe lângă faptul că ai putea investi banii în ceva care să merite şi pe care ţi-l doreşti, te procopseşti şi cu un gol interior care nu ştii de unde vine. Uite şi de-aici, de exemplu.

10. Nu dormi suficient. Sau nu dormi cum trebuie. Adică între orele cele mai odihnitoare pentru creier şi pentru tot organismul. Adică de pe la 11 noaptea cel târziu până pe la 6-7 dimineaţa. Unii sunt şi mai măiaştri, se culcă pe la 10 şi se trezesc pe la 5. Au parte de câteva ore în plus faţă de ceilalţi care se trezesc mai târziu, mai buimaci şi le ia mai mult timp până când intră într-un mod de lucru constructiv.

Sursa: puteredefemeie.com

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala

Cum actioneaza defapt superstitiile asupra ta

Publicitate

Multi oameni cred ca anumite ritualuri, precum purtatul sosetelor desperecheate, influenteaza cursul unor evenimente. Si totusi, putini sunt cei care au incercat sa determine ce forta leaga aceste obiceiuri de modul in care decurge o situatie ori o alta.

Pana acum, un singur studiu a fost ceva mai elocvent in acest sens. In lucrarea “Keep your fingers crossed! How superstitions improves performance” cercetatorii Lysann Damisch, Barbara Stoberock si Thomas Mussweiler demonstreaza nu doar ca superstitiile dau oamenilor un sentiment de control in situatii haotice, dar si ca superstitiile imbunatatesc semnificativ performantele.

Intr-un experiment, 28 de studenti au fost rugati sa bage o minge de golf intr-o gaura, din zece incercari. Un test preliminar a demonstrat ca 80% dintre ei au crezut in noroc. In momentul in care le-a inmanat mingea, cercetatorul le-a spus “Iata mingea ta. Pana acum s-a dovedit a fi o minge norocoasa” – iar aceasta replica se crede ca a declansat superstitia. In cazurile in care replica initiala a fost “Iata mingea pe care a folosit-o toata lumea pana acum” subiectul nu a fost atat de sigur pe sine iar rezultatele finale au fost slabe.

Experimentul a concluzionat ca subiectii care au primit “mingea norocoasa” au avut rezultate mult mai bune decat cei care au primit mingea “normala”.

Intr-un alt experiment detaliat in aceeasi lucrare, atunci cand subiectilor li s-a permis sa aduca un talisman norocos de la ei de acasa, rezultatele au fost mult mai bune decat in cazul celor carora li s-a luat talismanul, in timp ce executau o sarcina ceruta.

Subiectii care au pastrat talismanul norocos au prezentat un nivel mai mare de auto-eficienta, desi nivelurile de anxietate au fost identice, in ambele grupuri.

Cercetatorii au efectuat apoi un alt experiment. Aceiasi subiecti, cu si fara talismanele norocoase, au fost pusi sa rezolve anagrame. Cercetatorii au descoperit din nou ca cei care au pastrat talismanele au dat rezultate mai bune – iar explicatia a fost ca,datorita sentimetului crescut de auto-eficienta, ei au fost mai motivati sa insiste mai mult sa rezolve anagramele.

Publicitate

Cu alte cuvinte, atunci cand vine vorba de sarcini ale caror rezultate depind de performanta noastra, credinta ca putere exeterioara ne ajuta, chiar are efecte pozitive – si nu pentru ca o astfel de putere exista cu adevarat, ci pentru ca increderea noastra in ea ne sporeste increderea in fortele proprii; ce la final se regaseste in diferente de insistenta.

Acest efect are influente mai mari decat putem noi realiza. De exemplu in cazul dependentilor de alcool. Organizatiile specializate in oferirea de suport pentru alcoolici au raportat o crestere semnificativa a abstinentei, fara insa a putea explica de ce si cum. Dependentii de alcool sunt invatati ca ei singuri sunt lipsiti de putere in fata bauturii, si de aceea au nevoie sa se bazeze pe o forta mai mare decat ei pentru a gasi taria de a rezista tentatiei de a bea. Si multi dintre cei care reusesc sa se abtina atribuie succesul acestei forte externe.

In mod paradoxal, o alta parte a dependentilor de alcool nu cred ca exista o forta divina care ii poate ajuta, si cu toate acestea ei reusesc singuri sa combata aceasta dorinta. Prin urmare, intrebarea care apare in situtia de fata este daca intr-adevar exista o forta suprema care intervine asupra comportamentului uman sau doar credinta intr-o asemenea forta, determina un anumit tip de comportament.

Pornind de la aceasta situatie, am putea spune ca in general, orice credinta/conceptie (superstitie) care creste increderea in propria persoana, poate avea acelasi efect asupra rezultatelor si performantelor noastre.

Ruga (in orice religie) poate fi eficienta dar nu pentru ca invoca o fiinta suprema sau o lege mistica, ci pentru ca invoca propria noastra credinta in forta respectiva; invoca credinta ca avem “un as in maneca” ce ne va ajuta sa reusim, sa nu renuntam si sa ramanem optimisti.

Credinta intr-o forta externa, care ne poate ajuta, este de fapt un declansator emotional al propriilor puteri, prin intermediul carora accesam (sau nu) fortele interioare sa reusim ceea ce ne dorim.

Publicitate
Alte Articole
Superstitii