Semnele care iti arata ca te pui pe locul doi si te lasi pe tine pentru ai ajuta pe cei din jur

Semnele care iti arata ca te pui pe locul doi si te lasi pe tine pentru ai ajuta pe cei din jur

Publicat de Larisa Moldovan pe 26 October 2018 in Dezvoltare Personala

Sa-ti pese prea mult de ceilalti este mai rau decat sa fii indiferent. Prin lipsa stabilirii de limite si de prioritati rezonabile nu le permiti altor oameni sa se dezvolte in vreme ce pe tine insuti te slabesti. Lucrurile merg dincolo de dorinta de a le face placere semenilor tai. Procedand in acest fel dezvoltarea ta mentala si spirituala are de suferit pentru ca toata dragostea si resursele tale sunt oferite celorlalti oameni care par a suferi in tacere.

Adevarul este ca nu faci decat sa le hranesti nevoia de a gasi noi resurse (oameni) care sa aiba grija de ei. Personalitatile manipulative si agresive sunt atrase de persoanele care ii pun pe ceilalti pe primul loc si ii transforma in tinte.

Iata 4 semne care dovedesc ca iti pasa prea mult de ceilalti si cum sa rezolvi aceste probleme.

Tu si nevoile tale nu sunt niciodata pe lista prioritatilor – Esti genul de persoana care se asigura ca toti ceilalti au mancat inainte ca tu insuti/ati sa te asezi la masa. Asta inseamna ca nu intotdeauna vei avea si tu ceva de mancare. Te asiguri ca toti ceilalti au la indemana tot ce au nevoie pentru a reusi, insa nu apleci niciodata urechea la nevoia ta de a obtine un succes. Esti prea ocupat ca ceilalti sa se simta iubiti in vreme ce nevoile tale sunt lasate deoparte. Sanatatea ta mentala si spirituala pot fi puse in pericol.

Solutia: – Nu inseamna ca esti egoist daca te pui si pe tine pe lista prioritatilor. Daca tu flamanzesti nu mai poti sa obtii mancare pentru altcineva. Asigura-te ca ai grija de tine astfel incat sa ai o stare de sanatate buna si sa profiti de oportunitatile ivite de a te dezvolta. Daca nu mergi inainte vei avea tot mai putine resurse pentru a le imparti cu ceilalti. Pentru a-i ajuta pe ceilalti trebuie ca mai intai sa te ajuti pe tine insusti.

Iti este teama de opiniile si de respingerea celorlalti – Esti motivat de opiniile celorlalti. Nu vrei sa fii lasat in spate asa ca vrei sa fii considerat valoros. Nu doresti sa contrazici pe nimeni asa ca iti tii parerile doar pentru tine. Nu preiei conducerea chiar daca acest lucru ar fi benefic pentru toata lumea.

Solutia: – Persoanele care sunt atat de egoiste incat isi vad doar interesele personale se inconjoara doar de oameni care le sunt folositori nu sunt capabile sa dezvolte relatii care sa dureze. Nu conteaza cat de folositor esti in cele din urma vei fi inlocuit asa ca stai alaturi de oameni care te apreciaza cu adevarat.

Atragi doar persoane disperate, dependente, cu nevoi afective ridicate – Oamenii sunt atrasi de ceea ce vad. Persoanele cu nevoi afective ridicate stiu ca tu esti dispus sa-i tolerezi si sa le hranesti atentia. Persoanele dependente cauta pe cineva care sa le ofere sprijin continuu.  De fapt, esti un magnet pentru oricine nu si-a desavarsit personalitatea. Ei nu sunt interesati sa devina persoane mai bune, ei vor pe cineva care sa le ofere sprijin si sa-i protejeze. Te vor seca de energie pana cand nu vei mai avea nici macar un strop pentru tine.

Solutia: – Stabileste anumite limite si asigura-te ca sunt clare si pentru ceilalti. Nu face compromisuri pentru nimeni. Ai trasat aceste granite intrucat sunt importante pentru tine. Nu este corect ca o alta persoana sa te faca sa le incalci.

Altii considera ca le apartii – Oamenii navalesc peste tine, iau lucrurile care iti apartin, nu te respecta. Oamenii iti confunda bunatatea cu slabiciunea.

Solutia: – Distanteaza-te de persoanele nesincere, abuzive. Ar trebui sa iti doresti sa cresti si sa infloresti. Nu poti face asta daca te afli sub papucul cuiva. Stabileste limite peste care sa nu treci, nu-ti compromite niciodata iubirea sa respectul de sine si renunta la toate persoanele care profita de tine.

Sursa: sfatulparintilor.ro

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!