Semnele care iti arata ca te pui pe locul doi si te lasi pe tine pentru ai ajuta pe cei din jur

Publicitate

Sa-ti pese prea mult de ceilalti este mai rau decat sa fii indiferent. Prin lipsa stabilirii de limite si de prioritati rezonabile nu le permiti altor oameni sa se dezvolte in vreme ce pe tine insuti te slabesti. Lucrurile merg dincolo de dorinta de a le face placere semenilor tai. Procedand in acest fel dezvoltarea ta mentala si spirituala are de suferit pentru ca toata dragostea si resursele tale sunt oferite celorlalti oameni care par a suferi in tacere.

Adevarul este ca nu faci decat sa le hranesti nevoia de a gasi noi resurse (oameni) care sa aiba grija de ei. Personalitatile manipulative si agresive sunt atrase de persoanele care ii pun pe ceilalti pe primul loc si ii transforma in tinte.

Iata 4 semne care dovedesc ca iti pasa prea mult de ceilalti si cum sa rezolvi aceste probleme.

Tu si nevoile tale nu sunt niciodata pe lista prioritatilor – Esti genul de persoana care se asigura ca toti ceilalti au mancat inainte ca tu insuti/ati sa te asezi la masa. Asta inseamna ca nu intotdeauna vei avea si tu ceva de mancare. Te asiguri ca toti ceilalti au la indemana tot ce au nevoie pentru a reusi, insa nu apleci niciodata urechea la nevoia ta de a obtine un succes. Esti prea ocupat ca ceilalti sa se simta iubiti in vreme ce nevoile tale sunt lasate deoparte. Sanatatea ta mentala si spirituala pot fi puse in pericol.

Solutia: – Nu inseamna ca esti egoist daca te pui si pe tine pe lista prioritatilor. Daca tu flamanzesti nu mai poti sa obtii mancare pentru altcineva. Asigura-te ca ai grija de tine astfel incat sa ai o stare de sanatate buna si sa profiti de oportunitatile ivite de a te dezvolta. Daca nu mergi inainte vei avea tot mai putine resurse pentru a le imparti cu ceilalti. Pentru a-i ajuta pe ceilalti trebuie ca mai intai sa te ajuti pe tine insusti.

Iti este teama de opiniile si de respingerea celorlalti – Esti motivat de opiniile celorlalti. Nu vrei sa fii lasat in spate asa ca vrei sa fii considerat valoros. Nu doresti sa contrazici pe nimeni asa ca iti tii parerile doar pentru tine. Nu preiei conducerea chiar daca acest lucru ar fi benefic pentru toata lumea.

Publicitate

Solutia: – Persoanele care sunt atat de egoiste incat isi vad doar interesele personale se inconjoara doar de oameni care le sunt folositori nu sunt capabile sa dezvolte relatii care sa dureze. Nu conteaza cat de folositor esti in cele din urma vei fi inlocuit asa ca stai alaturi de oameni care te apreciaza cu adevarat.

Atragi doar persoane disperate, dependente, cu nevoi afective ridicate – Oamenii sunt atrasi de ceea ce vad. Persoanele cu nevoi afective ridicate stiu ca tu esti dispus sa-i tolerezi si sa le hranesti atentia. Persoanele dependente cauta pe cineva care sa le ofere sprijin continuu.  De fapt, esti un magnet pentru oricine nu si-a desavarsit personalitatea. Ei nu sunt interesati sa devina persoane mai bune, ei vor pe cineva care sa le ofere sprijin si sa-i protejeze. Te vor seca de energie pana cand nu vei mai avea nici macar un strop pentru tine.

Solutia: – Stabileste anumite limite si asigura-te ca sunt clare si pentru ceilalti. Nu face compromisuri pentru nimeni. Ai trasat aceste granite intrucat sunt importante pentru tine. Nu este corect ca o alta persoana sa te faca sa le incalci.

Altii considera ca le apartii – Oamenii navalesc peste tine, iau lucrurile care iti apartin, nu te respecta. Oamenii iti confunda bunatatea cu slabiciunea.

Solutia: – Distanteaza-te de persoanele nesincere, abuzive. Ar trebui sa iti doresti sa cresti si sa infloresti. Nu poti face asta daca te afli sub papucul cuiva. Stabileste limite peste care sa nu treci, nu-ti compromite niciodata iubirea sa respectul de sine si renunta la toate persoanele care profita de tine.

Sursa: sfatulparintilor.ro

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala

Imbratisarile sunt ca aspacardinul! Imbratiseaza mai des persoanele dragi din viata ta!

Publicitate

De fiecare dată când îmbrățișăm o persoană dragă, ne cuprinde un val de fericire și avem o stare de liniște și siguranță.

Îmbrățișările sunt o modalitate prin care ne exprimăm sentimentele. Dar de ce au îmbrățișările acest efect? Se pare că beneficiile acestui gest sunt mai importante decât își imaginează cei mai mulți dintre noi. Ele au efect pozitiv atât asupra psihicului, asupra stării emoționale, cât și asupra stării de sănătate. Iată ce se întâmplă în corpul tău atunci când te îmbrățișezi:

Consolidează relațiile

Îmbrățișarea provoacă eliberarea oxitocinei în creier, o substanță numită și “hormonul fericirii”. Aceasta are rolul de a întări relația cu partenerul de viață, de a spori atașamentul și de a consolida relația.

Relaxează corpul

În timpul unei îmbrățișări, musculatura se relaxează, iar tensiunea din corp este eliminată. Este o metodă perfectă de a elimina stresul și de a uita de grijile de peste zi.

Reduce durerea

Îmbrățișarea duce la eliberarea endorfinelor, substanțe care au rolul de a reduce durerea și de a stimula circulația sanguină către țesuturi. Elimină peptidele care stimulează durerea, inclusiv bradichinina.

Stimulează empatia

O îmbrățișare sinceră este o modalitate prin care oamenii își pot împărtăși sentimentele. De multe ori este mai eficientă decât cuvintele în împărtășirea emoțiilor. O persoană poate simți astfel mai ușor emoțiile și sentimentele celuilalt.

Ameliorează depresia și afecțiunile neurodegenerative

În timpul unei îmbrățișări este produsă dopamină la nivelul creierului, așa cum s-a demonstrat cu ajutorul tomografiilor. Nivelul dopaminei este scăzut în cazul persoanelor care suferă de afecțiuni precum Parkinson sau depresie. Îi poți ajuta pe cei dragi care suferă de aceste afecțiuni printr-o simplă îmbrățișare.

Îmbunătățește starea de spirit

Atunci când ai o stare proastă sau simți că îți pierzi încrederea în tine, îmbrățișarea unei persoane pe care o iubești te poate ajuta. Acest gest stimulează producția de serotonină la nivelul creierului, care îți oferă o stare de bine. Îmbrățișarea conduce și la eliberarea endorfinelor, substanțe ce provoacă o stare de plăcere și diminuează tristețea.

Echilibrează sistemul nervos

Publicitate

Pielea conține receptori de presiune numiți corpusculii Pacini sau lamelari, care sunt conectați cu creierul prin intermediul nervului vag.
Aceștia ne ajută să simțim atingerea. În cadtul unor studii, s-a demonstrat că îmbrățișarea are rolul de a stimula reacția galvanică a pielii și de a echilibra întreg sistemul nervos.

Reduce stresul

Îmbrățișarea reduce stresul prin scăderea nivelului de cortizol din sânge, substanță numită și “hormonul stresului”. Atunci când cortizolul scade, este redusă stare de anxietate. De asemenea, un nivel scăzut al acestui hormon previne apariția hiperglicemiei și a diabetului. Studiile au arătat că îmbrățișarea și atingerea au un rol important în reducerea stresului.

Îmbunătățește sănătatea inimii

În timpul unei îmbrățișări, ritmul cardiac scade, ceea ce ajută la o mai bună funcționare a inimii și la prevenirea apariției afecțiunilor cardiace. În cadrul unui studiu realizat la Universitatea Carolina de Nord, din Statele Unite, partenerii care nu au avut niciun fel de contact au prezentat un ritm cardiac cu zece bătăi pe minut în plus față de partenerii care au avut voie să se îmbrățișeze.

Stimulează sistemul imunitar

În cadrul unui studiu în care au fost incluși 400 de adulți sănătoși, cercetătorii au analizat legătura dintre relațiile interpersonale și eficiența sistemului imunitar. Participanții au fost intervievați la finalul fiecărei zile, timp de două săptămâni, despre activitățile lor, inclusiv dacă au fost implicați în conflicte interpersonale și dacă au fost îmbrățișați. Apoi participanții au fost expuși la virusul gripei comune. Cercetătorii au descoperit că persoanele care au declarat că se simt susținute din punct de vedere soacial și că primesc frecvent îmbrățișări au avut mai puține sau deloc simptome și semne ale infecției.

Cei care au declarat că trec prin conflicte interpersonale și că nu primesc îmbrățișări au prezentat mai multe simptome ale gripei. Îmbrățișarea scade nivelul hormonului stresului, care poate afecta sistemul imunitar, și ajută astfel la îmbunătățirea imunității.

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala