Semnele care iti arata ca nu te iubesti cu adevarat si ce inseamna sa te iubesti pe tine insati!

Semnele care iti arata ca nu te iubesti cu adevarat si ce inseamna sa te iubesti pe tine insati!

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 March 2019 in Dezvoltare Personala

“Niciodată să nu distrugi cu cuvintele ceea ce ai creat cu liniştea.” — Charles Bukowski

Daca te iubesti pe tine insati vei fi capabila sa ii iubesti si pe altii intr-un mod care sa nu fie egoist si vei fi tu insati mai fericita, pentru ca vei lucra la dezvoltarea ta ca om.

Daca afli cum sa te iubesti pe tine insati, iti faci viata mai usoara si vei deveni o femeie mai vesela, mai implinita si vei fi capabila sa impartasesti dragostea si altora, in loc sa incerci cu disperare sa obtii dragostea celorlalti. Pe scurt, dragostea care te implineste este cea care vine din tine, nu de la altii, scriu cei de la Mindbodygreen.com.

Din ce in ce mai multi oameni descopera cat de importanta e iubirea de sine. Primul pas este sa constientizezi ca ai nevoie de ea. Apoi, sa o construiesti. Sa fii preocupata de dezvoltarea ta si de dragostea ta fata de tine.

4 lucruri care arata ca nu te iubesti pe tine insati

1. Esti egoista – Daca esti egoista si te gandesti ca in felul acesta te iubesti pe tine insati, dar nu te intereseaza cum ii afecteaza pe cei din jur comportamentul tau, nu se numeste ca te apreciezi! Inseamna ca esti egoista si atat!

2. Mananci nesanatos – Daca mananci multe dulciuri “pentru ca meriti” sau dai iama in miezul noptii la fast food, ca recompensa dupa o zi grea, nu e o dovada ca te iubesti pe tine insati. Dimpotriva, iti faci numai rau!

3. Justifici comportamentul urat fata de altii – Daca justifici faptul ca te infurii si esti nesuferita cu ceilalti prin faptul ca ai dreptul sa simti asta si spui ca astfel arati ca te iubesti pe tine insati, gresesti! Sigur ca ai voie sa te simti oricum, dar asta nu iti da dreptul sa fii rautacioasa si sa ii ranesti pe ceilalti!

4. Iti negi sentimentele negative – Daca stai inchisa in tine si iti negi sentimentele negative in timp ce te judeci pe tine insati, nu e o dovada de iubire de sine! Nu ii face responsabili nici pe altii pentru felul in care te simti!

Ce inseamna, de fapt, sa te iubesti cu adevarat

1. Iti privesti sentimentele cu compasiune – Daca te raportezi la propriile sentimente cu intelegere, daca incerci sa intelegi ce incearca sentimentele sa iti transmita, inseamna ca te iubesti.

2. Limitezi comportamentul care i-ar putea afecta pe altii – Sa te apreciezi pe tine insati inseamna, printre altele, sa fii disciplinata. Sa nu te ranesti pe tine, dar nici pe ceilalti.

3. Ai grija de sanatatea ta – Faci sport, esti atenta la ce mananci, dormi sapte-opt ore pe noapte si mergi la medic in mod constant? E important sa ai grija de tine si, cand te iubesti, nu ignori asta!

4. Petreci timp de calitate cu tine insati – Cand te iubesti pe tine insati iti aprecezi identitatea si petreci mult timp cu tine, descoperindu-te.

5. Ai grija de banii tai – Si faptul ca esti atenta la felul in care iti cheltuiesti banii, ca esti calculata si faci economii pentru situatii neprevazute inseamna ca ai grija de tine.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!