Semnele ca o va urma o despartire in relatia ta

In viata tindem sa fim de multe ori obedienti, sa facem ce spun altii pentru ca ii consideram mai importanti decat noi, mai siguri pe ei, mai capabili de a lua decizii sau doar pentru ca nu avem curajul de a ne spune punctul de vedere de frica, de jena ca interlocutorul ne-ar putea critica. Desi parerile noastre nu coincid intotdeauna cu ale celuilalt, uneori tindem sa ne supunem deciziei lui sau grupului. Chiar daca in viata ne ghidam dupa anumite reguli bine stabilite pentru toata lumea si avem niste limite in functie de care ne reglam conduita si libertatea de miscare, fiecare dintre noi are un punct de vedere care merita exprimat si care uneori poate face diferenta. Capacitatea de a spune ce gandim ne-o formam de mici copii. Daca atunci cand am vrut sa spunem ce gandim am primit o palma peste gura sau am auzit cuvinte ca: “taci, esti prea mic ca sa vorbesti”, “tu nu ai dreptate”, “vezi-ti de treaba ta”, ne-am pierdut treptat acest curaj. Desi am crescut si am inteles ca este bine sa ne spunem punctul de vedere, sa stim sa tinem o conversatie chiar si in conditiile in care avem pareri diferite de ale interlocutorului, obisnuinta de a spune “da, ai dreptate” sau de a nu spune nimic, pe care am dobandit-o in copilarie, ne franeaza libera exprimare. Astfel, facem de multe ori opusul a ceea ce dorim doar pentru ca e este greu sa spunem “nu”, “eu sunt de alta parere” sau “eu cred ca…”. Mai tarziu, ca adult, poate am avut ghinionul sa dam peste un sef care sa ne “pedepseasca” asemeni parintelui in felul sau si folosindu-se de puterea de care dispune, atunci cand nu am fost in acord cu cerintele lui. Dificultatea de a spune ceea ce gandim sau de a spune “nu” duc la acumularea frustrarilor, a stresului si chiar la dezvoltarea unor probleme somatice. Astfel se explica de ce ne trezim cu unele probleme de sanatate inexplicabile si carora nu le putem gasi rezolvarea. Capacitatea de a spune ce gandim se poate educa. Daca la inceput poate fi mai dificil sa ne exprimam punctul de vedere, incetul cu incetul, odata ce ne-am propus aceasta schimbare de atitudine, ne putem corecta. Important este sa ne dorim schimbarea si sa facem pasi mici in sensul acesta. Sunt situatii in care, spre exemplu, cand ne aflam intr-un grup in care se discuta o problema mult controversata, va fi mai greu sa luam cuvatul cu atat mai mult cu cat in astfel de situatii putem intalni persoane care monitorizeaza discutia. Atata timp insa cat suntem stapani pe punctul nostru de vedere si ni-l exprimam tare si raspicat, ne putem face auziti. Desi poate parea dificil, exercitiul exprimarii punctului de vedere poate deveni, cu timpul, un obicei care sa ne aduca multumire, siguranta de sine si chiar sanatate.
Publicitate

Atunci cand decidem sa facem pasul cel mare, al casatoriei, hotaram ca va fi pentru totdeauna, la bine si la rau. La inceput, suntem indragostiti si nu vedem si latura mai putin placuta a partenerului sau o trecem cu vederea. Insa, in timp, aceasta se accentueaza, nu dispare. Cu durere in suflet, cand ne dam seama ca nu suntem compatibili sau ca acest mariaj ne face rau, luam decizia sa punem punct la ceea ce canva a fost o frumoasa poveste de iubire.

Iata care sunt semnele care iti arata ca o casatorie nu va dura:

Unul dintre parteneri este foarte critic

Dupa ce a trecut perioada euforica, oamenii se intorc la vechile obiceiuri si se comporta conform personalitatii lor. Unul dintre motivele pentru care oamenii se despart este faptul ca in cuplu exista mereu un subiect de discutie cu privire la celalalt. Incompatibilitatea valorilor fiecaruia se vede zi de zi, iar cel obisnuit sa critice traieste cu speranta ca persoana iubita se va schimba. Conflictul care se bazeaza pe aceasta tema vine din neacceptarea partenerului asa cum este. Sfatul terapeutului in acest caz este punerea in balanta dorinta adevarata de a te schimba. Daca raspunsul este negativ, atunci poate ca ideea unei casatorii nu este atat de buna, deoarece conflictul si nemultumirea vor persista.

Cei doi cred ca sunt incompleti unul fara celalalt

Aceasta credinta vine din educatie, si anume ca trebuie sa gasesti o persoana care sa te completeze. Avand incredere in acest mesaj, cei doi indragostiti cred despre ei ca nu sunt de ajuns si ca au nevoie de cineva pentru a fi fericiti. Astfel, arunca responsabilitatea pe umerii partenerului care are misiunea de a-l face fericit pe celalalt. Insa asta denota nesiguranta si un semn de imaturitate si il determina pe celalalt sa se indeparteze din cauza presiunii care se pune pe el.

Unul dintre parteneri cauta scuze celuilalt

La inceput, totul pare perfect si suntem convinsi ca persoana de langa noi este persoana pe care am asteptat-o toata viata. Insa nici intr-o viata de om nu reusim sa cunoastem un om cu adevarat. Sunt situatii in care persoana draga nu ne spune totul, insa trecem cu vederea crezand ca totul este in regula. Doar dupa ce suntem pusi in fata faptului implinit ne dam seama cu adevarat cine este persoana de langa noi. Si aici importante sunt valorile dupa care se ghideaza fiecare. Daca cuplul hotaraste sa aiba un copil, de exemplu, este important ca amandurora sa-si doreasca sa aiba copii. In caz contrar, daca nu s-a discutat despre acest subiect si partenerii nu se cunosc destul de bine, este posibil sa afle acest lucru de-abia dupa aparitia copilului, ceea ce ar duce la un conflict serios intre cei doi.

Relatia e pe locul al doilea

Daca ai observat ca familia, prietenii sau cariera sunt pe primul loc, ai de-a face cu o problema destul de importanta in cadrul cuplului. Sunt perioade in care atentia ne este solicitata mai mult de familie cand cineva este bolnav sau un proiect la serviciu, dar cand acest lucru se transforma intr-o obisnuita, se ridica un semn de intrebare asupra partenerului care pare ca vrea sa evite relatia in care se afla. Pana la urma, intr-un cuplu sunt doi oameni care se pot baza unul pe celalalt si in moemntele frumoase si in cele mai putin placute. Excluderea unuia inseamna ca ceva nu este in regula si e bine sa ai o discutie in acest sens in care sa clarifici lucrurile.

Cuplul nu functioneaza ca un parteneriat

Intr-o relatie sanatoasa, cei doi oameni au drepturi egale si trebuie sa se simta in siguranta pentru a-si exprima emotiile si a fi ei insisi. In momentul in care exista o competitie in care unul vrea sa castige tot timpul, iar celalalt doar sa fie obedient, apare sentimentul de nemultumire si de dezechilibru care, in cele din urma, va duce la separare.

Unul dintre parteneri crede ca celalalt ii datoreaza ceva

Atunci cand facem ceva pentru persoana draga, putem avea asteptari intr-o relatie nesanatoasa sa ni se intoarca efortul cu care l-am sprijinit pe celalalt. In acest caz, se creeaza un conflict in care fiecare lucru facut trebuie rasplatit, fapt care seamana mai mult cu un schimb, nu cu impartasirea iubirii pe care o avem fata de partener. In final, povestea de dragoste se va destrama, deoarece era bazata pe un schimb de interese si pe asteptari, nu pe iubire neconditionata.

Publicitate

Lipsa apropierii emotionale si fizice

Lipsa intimitatii dintre cei doi inseamna ca ceva s-a intamplat pe parcursul relatiei. Daca partenerul tau nu este si cel mai bun prieten caruia sa-i spui totul cu cea mai mare incredere, atunci relatia incepe sa se clatine. In plus, lipsa contactului fizic poate fi o problema sau o lipsa de comunicare care duce, inevitabil, la despartire. Pentru a contrabalansa acest lucru, planuieste momente frumoase cu cel drag, reconstruieste relatia cum a fost la inceput, faceti impreuna lucruri amuzante. Daca intr-o relatie nu exista incredere, respect, bunatate si iubire, atunci e recomandat sa lucrati la problemele care au aparut pe parcurs si sa gasiti o solutie.

10 semne ale persoanelor care nu sunt gata pentru o relație adevărată

Să recunoaștem, cu toții ne dorim o relație. Cu toate acestea, unii vor doar ceva ocazional și fără prea multe angajamente. Este important să identifici anumite semne care ar putea însemna că cealaltă persoană nu vrea mai mult de la o relație decât ceva de moment. Astfel de clarități te-ar putea ajuta să eviți dezamăgirea de la sfârșit.

Nu sunt progresivi cu privire la relația lor

Relația se aseamănă cu o plantă. Trebuie să fie cultivată pentru a crește. O astfel de evoluție o va conduce spre solidaritate și siguranță. Cu toate acestea, dacă o persoană nu este dispusă să își irosească energia pentru a duce o relație la maturitate, atunci este evident că acea persoană nu este gata de ceva serios.

Preferă mai degrabă să obțină, decât să ofere

Nu sunt în stare să facă sacrificii care i-ar consuma sau care i-ar implica mai mult. Nu se simt bine când oferă prea multe, pentru că le place să simtă controlul atunci când doar obțin lucruri.

Nu au construit relații considerabile în trecut

Au trecut prin multe relații de scurtă durată și nu pot să definească o relație adevărată. Indiferent de situație,este evident că nu au depus prea mult efort pentru ca o relație din trecut să fie cu succes.

Sunt nesiguri

În acțiunile sau discuțiile despre ceva mai serios, vor deveni nesiguri. Nu vor fi foarte clari cu privire la ce doresc de la o relație adevărată, iar nesiguranța lor împinge un astfel de angajament spre eșec.

Au fost răniți de multe ori

Este un semnal de alarmă. Dacă au fost răniți, nu sunt în stare să ia lucrurile în serios, pentru că le este greu să treacă peste durerea de a investi emoții și de a le pierde într-un sfârșit. Preferă să joace sigur și la distanță.

Îți evită familia și prietenii

Îți văd familia și prietenii ca elemente ce reprezintă angajamentul și responsabilitatea, fapt pentru care nu sunt încă pregătiți. Vor evita întâlnirile cu oamenii apropiați ție.

Fac cereri inutile

Ai putea spune că sunt perfecționiști sau că te sâcâie la cap pentru a te distrage de la momentele frumoase care s-ar putea naște din relația voastră. Vor aștepta ca atât tu, cât și circumstanțele să fie perfecte.

Văd părțile negative ale aflării într-o relație

Nu văd avantajele relațiilor. Sunt împotriva lor când vorbesc cu prietenii sau familia. Par să nu înțeleagă profunzimea și semnificația unei relații și preferă să vorbească negativ despre aceasta.

Nu au încredere în alții

Tind să nu aibă încredere în alți oameni, mai ales pentru a le oferi emoțiile și sentimentele lor. Se tem că vor fi trădați, iar sentimentele le vor fi rănite. Astfel, încearcă să joace în condiții de siguranță și se ascund în spatele unei măști.

Își doresc să fie liberi

Își prețuiesc libertatea și nu vor ca independența să le fie amenințată de cineva. Consideră că o relație serioasă este un obstacol în calea de-a fi liber și de a face ceea ce vor. Este rolul tău să descifrezi aceste semne și să fii dispus să le oferi unor astfel de persoane spațiul de care au nevoie.


Publicitate


Alte Articole