Semne de avertizare ale problemelor renale

Semne de avertizare ale problemelor renale

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 March 2021 in SanatateSfaturi

Notă! Orice problemă este mai ușor de rezolvat în etapa inițială.

Oboseala constantă

Rinichii filtrează toxinele din sânge și le elimină în urină. Când rinichii nu funcționează corect, toxinele se pot acumula în corpul dumneavoastră. Unul dintre cele mai frecvente semne este oboseala. Este posibil să vă simțiți slăbit, distras, etc.

Piele iritata

Acest lucru se poate întâmpla dacă rinichii nu reușesc să elimine toxinele și se acumulează în sânge. Apoi, apare o erupție și / sau mâncărime pe piele.

Față și picioare umflate

Când rinichii nu îndepărtează bine sărurile, lichidul se acumulează în corp. Acest lucru poate duce la umflarea mâinilor, picioarelor, gleznelor, călcâielor sau feței. Proteinele excretate în urină pot apărea ca umflături în jurul ochilor.

Crampe musculare

Crampele la nivelul picioarelor și în alte zone pot fi un semn al afectării funcției renale. Un dezechilibru în nivelurile de sodiu, calciu, potasiu sau alte niveluri de electroliți vă poate perturba mușchii și nervii.

Dispnee

În cazul bolilor renale, organele dumneavoastră nu produc suficient un hormon numit eritropoietină. Fără aceasta, puteți deveni anemic și vă puteți simți lipsa de aer. Un alt motiv este acumularea de lichide deja menționată. Vă poate face dificil să vă respirați. În cazurile severe, în somn poți simți că te îneci.

„Ceață” în minte

Creierul dvs. poate fi grav afectat atât de toxine, cât și de anemie, ceea ce reduce aportul de oxigen către creier. Este posibil să vă simțiți amețit și să aveți probleme de concentrare și de memorie.

Apetit slab

Boala renală poate provoca greață sau vărsături și tulburări de stomac. Rezultatul este pierderea poftei de mâncare și a greutății.

Respirație urat mirositoare

În plus, toxinele din sânge pot conferi mâncării un gust metalic sau alt gust neplăcut.

Urină spumoasă, maro sau sângeroasă

Urina spumoasă poate fi un semn al unei cantități prea mari de proteine ​​numită albumină. Acesta ar putea fi rezultatul unor probleme cu rinichii. Un simptom similar este urina maronie sau foarte palidă. Insuficiența funcției renale poate provoca, de asemenea, pătrunderea sângelui în vezică. În plus, sângele din urină poate fi cauzat de pietre la rinichi, tumori sau infecții.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!