Semne care arată că o femeie se respectă

Semne care arată că o femeie se respectă

Publicat de Larisa Moldovan pe 19 November 2022 in Lecții de viațăPersonalitate

Cred că toate femeile au auzit măcar o dată în viață zicala ,,Prima dată trebuie să te iubești pe tine însuți, iar abia după aceea oamenii din jur vor începe să te iubească”. Începe cu tine și lumea înconjurătoare va răspunde în același mod.

Dar din anumite motive aceasta nu este o regulă, nu se întâmplă întotdeauna acest lucru. Cum arată de fapt o femeie care se respectă și se iubește pe ea însăși. Ce înseamnă asta?

Mulți bărbați se vor gândi imediat la un sentiment de importanță personală. De exemplu, dacă se iubește pe sine, atunci are o stima de sine ridicată. Dar în realitate nu este chiar așa. Da, aceste concepte seamănă între ele, dar există și o diferență între ele.

Stima de sine ridicată reprezintă mai degrabă vanitatea, aici nu se pune problema de respect. Banala îngăduință de sine este o abordare complet greșită a vieții. În acest fel nu vei face decât să sperii oamenii din jurul tău.

Iată cum se comportă o femeie care se respectă și se iubește pe sine:

Nu stă după niciun bărbat, ea trebuie să se simtă dorită

Una dintre cele mai mari probleme pentru femei. Se întâmplă foarte des să se îndrăgostească și să înceapă relații cu bărbați, sunt gata să îndure orice umilință și sunt gata să alerge oriunde pentru a fi lângă această persoană.

Ce se întâmplă în acest caz? Autodepreciere completă. O femeie nu-și prețuiește timpul și își oferă sentimentele cuiva care nu simte același lucru. În esență, aceasta este vanitate. Dorința de a poseda pe cineva care nu dorește acest lucru, este complet egoist.

Aceasta este o demonstrație completă a lipsei de respect față de ceilalți și, în consecință, față de ea însăși. La urma urmei, încercarea de a închide pe cineva într-o cușcă este o modalitate deliberat nepotrivită. Când încerci să faci asta cu cineva, ajungi să te prinzi singur în capcană.

Dragostea este adevărată doar atunci când există respect unul pentru celălalt și libertate. Dorința de a poseda pe altul este absurdă. Obsesia pentru altcineva este întotdeauna rezultatul lipsei de respect pe tine însuți.

O femeie care se respectă pe sine nu va sta niciodată după un bărbat, nu va trage de el să o iubească, ea trebuie să se simtă iubită, trebuie să vadă că omul de lângă ea o dorește, că ar face orice pentru ea.

Nu vor sta în relații toxice

Fetele tinere nu mai sunt predispuse la asta. În societatea modernă predomină sentimentul propriei aroganțe, dar femeile în vârstă se află foarte des într-o astfel de situație.

Soțul este un abuzator, vorbește urât, este leneș etc. Cu toate acestea, femeile încă așteaptă un miracol, că poate la un moment dat se va schimba. Anterior, toată lumea trăia într-un asemenea fanatism. Că vor putea schimba pe cineva, că vor reuși să-l aducă pe calea cea bună, dar spre dezamăgirea lor, niciodată nu s-a întâmplat asta.

Multe femei rămân într-o relație sau căsnicie toxică doar pentru că despărțirea li se pare un păcat. Da, te afli într-o căsnicie, dar cu ce preț, cu prețul fericirii tale. Te simți nefericită, dar nu vrei să te desparți pentru că nu se cuvine, așa că te complaci și rămâi acolo unde ești.

Mulți oameni uită că în relații trebuie să existe acceptare. Dacă ești dispus să iubești pe cineva așa cum este și nu simți nevoia să îl schimbi, atunci ai găsit persoana potrivită. Însă, dacă simți nevoia să schimbi pe cineva, atunci acea persoană nu a fost potrivită pentru tine de la început. Dacă ești lângă persoana potrivită, trebuie să simți că poți face și spune orice vrei, nu trebuie să te simți restricționat.

O femeie care se respectă nu va avea răbdarea sau dorința să schimbe pe cineva. Ea va pleca în momentul în care se va simți nefericită și va căuta pe cineva care se va ridica la standardele sale.

Nu se lasă condusă de societate

Toată lumea spune: ,,Trebuie să te căsătorești!” Iar după aceea vei deveni ca o servitoare pentru bărbatul de lângă tine.

Un lucru tipic, din cauza căreia multe femei își pierd o parte din viața lor. Ele se căsătoresc de multe ori cu bărbați pe care îi cunosc de puțin timp, doar pentru că ,,așa spune societatea”, că au vârsta la care trebuie să se așeze la casa lor.

În zilele noastre este perfect normal să întemeiezi o familie la 30, la 35 de ani, și chiar și dacă alegi să nu te căsătorești este normal, fiecare poate și trebuie să facă strict ce vrea cu viața sa. A face ceva doar de dragul de a face acel lucru este o utopie.

De ce să lași societatea să îți dicteze viața, dacă poți să o construiești singură? Trebuie să faci doar ceea ce crezi tu că este bine pentru tine, trebuie să faci doar ceea ce te face pe tine fericită, viața ta stă numai în mâinile taleDistribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!