Semne că nu îți trăiești viața ta, ci viața unui alt membru al Familiei. Sau ce este loialitatea în sistemul familial

Semne că nu îți trăiești viața ta, ci viața unui alt membru al Familiei. Sau ce este loialitatea în sistemul familial

Publicat de Larisa Moldovan pe 18 June 2023 in Spiritualitate

Loialitatea înseamnă fidelitatea sau devotamentul față de ceva. În sistemul de familie, loialitatea este un set de atitudini, reguli și alegeri care sunt insuflate persoanelor încă din copilărie. Aceasta implică atașamentul față de valorile familiei. Aceste valori pot fi pozitive sau negative în ceea ce privește dezvoltarea voastră.

Iubirea față de familie, teama obsesivă de a pierde apartenența la ea, vă provoacă inconștient să mergeți pe aceleași căi pe care și cei apropiați le-au urmat, să respectați “regulile” stabilite în sistemul de familie, chiar și pe cele negative. Cu alte cuvinte, să fiți loiali sau fideli sistemului de familie.

Există cazuri în care puteți repeta destinul unui membru al familiei din cauza sentimentului de vină. Adică, dacă nu urmați aceeași cale, îi trădați pe cei din jur. Acest lucru se întâmplă, de asemenea, în mod inconștient.

De exemplu, bunica a fost doctoriță, mama ta este doctoriță și tu simți ,,obligația” de a te face doctoriță. Sau mama a lucrat două slujbe și tu lucrezi două slujbe și te ocupi de toți membrii familiei. Tatăl tău este preot, iar tu vei deveni preot pentru că toată lumea așteaptă asta de la tine și nu vrei să-ți dezamăgești familia.

A doua formă în care se poate manifesta loialitatea față de familie este respectarea tradițiilor din cadrul familiei. Acestea pot fi tradiții specifice anumitor culturi, zone, familii, naționalități. Cert este faptul că, dacă părinții și bunicii sunt loiali acestor tradiții, atunci și tu trebuie să fii la fel.

Loialitatea spirituală față de familie poate să se manifeste și sub forma “sindromului aniversar”. Sindromul aniversar este repetarea, de către membrii familiei, a unor evenimente dificile și traumatice sau, dimpotrivă, a unor evenimente pozitive, la aceeași vârstă sau în aceeași dată.

Nu puteți conștientiza fenomenul aniversar. Cu toate acestea, oamenii încep să simtă că se apropie ceva important din timp. Acest lucru poate fi indicat de intuiție sau prin vise ciudate. În plus, persoana poate simți o anxietate inexplicabilă, frică, apatie sau chiar un sentiment de condamnare. Toate aceste sentimente distructive pot duce la boală sau accidente nefericite.

Ce trebuie să faceți pentru a ieși din ,,sindromul aniversar”?

Dacă în familia voastră se repetă evenimente tragice, ar trebui să rostiți următoarele cuvinte, ideal de mai multe ori pe zi și timp de cel puțin 21 de zile, până când aceasta devine o rutină în subconștientul vostru:

,,Eu – sunt eu, am propriul meu destin. Aleg propria cale. Nu trebuie să repet destinul celor dragi. Aleg viața, aleg un alt destin.”

Dacă sindromul aniversar afectează o persoană dragă, discutați cu acea persoană, spuneți-i despre viața persoanei ale cărei destine le repetă. Este important ca ea să conștientizeze că repetă destinul altcuiva și să înceapă să facă pași pentru a se elibera de loialitatea distructivă.

Așadar, loialitatea față de familie se poate manifesta prin multe moduri, conștiente sau inconștiente. Din punct de vedere al loialității inconștiente, adică cea spirituală, trebuie să analizezi și să faci legătura dintre viața bunicilor și viața părinților. Dacă ambii au avut un destin negativ, atunci trebuie să scapi de energia distructivă cât mai repede.

Din punct de vedere conștient, trebuie să alegi cu grijă cum îți exprimi loialitatea, nu trebuie să urmezi o anumită cale doar pentru că părinții sau bunicii tăi au urmat-o. Tu ai viața ta și trebuie să faci ceea ce îți place ție. Ca formă de loialitate, trebuie doar să îi vizitezi și să ții constant legătura cu ei, dar nu trebuie să îi lași să îți ,,aleagă” viitorul.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!