Semne că arterele au depuneri de colesterol și ce alimente ajută la curățarea lor

Semne că arterele au depuneri de colesterol și ce alimente ajută la curățarea lor

Publicat de Larisa Moldovan pe 13 January 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Un stil de viață sedentar și o alimentație slabă pot duce la înfundarea arterelor. De-a lungul anilor, arterele tind să adune pe pereții interiori depuneri și, prin urmare, își pierd elasticitatea.

Următorii factori influențează apariția acestei probleme grave de sănătate:

  • Fumatul
  • Niveluri ridicate de colesterol și trigliceride
  • Tensiune arterială crescută
  • Stil de viată sedentar
  • Obezitatea
  • Diabet
  • Stres
  • Consumați alimente bogate în grăsimi saturate și colesterol.
  • Ereditate, moștenit

Riscuri grave pentru sănătate

Blocarea arterelor este o problemă de sănătate care se dezvoltă treptat, dar poate avea consecințe foarte grave. În cele din urmă, totul poate duce la angina pectorală sau atac de cord.

Acesta este motivul pentru care este foarte important să evitați factorii de risc și să consumați regulat oricare dintre următoarele ceaiuri medicinale care vă vor ajuta să vă curățați arterele în mod natural.

1. Ceai de Păducel

Această plantă a fost folosită de secole pentru a proteja inima și arterele. Datorită conținutului său ridicat de flavonoide și minerale, păducelul ajută la dilatarea arterelor coronare și la îmbunătățirea circulației sanguine în general .

Astfel, este adesea recomandat pentru tratamentul tahicardiei, aritmiilor, migrenelor și hipertensiunii arteriale. De asemenea, este un sedativ ușor care ajută la calmarea sistemului nervos și la combaterea insomniei.

2. Ceai de Mușețel

Mușețelul este unul dintre cele mai populare ceaiuri din lume și este cunoscut pentru capacitatea sa de a calma sistemul nervos și de a îmbunătăți digestia. Cu toate acestea, trebuie să menționăm și capacitatea sa de a dilata arterele și de a combate inflamațiile, ceea ce ajută la îmbunătățirea circulației sângelui.

Mușețelul este un ingredient excelent pentru scăderea tensiunii arteriale.

3. Suc de Țelină

Țelina este bogată în vitaminele A, C și E, precum și în minerale precum zincul și seleniul, care ajută la îmbunătățirea sănătății sângelui. De asemenea, conține ftalidă, un compus care relaxează mușchii din jurul arterelor, ajutând vasodilatația pentru un flux sanguin mai bun.

Țelina este, de asemenea, unul dintre cele mai bune alimente detoxifiante, deoarece ajută la eliminarea toxinelor și a excesului de lichide și chiar are proprietăți laxative. Sucul său se potrivește bine cu fructe precum măr, pere și ananas.

4. Suc de Pere

Perele ajută la reglarea tensiunii arteriale, deoarece conțin o cantitate ridicată de potasiu care ajută la dilatarea arterelor și vaselor de sânge, previne formarea cheagurilor de sânge și îmbunătățește funcția cardiovasculară.

Perele sunt o opțiune excelentă pentru a face suc, deoarece nu trebuie să adăugați îndulcitori suplimentari.

5. Suc de Ananas

Ananasul acționează la fel ca perele, deoarece este bogat în potasiu și ajută la controlul tensiunii arteriale. În plus, ananasul este benefic în lupta împotriva obezității, deoarece ajută la pierderea treptată în greutate. Puteți mânca pulpă de ananas sau stoarce sucul.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!