Semne ale unei persoane cu suflet negru

Semne ale unei persoane cu suflet negru

Publicat de Larisa Moldovan pe 6 June 2023 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSpiritualitateViata

În lumea noastră există tot felul de oameni, atât buni, cât și răi. Un proverb vechi spune că sufletul străin e întunecat, deoarece oamenilor le este aproape imposibil să știe ce intenții au alții.

În mod natural, cu toții vrem să avem lângă noi persoane în prezența cărora ne simțim fericiți și confortabil. Dar uneori, în viața noastră poate apărea o persoană toxică, care are numai intenții rele. Este mai bine să stăm cât mai departe de astfel de oameni, deoarece negativitatea lor nu numai că ne consumă forțele vitale, ci este și contagioasă.

Semnele unei persoane cu suflet întunecat:

1. Lipsa empatiei.

O persoană cu suflet întunecat nu este capabilă să empatizeze problemele celorlalți. Mai mult, atunci când cineva le cere ajutorul, ei vor întoarce spatele.

Pe lângă faptul că nu sunt empatici, acești oameni se și bucură de necazurile și problemele altora. Ei se delectează cu nefericirea și suferințele celor din jur și încearcă să înrăutățească lucrurile pentru a obține și mai multă energie de la interlocutor.

2. Este manipulatoare.

Când o persoană cu suflet întunecat face un favor, poți fi sigur că face acest lucru doar ca să obțină ceva de pe urma lui. Dacă este în interesul ei, o persoană întunecată se va ascunde în spatele intențiilor bune.

În acest caz este foarte dificil să identifici o persoană cu suflet întunecat, deoarece ea te manipulează printr-un comportament prietenos, încearcă să facă o impresie bună în fața celor din jur, dar în realitate are mereu propriile sale interese ascunse. Odată ce obține ceea ce își dorește, se transformă de la o persoană plăcută și prietenoasă la o persoană egoistă și crudă.

3. Instigă la ură.

Oamenii cu suflet întunecat știu să distorsioneze adevărul, să întoarcă oamenii unul împotriva celuilalt și să pună la cale conspirații. Astfel de oameni sunt foarte ipocriți și intenția lor este întotdeauna de a obține un beneficiu și de a denigra numele victimei. Dacă aveți o astfel de persoană în jurul vostru, puteți fi sigur că are un suflet întunecat.

4. Vorbește agresiv.

O persoană cu suflet întunecat nu își poate controla emoțiile, este crudă și agresivă. Într-un acces de furie, aceasta va întrece cu ușurință toate limitele și își va îndrepta răutatea atât asupra celui care l-a enervat, cât și asupra celorlalți din jur. El își varsă cu furie toată negativitatea și își descarcă mânia asupra oamenilor complet nevinovați.

5. Încep conflicte din orice.

Oamenii cu suflet întunecat nu pot trăi fără conflicte. Sufletul lor întunecat râvnește după haos și spectacol. Astfel de oameni se străduiesc mereu să provoace discordie între ceilalți și știu ce să spună pentru a declanșa un adevărat război. Orice ceartă aparent inofensivă lângă o persoană cu suflet întunecat se încheie cu un scandal enorm.

6. Vede partea negativă în orice

Oamenii cu suflet întunecat sunt foarte invidioși, îi critică și le fac reproșuri celor din jur, mereu se plâng și se dau victime. Atunci când sunteți în preajma unei astfel de persoane, vă simțiți tensionați și inconfortabil. Chiar și prin simpla ei prezență, o persoană cu suflet întunecat vă epuizează forțele vitale și vă umple cu pesimism și negativitate.

7. Dorința de a face rău.

O persoană cu suflet întunecat poate răni cu ușurință chiar și pe cei mai apropiați oameni. Mereu va râde de defectele celorlalți, va ironiza realizările, convingerile sau credințele altora pentru a-i face să se simtă prost. Ea va distruge, pur si simplu, stima de sine a oamenilor fără pic de remușcare.

Dacă aveți o astfel de persoană în jurul vostru, cel mai bine este să vă îndepărtați și să rupeți orice legătură cu ea, cât mai repede posibil, astfel vă veți proteja sănătatea psihologică.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!