Semințe de busuioc pentru psoriazis, căderea parului si cataractă

Semințe de busuioc pentru psoriazis, căderea parului si cataractă

Publicat de Larisa Moldovan pe 14 February 2021 in Revista SufletuluiSanatateSfaturi

În ziua de azi există o mulțime de alimente și superalimente care sunt foarte benefice pentru organism. Dar, în această abundență, acele alimente și ierburi simple și accesibile pe care le-au folosit bunicile noastre în tratarea bolilor se pierd complet. Astăzi sunt deseori preferate pastilele mai puțin utile și uneori foarte dăunătoare. De aceea, vă vom prezenta un produs natural de care foarte multă lume a uitat: semințele de busuioc. Proprietățile benefice ale semințelor de busuioc sunt atât de diverse încât acest produs trebuie inclus imediat în alimentația dumneavoastră.

Beneficiile semințelor de busuioc pentru sănătate

1. Ajută la pierderea în greutate

Semințele de busuioc conțin fibre care ajută la menținerea sațietății pentru o perioadă lungă de timp. Și atunci când sunt înmuiate, acestea își măresc volumul de până la 30 de ori, lucru care le va face și mai eficiente.

2. Întăresc părul

Conținutul de proteine, fier și vitamina K are un efect benefic asupra sănătății părului, previne căderea acestuia și stimulează creșterea părului din foliculi.

3. Îmbunătățesc sănătatea pielii

Prezența flavonoidelor și a antioxidanților ajută la menținerea și chiar îmbunătățirea sănătății pielii. În plus, chiar și unele afecțiuni ale pielii, cum ar fi psoriazisul sau eczemele, pot fi tratate cu semințe de busuioc. Este suficient să amestecați 100 ml. ulei de cocos cu o lingură de semințe de busuioc zdrobite. Încălziți ușor acest amestec, strecurați-l și masați pielea afectată cu remediul natural rezultat.

4. Scad aciditatea stomacului

Semințele de busuioc au un efect calmant asupra stomacului. Trebuie doar să adăugați o lingură de semințe zdrobite într-un pahar de lapte, să amestecați și să îl beți atunci când simțiți arsuri la stomac. Astfel, semințele vor scade aciditatea stomacului.

5. Reduc nivelul zahărului din sânge

Semințele de busuioc înmuiate în lapte proaspăt ajută la tratamentul împotriva diabetului de tip 2. Datorită conținutului lor de fibre dietetice, nivelul zahărului din sânge poate fi controlat.

6. Detoxifică stomacul

Într-adevăr, semințele de busuioc pot acționa și ca laxativ, deoarece curăță stomacul și elimină toxinele din corp. Puteți pur și simplu să le îmbibați în apă, apoi să le amestecați cu apă și să beți amestecul rezultat.

7. Echilibrează temperatura corpului

Dacă vă este prea cald pe timp de vară, atunci semințele de busuioc vă vor veni în ajutor. Trebuie doar să le adăugați în băuturile preferate și căldura nu va mai fi simțită atât de mult.

8. Îmbunătățesc calitatea vederii

La fel ca și morcovii, semințele de busuioc au o cantitate mare de vitamina A, necesară persoanelor cu deficiențe de vedere. Utilizarea semințelor de busuioc va preveni problemele comune de vedere, cum ar fi cataracta sau degenerescența maculară.

Printre altele, semințele de busuioc au o mare valoare nutrițională. Conțin uleiuri esențiale, betacaroten, luteină, vitaminele A și K, precum și minerale: calciu, magneziu, mangan, potasiu și cupru.

9. Sunt o alternativă perfectă a semințelor de chia

Semințele de busuioc sunt o alternativă excelentă a semințelor de chia, până și aspectul este asemănător. Semințele de busuioc sunt puțin mai mari decât semințele de chia, dar au un profil nutrițional similar. Cele mai vizibile diferențe nutriționale sunt că semințele de chia conțin de două ori mai multe grăsimi omega-3, dar mai puține fibre decât semințele de busuioc.

Modalități de a integra semințele de busuioc în alimentație

Puteți găsi diverse rețete online care includ semințe de busuioc. Aroma lor subtilă se combină ușor cu diferite feluri de mâncare, cu excepția rețetelor care servesc la ameliorarea bolilor enumerate mai sus.

De exemplu, puteți folosi semințe de busuioc în:

  • – limonadă și alte băuturi răcoritoare;
  • – supe;
  • – sosuri pentru salate;
  • – iaurt;
  • – budincă;
  • – fulgii de ovăz;
  • – clătite integrale;
  • – pâine și brioșe.

Când folosiți semințe de busuioc în produse de patiserie, le puteți măcina și folosiți pentru a înlocui o parte din făină în loc să le adăugați pre-îmbibate.

Alternativ, puteți folosi semințe de busuioc înmuiate pentru a înlocui ouăle în produse de patiserie. Folosiți 1 lingură (13 grame) de semințe de busuioc înmuiate în 3 linguri (45 ml) de apă pentru a înlocui 1 ou.

Semințele de busuioc sunt contraindicate la copii și vârstnici deoarece scad nivelul de estrogen. Cu toate acestea, medicina alternativă folosește semințele de busuioc de cel puțin o mie de ani. Este bine că astăzi popularitatea lor a crescut din nou.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!