Secretul fericirii este ca nu exista un secret. Oricine poate fi fericit. Indiferent de starea materiala si sociala.

Secretul fericirii este ca nu exista un secret. Oricine poate fi fericit. Indiferent de starea materiala si sociala.

Publicat de Larisa Moldovan pe 16 January 2020 in Dezvoltare Personala

“Fericirea cuprinde cinci părți. O parte este luarea hotărârilor corecte; a doua este sănătatea trupeasca și simțuri bune; a treia este reușita în ceea ce întreprinzi; a patra este reputația printre oameni; și a cincea abundența de bani și de bunuri folositoare pentru viață.” – Platon

De multe ori m-am intrebat care este secretul oamenilor fericiti. Sau daca acestia exista cu adevarat si nu sunt doar o plasmuire a mintilor noastre inocente si visatoare. Pana cand am ajuns sa cunosc astfel de oameni: fericiti, cu inima la vedere, zambitori, optimisti si plini de bucurie si entuziasm. Da, fericirea exista. Si oamenii fericiti nu sunt Fata Morgana, ci chiar invingatorii greutatilor de zi cu zi si incercarilor vietii.

Cand eram mai mica credeam ca oamenii destepti sunt fericiti. Ori de cate ori auzeam pe cineva ca studia la o facultate importanta il asociam cu un om pe deplin fericit.

Astazi nu mai cred asta. Pentru ca pur si simplu am mai crescut. Si pentru ca am mai invatat ceva intre timp.

Astazi sunt convinsa ca fericirea nu tine de IQ si nici de EQ. Nici de bogatie si nici de saracie. Nici de singuratate si nici de iubire. Fericirea nu tine decat de noi. De fiecare in parte. Sunt alegerile pe care le facem in fiecare zi care ne aduc fericirea. Sunt zambetele pe care decidem sa le purtam chiar si atunci cand greutatile vin ca bolovanii asupra noastra. Sunt gandurile pline de speranta si optimism pe care le preferam in ciuda framantarilor si grijilor de zi cu zi. Sunt eforturile si sacrificiile pe care le facem pentru cei dragi, pentru noi, pentru o viata mai buna. Sunt gesturile de omenie, bunatate si generozitate pe care decidem sa le facem pentru altii. Sunt toate lucrurile, gandurile, emotiile, sentimentele si trairile pe care le purtam in sufletele noastre care ne aduc fericirea.

Secretul fericirii este ca nu exista un secret. Oricine poate fi fericit. Indiferent de starea materiala si sociala.

Secretul fericirii suntem fiecare in parte. Pentru ca de noi tine sa fim fericiti, sa luam decizii corecte, sa facem lucrurile bine, sa fim onesti si buni unii cu altii, sa oferim iubire si suport, sa ne purtam in cel mai frumos mod posibil cu cei din jurul nostru.

Secretul fericirii este echilibrul. Aceasta este concluzia la care am ajuns. Echilibru in suflet, in minte, in viata de zi cu zi, in alegerile pe care le facem, in visurile pe care cautam sa le realizam, in eforturile pe care le decidem sa le facem, in limitele pe care dorim sa le desfiintam.

Nu e usor sa fii fericit! Dar nici imposibil nu este.

“De-a lungul vieții nu au loc prea multe evenimente extraordinare. Dacă nu te trezești cu bucurie și mergi la muncă și-ți închei ziua cu plăcere, nu te bucuri de compania familiei sau a prietenilor la masă, sunt șanse mari să nu fii fericit. Dacă fericirea ta depinde de evenimente majore precum o slujbă extraordinară, mulți bani, o căsnicie perfectă, o excursie la Paris, atunci probabil nu vei fi fericit prea mult timp. Dacă, pe de altă parte, fericirea ta depinde de un mic dejun bun, florile din grădină, o băutură sau un pui de somn, atunci ai multe șanse să ai parte de multă fericire.” – Andy RooneyDistribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!