Secretele si trasaturile oamenilor intelepti – “Lucrurile simple sunt și cele extraordinare și numai cei înțelepți pot vedea asta.” – Paulo Coelho

Secretele si trasaturile oamenilor intelepti – “Lucrurile simple sunt și cele extraordinare și numai cei înțelepți pot vedea asta.” – Paulo Coelho

Publicat de Larisa Moldovan pe 12 December 2018 in Dezvoltare Personala

“O persoană iubitoare trăiește într-o lume iubitoare. O persoană ostilă trăiește într-o lume ostilă ; fiecare întâlnește în viața propria lui reflectare.” – Ken Keyes, Jr.

Raspunde repede: Cine este cel mai intelept om pe care il cunosti? Dupa ce dai raspunsul analizeaza care sunt motivele pentru care consideri intelepte respectivele persoane.

Intelepciunea este ceva ce poate fi cultivat.Este un cumul de cunostinte, compasiune, gandire. Care sunt secretele oamenilor intelepti? Afla raspunsul mai jos.

1. Oamenii intelepti au o multime de experiente

Se spune ca intelepciunea vine odata cu inaintarea in varsta. De fapt, oamenii in varsta au trait o viata, o viata in care li s-a intamplat o multime de lucruri. Experimenteaza, astfel incat sa acumulezi intelepciune.

2. Oamenii intelepti sunt ca un burete

Nu doar experientele conteaza, ci si lectiile invatate din ele. Si nu toata lumea trage si concluzii dupa o anumita experienta.

3. Oamenii intelepti mediteaza

Meditatia este un mijloc de autocunoastere prin care iti observi respiratia, iti observi senzatiile. In mod natural lucrurile vin si pleaca. Iar cheia intelepciunii este sa le accepti pe toate asa cum sunt si sa nu te impotrivesti cu negativitate.

4.Oamenii intelepti se dezvolta in timp de criza

De multe ori, oamenii considerati intelepti au suferit o trauma sau mai multe, dar cumva au reusit sa o/le depaseasca. Insa intelepciune inseamna sa poti gestiona si problemele marunte (o zi grea la munca, aglomeratie in trafic etc.). Aceste mici crize contribuie la dezvoltarea personala ca si cele mai mari.

5.Oamenii intelepti au un grup de suport

Oamenii care sunt singuratici cu greu pot invata ceva si pentru ei o trauma este devastatoare. Dar oamenii care au un grup de suport, fie ca sunt medici, psihoterapeuti, prieteni, familie, simple cunostinte, pot creste gratie legaturilor cu acestia.

6. Oamenii intelepti sunt toleranti

Compasiunea este o componenta-cheie a intelepciunii. De aceea reflectarea este foarte importanta: te ajuta sa te vezi asa cum esti, care iti sunt limitele, poti empatiza cu ceilalti si sa te comporti ca atare.

Zece trasaturi ale unui om intelept

1. Vorbește mai puțin.

2. Niciodată nu întreba direct.

3. Nu-ți deschide gândurile în cărți străine.

4. Un om înțelept niciodată nu va vorbi despre planurile sale. Lauda atrage invidie, care aduce după sine eșec pentru cel ce se laudă. Oamenii sunt invidioși.

5. A fi șmecher – a fi capabil să profiți de moment. A fi inteligent – a fi capabil să știi când, unde și ce să faci.

6. Un om înțelept niciodată nu va jigni direct pe cineva.

7. Oamenii înțelepți nu își dezvăluie cărțile celorlalți.

8. Oamenii înțelepți depun toate eforturile chiar și pentru a obține lucruri mici. Antrenându-se, ei reușesc să facă lucruri mari.

9. Un om înțelept are tot cei trebuie pentru a îndeplini cu ușurință sarcinile importante. El se străduie să fie pregătit întotdeauna.

10. Un om înțelept întotdeauna va asculta o părere străină, însă niciodată nu va renunța la a sa. Doar în situațiile când se va întâlni cu adevărul își poate corecta părerea.

Încearcă orice lucru nou de trei ori. Prima dată, să treci peste frica de a-l face. A doua oară, să înveți cum se face. A treia oară, să-ți dai seama dacă îți place sau nu. Virgil Garnett Thomson

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!