Secretele oamenilor puternici in lupta cu stresul, cel mai mare dusman al societatii actuale!

Publicitate

Stresul este una din afectiunile care provoaca multe batai de cap in societatea actuala. In timp ce stresul cauzeaza multora dificultati, persoanele puternice psihic se descurca in mijlocul tensiunii. Iata sapte moduri prin care acestia transforma dificultatile in oportunitati.

Accepta faptul ca stresul este parte a vietii cotidiene. In timp ce unele persoane irosesc timpul si energie gandindu-se la dificultati, persoanele cu un psihic puternic recunosc problemele ca fiind inevitabile. Atunci cand situatiile dificile se ivesc, stiu ce schimbari sa faca pentru a-si imbunatati situatia.

Isi mentin problemele la un nivel acceptabil. Persoanele puternice psihic tin problemele la un nivel acceptabil, fara a transforma un incident minor intr-o catastrofa si sunt atenti la monologurile negativiste care ar putea sa ii streseze in plus.

Au grija de sanatatea lor fizica. Oamenii echilibrati recunosc importanta pastrarii unui stil de viata sanatos si a unui corp bine intretinut. Acestia fac exercitii, se odihnesc, mentin o dieta echilibrata, in vederea combaterii stresului.

Aleg metode sanatoase de a suporta presiunea. In timp ce unele persoane aleg alcoolul, mancarea de tip fast-food sau alte obiceiuri nesanatoase pentru a manageria stresul, oamenii echilibrati psihic aleg activitati si hobby-uri mai relaxante, precum plimbarile in aer liber.

Au delimitari clare intre activitatile sociale si momentele de singuratate. Uneori, in incercarea de a evita probleme, unele persoane isi petrec majoritatea timpului in cadrul unor activitati sociale, in timp ce altii prefera sa se retraga din cercurile de prieteni sau familie.

Oamenii cu un psihic puternic pastreaza in permanenta in echilibru socializarea si timpul petrecut in solitudine.

Preiau responsabilitatea pentru propriile decizii. Stresul ii poate face pe oameni sa se victimizeze. Oamenii echilibrati psihic inteleg ca viata in sine depinde de propriile alegeri. Sunt constienti ca trebuie sa spuna „nu” lucrurilor care nu le plac si sa isi asume propriul comportament.

Cauta partea plina a paharului. Oamenii puternici din punct de vedere mental prefera partea realista a lucrurilor, putand totodata sa vada lucrurile bune din circumstante nefericite.

Aleg ca stresul sa ii faca mai buni si mai puternici, in loc sa se transforme in oameni rauaciosi sau sa se victimizeze.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Aceste trucuri psihologice îți vor ușura viața și te vor ajuta să scapi de situațiile stresante:

1. Când un grup de oameni râde, fiecare se uită instinctiv la cel care îi este cel mai simpatic ( sau la cel pe care ar vrea să-l considere persoană apropiată) .

Publicitate

2. Când trebuie să faci ceva deosebit de important, sau ceva care necesită concentrare, poți mesteca o gumă sau chiar poți mânca ceva. Aceste lucru se va asocia la nivel de subconștient cu starea de securitate, pentru că de obicei mâncăm când suntem în afara oricărui pericol.

3. Dacă cineva este enervat pe tine, iar tu rămâi calm, celălalt se va enerva și mai mult. În schimb, după ce se va potoli, în va fi rușine pentru comportamentul său.

4. Dacă la o anumită întrebare, o persoană răspunde fie parțial, sau ezitând, nu trebuie să repeți întrebarea. Mai bine privește-l în ochi. Cel mai probabil va înțelege că răspunsul pe care l-a oferit nu te-a mulțumit, și va continua să vorbească.

5. Expresia feței, poate să exprime nu doar sentimentele, ci și să le provoace. Legătura inversă merge de asemenea. Așa că cei care vor să se simtă fericiți, trebuie să zâmbească mai mult.

6. Este mai bine să nu utilizezi în vorbire sau în scris expresii precum ”eu cred” sau ”mi se pare”. Ele conferă vorbelor tale o doză de nesiguranță.

7. Înainte de un interviu important este bine să-ți imaginezi că de cel care te va intervieva te leagă o veche prietenie. De noi depinde aproape mereu, cum primim situația, iar calmul și echilibrul nostru poate fi transmis celui cu care vorbim.

8. Dacă reușim să ne bucurăm sincer de întâlnirea cu cineva, la următoarea întâlnire acel om va fi bucuros să ne vadă.

9. Oamenii tind să accepte și cel mai mic serviciu după ce ne-au refuzat o favoare.

10. Multă informație utilă poți desprinde din modul în care își ține picioarele cel cu care vorbești. Dacă boturile încălțămintei sale se uită în părți opuse, înseamnă că el vrea să termine mai repede această discuție.

11. Mulți dintre noi au asistat la ședințe, când trebuia să așteptăm critici din partea cuiva. În asemenea situații cel mai bine este să te așezi alături de acest om. Practica arată că el va fi mult mai blând așa.

12. Majoritatea oamenilor nu fac diferență între măreție și încrederea în sine. Dacă vei începe să arăți că ai încredere în tine, oamenii se vor simți atrași de tine.

13. Un sfat bun pentru cei care muncesc în sfera serviciilor: pune-ți în spate o oglindă. Oamenii se vor purta mult mai corect, pentru că nu le va place să-și vadă fața iritată.

14. Un obicei util – observă culoarea ochilor persoanei cu care faci cunoștință. El va simți simpatia și contactul vizual.

15. Mergând la prima întâlnire, este rațional să-ți duci partenerul într-un loc drăguț. În rezultat, emoțiile pozitive de la această întâlnire vor fi asociate cu tine.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala

Cele mai raspandite trasaturi de personalitate din ziua de azi! Fereste-te de ele!

Publicitate

“Eu nu sunt ceea ce mi se întâmplă, eu sunt ceea ce aleg să devin.” – Carl Jung

Acestea sunt unele dintre cele mai periculoase trasaturi de personalitate ale vremurilor in care traim. Am gresi daca am crede ca pericolele cu care se confrunta umanitatea pot veni numai sub forma razboaielor, schimbarilor climatice sau a colapsului financiar.

Cu toate ca problemele enuntate mai sus sunt periculoase, acesta sunt in mare parte mici simptome ale unor probleme mult mai accentuate cu care se confrunta umanitatea in ziua de astazi. Acestea sunt zece pericole mai putin cunoscute, dar la fel de reale. Acestea sunt de natura psihologica, iar noi trebuie sa devenim constienti de ele cat mai repede posibil spre binele tuturor oamenilor.

Iata care sunt cele ZECE trasaturi de personalitate periculoase ale vremurilor noastre:

Durata extrem de scurta si calitatea slaba a atentiei noastre, care ne impiedica sa facem un pas inapoi si sa profitam de imaginea de ansamblu. Atunci cand nu putem vedea lucrurile asa cum sunt ele de fapt in realitate, ne aflam in imposibilitatea de a face schimbari semnificative.

Disponibilitatea noastra de a accepta orice opinie nefondata ca fiind un fapt real. Atunci cand confundam o opinie cu un fapt real, alegerile noastre nu sunt fundamentate in realitate, ceea ce ne lasa, in esenta, intr-o stare de neputinta.

Rigiditatea noastra mentala si refuzul de a vedea lucrurile si dintr-o perspectiva diferita. Atunci cand mintea noastra este inchisa, nu putem invata ceva nou cu usurinta si nici nu putem recunoaste atunci cand gresim. Suntem condamnati sa repetam acelasi gresi si de a face altele noi.

Incercarea noastra compulsiva de a evita cu orice pret disconfortul. Rezistenta noastra fata de a face ceva considerat a fi dificil sau neplacut ne supune unui risc si mai mare, cel al bolilor si al esecului. Insistenta noastra asupra realizarii lucrurilor si activitatilor usoare ne ofera o multumire, dar din pacate este una superficiala si de o foarte scurta durata.

Publicitate

Obiceiul nostru de a nega problemele cu care ne confruntam. Atunci cand refuzam sa ne confruntam cu problemele noastre, vom crea un tipar de asteptare atat de indelungat incat acesta se va transforma intr-o criza in toata regula. Atunci cand nu facem nimic, toate problemele noastre, personale si globale, se transforma din rau in mai rau.

Lacomia noastra si consumerismul excesiv. Suntem pe deplin convinsi ca mai multi bani si mai multe posesiuni ne vor face fericiti, dar tot ce vor face de fapt este sa contribuie la exploatarea oamenilor, animalelor, mediului ca si cand acestea ar fi resurse inepuizabile personale.

Lasitatea noastra morala. Este foarte dificil sa te ridici si sa faci ceea ce ar trebui facut atunci cand situatia o cere. Aceasta atitudine ne face sa nu ne asumam complet responsabilitatea pentru actiunile noastre si ne face sa fim dornici de a da vina pe oricine altcineva pentru greselile noastre, ceea ce inseamna ca avem mai putina motivatie de a privi in interior si de a ne schimba modul de a gandi si de a trai.

Imaturitatea noastra emotionala. Suntem mult prea dispusi sa actionam din impuls, sa tragem rapid concluzii false si sa judecam intr-un mod foarte slab oamenii si situatiile din jurul nostru. In loc sa fim rationali, grijulii si practici, de cele mai multe ori alegerile noastre nu au cu adevarat un sens.

Atitudinea noastra credula fata de oamenii in pozitii de autoritate. Dorinta noastra de a crede povestile asa-numitilor “lideri” si asa-numitilor “experti” ne priveaza pe noi insine de propria noastra expertiza si intelepciune. Atunci cand nu reusim sa ne indoim de cei aflati in pozitii de conducere, noi le acordam acestora toata puterea noastra.

Tendinta noastra spre o gandire lenesa. Atunci cand nu ne urmam gandurile pana in momentul in care produc o concluzie logica, ajungem sa fim confuzi si prost informati, cu idei pe jumatate coapte; astfel, devenim neputinciosi de a produce o schimbare semnificativa.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala