Secretele oamenilor puternici in lupta cu stresul, cel mai mare dusman al societatii actuale!

Secretele oamenilor puternici in lupta cu stresul, cel mai mare dusman al societatii actuale!

Publicat de Larisa Moldovan pe 3 April 2018 in Dezvoltare Personala

Stresul este una din afectiunile care provoaca multe batai de cap in societatea actuala. In timp ce stresul cauzeaza multora dificultati, persoanele puternice psihic se descurca in mijlocul tensiunii. Iata sapte moduri prin care acestia transforma dificultatile in oportunitati.

Accepta faptul ca stresul este parte a vietii cotidiene. In timp ce unele persoane irosesc timpul si energie gandindu-se la dificultati, persoanele cu un psihic puternic recunosc problemele ca fiind inevitabile. Atunci cand situatiile dificile se ivesc, stiu ce schimbari sa faca pentru a-si imbunatati situatia.

Isi mentin problemele la un nivel acceptabil. Persoanele puternice psihic tin problemele la un nivel acceptabil, fara a transforma un incident minor intr-o catastrofa si sunt atenti la monologurile negativiste care ar putea sa ii streseze in plus.

Au grija de sanatatea lor fizica. Oamenii echilibrati recunosc importanta pastrarii unui stil de viata sanatos si a unui corp bine intretinut. Acestia fac exercitii, se odihnesc, mentin o dieta echilibrata, in vederea combaterii stresului.

Aleg metode sanatoase de a suporta presiunea. In timp ce unele persoane aleg alcoolul, mancarea de tip fast-food sau alte obiceiuri nesanatoase pentru a manageria stresul, oamenii echilibrati psihic aleg activitati si hobby-uri mai relaxante, precum plimbarile in aer liber.

Au delimitari clare intre activitatile sociale si momentele de singuratate. Uneori, in incercarea de a evita probleme, unele persoane isi petrec majoritatea timpului in cadrul unor activitati sociale, in timp ce altii prefera sa se retraga din cercurile de prieteni sau familie.

Oamenii cu un psihic puternic pastreaza in permanenta in echilibru socializarea si timpul petrecut in solitudine.

Preiau responsabilitatea pentru propriile decizii. Stresul ii poate face pe oameni sa se victimizeze. Oamenii echilibrati psihic inteleg ca viata in sine depinde de propriile alegeri. Sunt constienti ca trebuie sa spuna „nu” lucrurilor care nu le plac si sa isi asume propriul comportament.

Cauta partea plina a paharului. Oamenii puternici din punct de vedere mental prefera partea realista a lucrurilor, putand totodata sa vada lucrurile bune din circumstante nefericite.

Aleg ca stresul sa ii faca mai buni si mai puternici, in loc sa se transforme in oameni rauaciosi sau sa se victimizeze.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Aceste trucuri psihologice îți vor ușura viața și te vor ajuta să scapi de situațiile stresante:

1. Când un grup de oameni râde, fiecare se uită instinctiv la cel care îi este cel mai simpatic ( sau la cel pe care ar vrea să-l considere persoană apropiată) .

2. Când trebuie să faci ceva deosebit de important, sau ceva care necesită concentrare, poți mesteca o gumă sau chiar poți mânca ceva. Aceste lucru se va asocia la nivel de subconștient cu starea de securitate, pentru că de obicei mâncăm când suntem în afara oricărui pericol.

3. Dacă cineva este enervat pe tine, iar tu rămâi calm, celălalt se va enerva și mai mult. În schimb, după ce se va potoli, în va fi rușine pentru comportamentul său.

4. Dacă la o anumită întrebare, o persoană răspunde fie parțial, sau ezitând, nu trebuie să repeți întrebarea. Mai bine privește-l în ochi. Cel mai probabil va înțelege că răspunsul pe care l-a oferit nu te-a mulțumit, și va continua să vorbească.

5. Expresia feței, poate să exprime nu doar sentimentele, ci și să le provoace. Legătura inversă merge de asemenea. Așa că cei care vor să se simtă fericiți, trebuie să zâmbească mai mult.

6. Este mai bine să nu utilizezi în vorbire sau în scris expresii precum ”eu cred” sau ”mi se pare”. Ele conferă vorbelor tale o doză de nesiguranță.

7. Înainte de un interviu important este bine să-ți imaginezi că de cel care te va intervieva te leagă o veche prietenie. De noi depinde aproape mereu, cum primim situația, iar calmul și echilibrul nostru poate fi transmis celui cu care vorbim.

8. Dacă reușim să ne bucurăm sincer de întâlnirea cu cineva, la următoarea întâlnire acel om va fi bucuros să ne vadă.

9. Oamenii tind să accepte și cel mai mic serviciu după ce ne-au refuzat o favoare.

10. Multă informație utilă poți desprinde din modul în care își ține picioarele cel cu care vorbești. Dacă boturile încălțămintei sale se uită în părți opuse, înseamnă că el vrea să termine mai repede această discuție.

11. Mulți dintre noi au asistat la ședințe, când trebuia să așteptăm critici din partea cuiva. În asemenea situații cel mai bine este să te așezi alături de acest om. Practica arată că el va fi mult mai blând așa.

12. Majoritatea oamenilor nu fac diferență între măreție și încrederea în sine. Dacă vei începe să arăți că ai încredere în tine, oamenii se vor simți atrași de tine.

13. Un sfat bun pentru cei care muncesc în sfera serviciilor: pune-ți în spate o oglindă. Oamenii se vor purta mult mai corect, pentru că nu le va place să-și vadă fața iritată.

14. Un obicei util – observă culoarea ochilor persoanei cu care faci cunoștință. El va simți simpatia și contactul vizual.

15. Mergând la prima întâlnire, este rațional să-ți duci partenerul într-un loc drăguț. În rezultat, emoțiile pozitive de la această întâlnire vor fi asociate cu tine.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!