Se spune ca un barbat sufera mai mult din dragoste decat o femeie, este adevarat acest lucru?

Se spune ca un barbat sufera mai mult din dragoste decat o femeie, este adevarat acest lucru?

Publicat de Larisa Moldovan pe 16 January 2019 in Relatii

„Eva nu a fost creata din partea superioara a lui Adam pentru a nu-l intrece. A fost creata dintr-o parte, de sub bratul care trebuie sa o protejeze, si langa inima lui ca sa o iubeasca.” – Matthew Prior

Cand vine vorba despre dragoste, barbatii nu sunt diferiti fata de noi, femeile. Si ei sufera in urma unei despartiri sau sunt afectati de anumite experiente. Paradoxal, insa, barbatii sufera mai mult din dragoste, scrie elitedaily.com.

Cu toate ca barbatii primesc o educatie diferita, sunt invatati sa aiba grija de ei insisi, sa devina responsabili, sa aiba grija de casa si sa-si asigure o situatie financiara buna, sa fie “puternici”, ei sufera mai mult din dragoste decat noi, femeile.

De ce barbatii sufera mai mult din dragoste

Foarte multi dintre barbati considera, in continuare, ca femeile au roluri, responsabilitati si posibilitati diferite in societate fata de ei, iar ei au intaietate in multe domenii din viata profesionala sau chiar si personala. De fapt, unii dintre ei au convingerea ca au mai multe drepturi in societate. Emotional vorbind, ei ar trebui sa fie mult mai puternici, insa, din moment ce experientele de viata nu ne ocolesc in functie de gen, exista posibilitatea ca barbatii sa sufere mai mult atunci cand vine vorba despre viata sentimentala!

Femeile au invatat sa iti menajeze sentimentele

In timp ce noi, femeile, ne-am confruntat cu experiente, poate, destul de dureroase sau am avut parte de dezamagiri mai multe in dragoste, barbatii au avut tendinta sa creada ca sunt mai puternici, ca nu se lasa afectati foarte usor de anumite lucruri si ca au capacitatea sa treaca mult mai repede peste o despartire. Cu toate acestea, spre deosebire de femei, care reusesc sa evolueze din punct de vedere emotional si sa treaca mult mai usor peste o despartire, barbatii au devenit mai sensibili si, unii dintre ei, au tendinta sa sufere mai mult atunci cand vine vorba despre dragoste si relatii.

In general vorbind, barbatii nu sunt cei mai iscusiti in a trece peste o deceptie in dragoste. Se confrunta mai mult cu ei insisi si sunt “fortati” sa aprofundeze toate acele lucruri care-i afecteaza. Asadar, sunt situatii cand barbatii nu sunt pregatiti din punct de vedere emotional sa treaca peste o despartire dureroasa.

Acest lucru se intampla din cauza ca experientele lor de viata anterioare au fost… blande cu ei.

Faptul ca barbatii sufera mai mult din dragoste nu inseamna ca pentru femei este floare la ureche, insa, cu cat traiesti mai multe experiente care te afecteaza, cu atat devii o persoana mai puternica. Iar femeile sunt mult mai expuse unui sir lung de obstacole decat barbatii!

“Barbații au descoperit focul, dar femeile au descoperit cum să se joace cu el.” – Sarah Jessica Parker

Bărbații suferă mai mult în relațiile cu probleme

Nu numai că sunt foarte puternic afectați de o despărțire, dar se pare că bărbații suferă mai mult decât femeile dacă relația în care se află nu merge bine. Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Wake Forest din Statele Unite a demonstrat faptul că sănătatea mentală a bărbaților este foarte mult influențată de calitatea relației lor amoroase.

Aceștia resimt puternic stresul unei relații cu probleme, efectele putând varia de la depresie și până la consumul de alcool.

O astfel de descoperire contrazice serios credința că bărbații sunt mult mai indiferenți în relațiile amoroase decât femeile și că sunt foarte rezistenți în fața stresului emoțional. De fapt, aceștia își reprimă sentimentele, temerile și tristețea provocate de o relație cu dificultăți, ceea ce le cauzează probleme de sănătate, în special mentală.

Cercetătorii sunt de părere că unul dintre motivele pentru care bărbații suferă mai mult este acela că își pun încrederea în partenera de viața, față de care se pot descărca emoțional, iar atunci când sunt într-o relație dificilă nu reușesc să facă acest lucru.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!