Se spune ca dragostea adevarata este atunci cand vezi soarele din celalalt…

Se spune ca dragostea adevarata este atunci cand vezi soarele din celalalt…

Publicat de Larisa Moldovan pe 22 December 2019 in Relatii

“Tine minte: cea mai bună relație este cea în care iubirea reciproca depășește nevoia fiecăruia.” – Dalai Lama

O povestioara frumoasa care ne aminteste ca binele este acolo unde il vedem noi. Si ca putem fi cei mai fericiti alaturi de cei pe care ii iubim atunci cand ALEGEM sa vedem binele si frumosul din ei in loc sa ne concentram asupra defectelor…

Aceasta povestioara inspirationala a facut inconjurul internetului si merita sa o citesti si tu! Este o poveste frumoasa care ne aminteste ca binele este acolo unde il vedem noi si ca putem fi cei mai fericiti alaturi de cei pe care ii iubim atunci cand ALEGEM sa vedem binele si frumosul din ei in loc sa ne concentram asupra defectelor.

Dragostea adevarata este ACCEPTARE

Un barbat si femeia pe care o iubea s-au casatorit. Toti prietenii lor si familia au venit sa vada frumoasa ceremonie. Mireasa era superba in rochia ei alba, iar mirele foarte elegant in costumul sau negru. Oricine ar fi putut spune ca dragostea pe care o aveau unul pentru celalalt era o dragoste adevarata.

Dupa cateva luni mai tarziu, sotia a venit la sotul sau cu o propunere:

“In urma cu ceva timp, am citit intr-o revista un articol despre cum am putea sa ne consolidam casnicia”, i-a propus ea. “Fiecare dintre noi va scrie o lista cu lucrurile pe care le gaseste putin enervante la celalalt”. Apoi, putem vorbi despre cum le putem indrepta impreuna si astfel sa ne facem viata in doi mai fericita.”

Sotul a fost de acord asa ca fiecare din ei s-a dus intr-o camera separata a casei, gandindu-se la lucrurile care l-au deranjat la celalalt. S-au gandit la aceasta chestiune pentru tot restul zilei si si-au notat pe o foaie de hartie lucrurile la care s-au gandit.

Dimineata urmatoare, pe cand serveau micul dejun, cei doi soti au decis ca ar trebui sa arunce un ochi peste listele lor. “O sa incep eu”, s-a oferit sotia. Si a luat lista ei. De fapt, erau suficient de multe lucruri notate pe lista incat sa acopere trei pagini. Pe cand a inceput sa citeasca lista cu micile “suparari”, a observat ca in ochii sotului ei au inceput sa apara lacrimi. “Ce s-a intamplat?”, a intrebat ea. “Nimic”, a raspuns sotul, “continua sa citesti listele tale.” Sotia a continuat sa-i citeasca sotului lista ei pana cand a epuizat toate cele 3 pagini. Dupa ce a terminat de citit, a asezat lista pe masa si si-a incrucisat mainile deasupra ei.

“Acum, citeste tu lista ta si apoi sa discutam despre nemultumirile pe care le are fiecare din noi cu privire la celalalt”, a spus ea fericita. Pe tacute, sotul i-a inmanat pagina lui. Era goala.

El i-a spus: “Imi pare rau. Nu am putut sa scriu nimic pe lista mea. Esti perfecta asa cum esti. Esti minunata si desavarsita si nu as vrea sa incerc sa schimb ceva la tine”. Sotia, miscata de onestitatea lui de profunzimea dragostei sale, l-a imbratisat, si-a pus capul pe umarul lui si a plans.

Aminteste-ti ca Nimeni nu este PERFECT, insa  putem gasi PERFECTIUNEA in oricine!

“Dragostea nu pune multe întrebări, deoarece, dacă începem să gândim, începe să ne fie frică. E o frică inexplicabilă, nu poate fi exprimată prin cuvinte. De aceea nu întrebi, faci!” – Paulo CoelhoDistribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!