Se pare că nu toată lumea știe la ce servesc cele 3 compartimente dintr-o mașină de spălat automată. (și din această cauză se poate strica ușor)

Se pare că nu toată lumea știe la ce servesc cele 3 compartimente dintr-o mașină de spălat automată. (și din această cauză se poate strica ușor)

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 October 2021 in CuriozitățiSfaturi si TrucuriStiinta

Astăzi o mașină de spălat este un lucru indispensabil în casa noastră, dar puțini oameni îi cunosc toate funcțiile și le folosesc cum trebuie. M-am interesat despre cum se folosește corect o mașină de spălat automată și acum vreau să vă explic și dumneavoastră.

Te-ai întrebat vreodată de ce sunt trei compartimente în locul pentru detergent de la mașina de spălat automată? Privind cu atenție, se pot observa inscripțiile de pe fiecare compartiment sub formă de numere și diferite semne.

Mașinile de spălat pot avea denumiri diferite în funcție de marcă. Compartimentele pentru detergent ale mașinii noastre sunt numerotate, iar cea din mijloc este marcată cu o pictogramă fulg de zăpadă.

Cifra arabă 1, Roman I sau litera „A” – indică compartimentul, al cărei detergent va fi folosit pentru prespălare. Nu este trebuie să puneți detergent în acest compartiment dacă nu ați selectat un program care are și prespălare, deoarece apa nu va curge prin acel compartiment, pentru a duce detergentul în cuvă.

Cifra arabă 2, Roman II sau litera „B” – indică compartimentul, unde trebuie pus detergentul pentru spălarea principală. Se folosește pentru orice program de spălare, atâta timp cat detergentul nu este pus direct în cuvă, cum se întâmplă în cazul detergentului capsule.

Cel de-al treilea compartiment este marcat cu o steluță sau o floare. Acesta este folosit pentru a pune balsamul, detergenții parfumați, de exemplu Lenor.

Înainte de clătire, mașina așteaptă ca compartimentul să fie golit de balsam și parfum. Tăvile sunt concepute astfel încât mașina de spălat, în funcție de programele de spălare, să poată folosi produsele necesare fără a le amesteca. Mașinile de spălat de astăzi au mai multe moduri.

Dar, de cele mai multe ori, acestea sunt trucurile de marketing ale producătorilor și diferența în majoritatea programelor este mică.

Suntem atrași de prezența multor programe de spălat atunci când alegem o mașină, dar utilizând-o, suntem surprinși de ce de obicei folosim cel mult cinci dintre ele.

Principalele moduri vor diferi ca valoare a temperaturii. Pentru alegerea corectă a temperaturii, atunci când spălați rufele într-o mașină automată, vă recomand următoarea procedură:

apa rece este folosită pentru spălarea rufelor cu o compoziție mixtă de țesături;

apa rece pana la 30 de grade este folosita pentru spălarea hainelor din lâna, in și mătase, țesături subțiri, delicate și dantela;

apa la 30-40 de grade se recomanda spălarea blugilor și jachetelor căptușite din poliester;

apa la 40 de grade este utilizată pentru spălarea lenjeriei ușor murdare, a bumbacului colorat și a produselor sintetice;

unele haine sintetice se spală cu apă până la 50 de grade;

apa la 60 de grade este potrivită pentru spălarea articolelor din bumbac mediu până la foarte murdare;

Spălarea la temperaturi de până la 95 de grade este folosită pentru hainele din bumbac foarte murdare și pentru dezinfecție.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!