Scrisoare de la un soț care și-a pierdut soția după 32 de ani de căsătorie: „Poate cuvintele mele te vor trezi”

Scrisoare de la un soț care și-a pierdut soția după 32 de ani de căsătorie: „Poate cuvintele mele te vor trezi”

Publicat de Larisa Moldovan pe 16 September 2023 in De SufletLecții de viațăLifeStyleRelatiiSfaturi

Scriu această scrisoare după 32 de ani de căsătorie cu o femeie minunată. A fost rațională, grijulie și m-a învățat multe. Am iubit devotamentul ei față de mine și căsătoria noastră. În primii ani ai căsătoriei noastre, am fost, să zic așa, încăpățânat. Nu știam cum să mă comport cu o femeie și ani de zile am luat-o ca pe ceva firesc.

Nu mi-am dat seama cât de greu a muncit pentru a crește copiii și pentru a organiza gospodăria. Nici nu mi-am dat seama că mi-a fost un cadou atât de mulți ani. Din fericire, Dumnezeu mi-a deschis ochii și am reușit să-mi schimb modul în care mă comportam față de ea. Când privesc înapoi și văd cum m-am comportat, sunt umilit. Dar am avut timp să mă schimb.

Am început să mă uit la alți bărbați și să mă gândesc la ce fac ei. Erau de neînțeles. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este „să scoateți capul din nisip” și să vedeți cum este partenerul dvs., în timp ce încă mai aveți timp pentru tot ceea ce face pentru dvs.

Din păcate, în cazul meu, timpul a trecut foarte repede. Când am pierdut-o pe soția mea, Janice, din cauza ca n cerului, mi-am dat seama cât de mult țineam la ea. Să o spun altfel. Nu am pierdut-o, ea s-a întors acasă. Dar înainte de a pleca, mi-a arătat cum arată dragostea.

A fost cea mai mare lecție pe care am primit-o!

1. Regretul este un lucru groaznic

Nu trebuie să ajungi să te uiți înapoi și să îți dorești să fi făcut lucrurile altfel. Am început să-mi dau seama cât de greu a muncit de fapt soția mea. În primul rând, munca ei nu s-a terminat niciodată. În timp ce eu lucram în ture, ea era mereu la muncă. 24 de ore pe zi. Sunt sigur că și soțiile voastre fac la fel. Din cauza copiilor, stau treze toată noaptea, muncesc, gătesc, fac și dreg.

Nu sunt obligate să vă ofere un tratament atât de special. Apreciați-o pentru ceea ce face pentru dvs. Nu trebuie să ajungi să te uiți înapoi și să te dai cu capul de pereți pentru că ai pierdut timpul. Și timpul zboară. Te uiți la soția ta și te întrebi dacă te comporți corect cu ea, astfel încât să nu regreți mai târziu și să nu suferi.

Vei fi bucuros că te-ai schimbat, pentru că puține lucruri sunt la fel de bune ca o căsătorie unită.

2. Nu e nevoie de mult pentru ca o femeie să fie fericită. E vorba de lucruri mici

Mi-am dat seama că dacă îi dau un metru, ea va vrea cu un kilometru. Este mândria care împiedică un bărbat să se dedice soției sale. Când refuzi să oferi, amândoi sunteți răniți. Cele mai importante sunt lucrurile mici. E atât de ușor! Fără gândire.

Vreau să țip la unii bărbați și să le spun: „Treziti-vă! Respectați-vă soția.” Dacă ar face asta, ar fi uimiți de modul în care ar reacționa soțiile lor.

Dar am văzut că majoritatea nu se preocupă de asta. Bărbații nu ascultă, pentru că sunt prea concentrați pe ei înșiși. Cred că sunt perfecți și cred că au toate răspunsurile. Sunt idioți. Așa cum am fost și eu.

Mă uit la diferite căsătorii în jurul meu și mă întreb de ce încă mai sunt împreună, deși se comportă rău unul cu celălalt. Soția mea a plecat. Dar încă este în inima mea. Și cel puțin știu că am învățat să o respect înainte de a fi prea târziu.

Am descoperit că mici semne de dragoste o fac fericită. Când am fost atent la alegerea florilor ei preferate pentru grădină, am ajutat-o cu treburile casnice și i-am adus cafea în ceașca ei preferată. I-am spus că înseamnă totul pentru mine. Și mi-am dat seama înainte de a fi prea târziu.

Gândiți-vă la asta. Ești încăpățânat și crezi că știi totul? O asculți? Nu ești perfect și nu ai toate răspunsurile. Și asta nu pentru că ea cere prea mult, însă ea vrea să fie cu tine și tu ești în propria ta lume.

Învață de la mine, un bărbat care a făcut lucrurile în mod greșit și care în cele din urmă și-a dat seama ce binecuvântare este soția. Am descoperit cum să mă comport cu ea, dar acum nu am onoarea de a o avea alături.

Poate că, cuvintele mele te vor trezi. Nu lua ceea ce ai ca pe ceva firesc.

Cu salutări,

Mic King, un bărbat recunoscător.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!