Scapa de cele mai mari griji si aduti pacea in suflet prin acesti 10 pasi

Gandurile pe care le avem in cap, vorbele pe care le rostim tot timpul formeaza lumea noastra si experienta. Multi s-au obisnuit cu gandirea negativa si nu inteleg ce prejudiciu isi aduc lor insisi. De aceea, citind oricare dintre afirmatiile de mai jos, in fiecare zi, tot ce scrie in ele va fi atras in viata neaparat! Principalul e sa credem in ceea ce spunem si sa meditam asupra ceea ce rostim. VINDECAREA MEA DEJA SE PETRECE Fiind gata de a ierta, incepe procesul vindecarii mele.Permit dragostei inimii mele sa spele, sa curete si sa vindece fiecare particica din corpul meu. stiu ca sunt vrednic de vindecare. EU SUNT GATA SA IERT Iertarea de sine si a celorlalti oameni ma elibereaza de trecut. Iertarea – e solutia tuturor problemelor mele. Iertarea e darul meu pentru mine. Eu iert si ma eliberez. EU SUNT PROFUND MULTUMIT DE CEEA CE FAC Fiecare moment din zi este special pentru mine. Eu imi urmez instinctele superioare si imi ascult inima. Sunt linistit in lumea mea si in lucrarile mele. EU MA INCRED IN CURGEREA VIEtII Viata curge lin si ritmic si eu sunt parte a ei. Viata ma sustine si imi aduce numai experiente bune si pozitive. PUTEREA E CONCENTRATA PE MOMENTUL PREZENT Trecutul e dat uitarii si nu are putere asupra mea. Eu pot sa fiu liber(a) chiar din acest moment. Sunt liber si linistit. EU VREAU SA MA SCHIMB Vreau sa scap de vechile prejudecati negative. Ceea ce ma impiedica sunt gandurile mele. Noile mele ganduri sunt pozitive si constructive. NICIUN REPROS Eu ma eliberez de patima de a invinovati pe careva, inclusiv pe mine insumi. Toti ne straduim sa ne folosim de cunostintele noastre si de punctele noastre de vedere. EU DAU DRUMUL TUTUROR ASTEPTARILOR Eu plutesc usor prin viata. Eu ma iubesc pe mine insami. stiu ca la fiecare cotitura a vietii pe mine ma asteapta binele. VIATA MEA E OGLINDA Oamenii din viata mea sunt reflectarea mea. Aceasta imi da posibilitatea sa cresc si sa ma schimb. SUNT UN PRIETEN BUN Eu sunt empatic cu gandurile si sentimentele celorlalti oameni. Dau sfaturi, ii sustin pe prietenii mei si pur si simplu ii ascult cand au nevoie. LIBERTATEA E DREPTUL MEU DUMNEZEIESC Eu sunt liber in gandirea mea si pot sa aleg numai gandurile mele bune. Eu ma accept si fac pace in interiorul meu. Sunt iubit si ocrotit. EU IUBESC VIAtA Dreptul meu inca de la nastere este sa traiesc deplin si liber. Eu dau vietii exact ceea ce doresc de la ea. Iubesc viata! iMI IUBESC TRUPUL Eu creez pacea in sufletul meu. si trupul meu reflecta pacea sufletului meu, fiind intr-o stare perfecta de sanatate. FIECARE PARTE DIN EXPERIENTA MEA EU O PREFAC IN POSIBILITATE Fiecare problema are solutie. intreaga experienta imi da posibilitatea sa invat si sa cresc. Eu sunt linistit. EU SUNT LINISTIT Linistea divina si armonia ma inconjoara si locuiesc in mine. Eu simt rabdare, compasiune si dragoste fata de toti oamenii, inclusiv fata de mine. Sursa: caplimpede.ro Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!
Publicitate

Stările emoţionale negative pe care le trăim în faţa unor evenimente din viaţa noastră nu reflectă doar atitudinea omului faţă de cele întâmplate, ele produc şi anumite modificări în lumea interioară a persoanei afectând echilibrul sufletesc al acesteia. Neliniştea, spun specialiştii, este o manifestare patologică a tristeţii. Psihologii o caracterizează ca fiind o teamă nefondată pentru ceva ce s-ar putea întâmpla în viitor. Persoana cu un nivel ridicat de nelinişte aşteaptă mereu să i se întâmple ceva rău sau o catastrofă. Anxietatea, stresul, toate sunt denumiri cotidiene ale sentimentului de nelinişte.

Norman Vincent Peale, cunoscut in lumea intreaga sub numele de “Predicatorul de milioane”, a scris “Forta gandirii pozitive”, care dezvaluie cum sa scapam de griji.

1. Spuneti-va: “Grija nu e altceva decat o deprindere mentala foarte daunatoare. Iar eu imi pot schimba orice deprindere cu ajutorul lui Dumnezeu.”

2. Deveniti dependent de griji daca va faceti mereu griji. Va puteti elibera de griji punand in practica deprinderea, opusa si mai puternica, a credintei. Cu toata puterea si perseverenta de care dispuneti, incepeti sa credeti.

3. Cum puneti credinta in practica? De indata ce va treziti, in fiecare dimineata, spuneti, de trei ori, cu voce tare: “Cred.”

4. Rugati-va, folosind aceasta formula: “Las aceasta zi, viata mea, persoanele pe care le iubesc, slujba mea in grija lui Dumnezeu. Dumnezeu nu face niciodata rau, ci doar bine. Orice s-ar intampla, oricare ar fi rezultatele, daca sunt in grija lui Dumnezeu, se va face voia Domnului si va fi totul bine.”

5. Exersati rostirea unei afirmatii pozitive despre tot ce, inainte, ati calificat doar cu termeni negativi. Vorbiti pozitiv. Spre exemplu, nu spuneti: “Va fi o zi cumplita.” In loc de asta, afirmati: “Va fi o zi minunata.” Nu spuneti: “N-o sa fiu niciodata in stare sa fac asa ceva”, ci afirmati: “Cu ajutorul lui Dumnezeu, voi face asta.”

Publicitate

6. Nu luati niciodata parte la o conversatie coplesiti de ingrijorare. Investiti cu credinta fiecare interventie a dvs. intr-un dialog. Un grup de oameni care vorbesc cu pesimism poate contamina pe fiecare membru al grupului respectiv cu un mod de gandire negativa. Dar, rostind cuvinte pline de speranta, si nu de dezamagire, puteti alunga acea atmosfera deprimanta si puteti aduce optimism si fericire in sufletul oricui.

7. Unul dintre motivele pentru care sunteti dependent de griji este ca mintea dvs. este saturata, literlalmente, de temeri, de ganduri intunecate, de infrangere. Combateti astfel de ganduri subliniind toate pasajele din Biblie in care se vorbeste despre credinta, speranta, fericire, glorie, exaltare.

Memorati-le pe toate, rand pe rand. Repetati-le mereu, pana cand aceste ganduri creative va vor satura subconstientul. Atunci, subconstientul dvs. va va raspunde cu aceeasi moneda, adica isi va manifesta optimismul, nu ingrijorarea.

8. Imprieteniti-va cu oameni optimisti. Inconjurati-va de prieteni care gandesc pozitiv, de ganduri care zamislesc credinta si care contribuie la crearea unei atmosfere creative. Astfel, credinta va va stimula in fiecare clipa a vietii dvs.

9. Ajutati cat mai multi oameni puteti ajuta sa se vindece de deprinderea ingrijorarii. Ajutandu-i pe altii sa-si invinga grijile, dobanditi si dvs. o putere mai mare asupra necazurilor.

10. In fiecare zi din viata, inchipuiti-va ca sunteti partenerul si asociatul lui Iisus Hristos. Daca El ar merge, intr-adevar, alaturi de dvs., ati mai simti griji sau frica? Ei bine, atunci, spuneti-va; “El e alaturi de mine.” Apoi schimbati formula si spuneti: “Eu Iti stau alaturi intotdeauna.” Apoi, schimbati formula si spuneti: “El e alaturi de mine acum”. Repetati aceasta afirmatie de trei ori pe zi.

Sursa: Secretele

Sentimentul de pericol permanent pe care îl trăieşte omul şi riscul eşecului pe care îl preconizează în orice strădanie de a ieşi din starea de nelinişte şi insecuritate pot forma o concepţie greşită despre viaţă, îl pot face dependent de ceilalţi. Acest sentiment de dependenţă, de zbucium sufletesc, poate duce la izolarea de societate, infiltrându-se în toate relaţiile vieţii cotidiene.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!


Publicitate


Alte Articole